Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantický film nabitý romantismem, mělký svým obsahem a s tragickým koncem. Boháč, restauratér a děvkař Will Keane (Richard Gere) narazí na ostýchavý půvab mladinké Charlotty (půvabná Winona Ryder). A protože je stále ještě z velké části rozjíveným dítětem a chová se nepředvídaně, tak se Will snad poprvé ve svém životě zamiluje. Navíc naváže vztah se svou už dospělou dcerou Lisou (Vera Farmiga). Pak je chvilkový marný boj o záchranu života, po kterém naštěstí už je konec. A tak je jedině ironické, že poprvé zamilovaný proutník svou lásku ztrácí velmi brzy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance na působivou romanci. Gere má charisma a Winona překrásné laní oči, ale ani jedno tu nestačí. Nelogicky jednajícím postavám fatálně chybí hloubka a nějaké pochyby. Vždyť by oba mohli mít tolik otázek a problémů, že je doslova trestuhodné, jak celý jejich společný čas prošumí. Navíc scénáristka vybrala ten konec, který k dosavadnímu vývoji nesedí a tím film definitivně pohřbila. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bohužel... Ani krása W. Ryder, ani charisma R. Gerea tomuto snímku nepomohly. Téma sice nijak originální, ale určitě se z toho dala udělat romantická záležitost, která při nejmenším neurazí. Ale ani to nevyšlo. Starej proutník se z mně neznámého důvodu zakouká do mladé dívky, která rozhodně za hřích stojí, ale jemu?? Ne, nechápal jsem ani start, ani průběh a už vůbec ne konec. Zřejmě nebyla schopna jeho nejhorší vlastnost potlačit a vzhledem k tomu, že on neměl problém jí prostě ubližovat i ve stavu, ve kterém byla, sympatie moje získat nemohl a já se o to ani nesnažil. Konec smutný, ale její stav nebyl dobrý od začátku a on si její lásku nezasloužil. Velká chyba filmu, že se nám snažil nutit opak. ()

no2 

všechny recenze uživatele

9/10 - Původně jsem tomuto filmu dal čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodl s radostí i jistou dávkou škodolibosti (k dvouhvězdičkovým apod. hodnocením) ještě půl hvězdičky přidat. Nádherný kýč! Filmů s podobnou tématikou existují desítky, ale tento je můj nejoblíbenější - sledoval jsem ho bez dechu po celou dobu, nenudil jsem se, nekroutil jsem hlavou nad stupidními dialogy, v závěru jsem byl dojat a dobrý pocit z filmu mě ne a ne opustit... ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Nebýt mé milované Winonky tak bych ten film jen tak neviděl. Viděl jsem to už dvakrát. Podruhé se mi to líbilo o něco víc, i  terminálně nemocná Winona se mi více líbila s krátkým účesem. Našel jsem momentky, kdy mě okouzlila, i když v jiných rolích ji žeru mnohem víc (Heathers, Mermaids...) Ale tématem je mi film blízký - smrt, umírání, utrpení, pomíjivost života, bezmoc, beznaděj. To všechno mě zajímá a přitahuje. Temnota mě láká. Ale zpátky k filmu. Richard Gere zde hraje opět boháče, který neví, na kterou skočit dřív. Bylo mu tady 50 a Winona by mohla být klidně jeho dcera. Sama o něm pak řekla, když se jí na něho zeptali, že ho nepovažuje za nejvíc sexy muže planety, že je spíš na mladší muže. Aaaa, tak to mám vyhráno! Asi bych se jí líbil. Kdybych měl do týdne umřít, tak bych si koupil letenku do USA a horlivě bych tam hledal Winonku, abych ji mohl aspoň jednou v životě vidět osobně. Ano, až tak jsem do ní zabouchnutý! Ale zpátky k filmu, nedokážu udržet myšlenku, omluvte mě. Winonka tu mou palici vždy poplete. Jo a hraje tam také mladá Vera Farmiga, kterou jsem si později oblíbil v hororové sérii The Conjuring jako démonoložku Lorraine Warren. Měsíc před premiérou filmu obdržela Winonka také hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy! A určitě se podívejte na fotky z té události, neskutečně jí to tam sekne v bílých šatech! I úšes má jiný než obvykle černý, je tam prostě k sežrání. Byla tam spolu s Anthony Hopkinsem, který si tam trochu hraje na jejího milence, i když by mohl být její děda. No nic, to jsem se zase nechal unést, nechám si taky vyvolat pár dalších plakátů s Winonkou a pověsím si je na zeď, abych se mohl kochat denně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama