Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze uživatele ricmont k tomuto seriálu (4)

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) 

Před tím než Netflix vypustí na svět svoji Live-action adaptaci tak jsem se rozhodl si dát opáčko původního seriálu. A Netflix zde stejně jako v případě One Piece nebude mít snadný úkol. Původní Aangův příběh zbožňují miliony lidí po celém světě. A je k tomu důvod ten příběh je perfektní do každého detailu. A když jsem si ho teď dával znovu tak jsem měl úsměv od ucha k uchu a nemohl se od něj odtrhnout. ()

Kniha první: Voda (2005) (S01) 

Před tím než vyjde Netflix adaptace jsem se rozhodl si připomenout původní seriál. A tak jak fungoval v mém dětství tak funguje i dnes. První série je parádní od stylu vyprávění až po jednotlivé postavy. Tohle je prostě pravý Avatar a nepotřebuje k tomu nejmodernější technologie a ani modrou barvu. ()

Kniha druhá: Země (2006) (S02) 

Pokud pro mě něco definuje druhou sérii tak je to Toph a Zuko. Toph se okamžitě stala mojí nejoblíbenější postavou. To jak se sarkastická, jízlivá ale zároveň milá je úžasné. Zuko tady začíná svojí cestu vykoupení, která je víc klikatá než jsem čekal. Celkově i ostatní postavy jsou zde po citové stránce víc do hloubky rozpracované. Samotné příběhy jsou úžasné a finální část o zachránu Království země naprostá pecka. ()

Kniha třetí: Oheň (2007) (S03) 

Třetí a finální série dokázala opět parádně zpracovat jak postavy tak i příběh. Z každé epizody jde poznat, že hrdinům jde o hodně a každý bere boj s pánem Ohně svým způsobem osobně. Přitom ale tvůrci nezapomínají uzavírat i vedlejší dějové linky. Tohle je prostě finální série kterou by si každý seriál mohl přát. ()

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama