Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z plejády tzv. road-teen-vyvražďovačky. Parta mladých lidí někam jede, většinou autem se zásobou basy piv, pak se ocitnou v nějakém zapadákově, kde se jim pokazí auto. Jako na zavolanou se objeví chlapík, který jim nabídne pomoc, případně jim něco hodí do pití, sváže je a hodí do nějaké kobky. Tyto filmy přežije většinou jeden jednotlivec, kterému se podařilo uprchnout vraždícím šílencům. Tento film ve svém žánru nenabízí nic nového. Naprosto předvídatelné scény, žádné prokreslení postav. Snad jen ten kráter stojí za zmínku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hixploitation, který má sice hned někoik těžko zapomenutelných scén a výborného záporáka, jenže se nevyhýbá klišéčku a scénáristickým lacinostem, čímž za konkurencí nepatrně ztrácí. Ale připouštím, že člověka nenasyceného vesnickou brutalitou může Wolf Creek velmi příjmně překvapit a zcela uspokojit. Na dvojku se těším. 3,5* - 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +relativně to uteče rychle -předně při dramatických či snad nechutných scénách toho není moc vidět (tmavý obraz), obsazení, málo herců, průběh filmu, vrah, slabé napětí/// Za prvé: po Hostelu mě už nic moc nerozhází. Za druhé: zde je špatně vybudovaná atmosféra. Skoro hodina pohoda, potom těžkej obrat (jsou uvězněni) a následně se postupně snaží utéct. Za třetí trošku film postrádá logiku, údajně podle skutečné události, která nikdy nebyla objasněna (někdy by si filmaři mohli vybírat lepší náměty). S tím tak trošku souvisí čtvrtý bod: Hlavní killer je velice „směšný“, je to jen vyšinutém blázen, žijící kdesi v ustraní. Vůbec nenahání strach, (skoro) nic o něm nevíme a o jeho obětech ještě míň. Jo a za páté: těch obětí je zde jen (no dvě). Slabej horor/// Celkem 37%/// ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)
  • Revolver, který Lizzie (Cassandra Magrath) objeví a nabije, je Colt Python. (ČSFD)
  • Lovecká puška Micka Taylora (John Jarratt) je historická kulovnice Remington Model 541 s ráží .22 LR. (ČSFD)

Reklama

Reklama