Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o dobrodružně-humornou podívanou ve stylu Indiana Jonese se poněkud, ehm, no, ne zcela vyvedl. Ústřední hrdina zaujme jen tím, že z profilu vypadá jako Richard Gere před 20 lety, ústřední hrdinka postrádá náznak jakéhokoliv charizmatu a to, že hlavní padousškou roli obsadil režisér Kylem McLachlanem, to považuji již pouze za nepovedený žert, protože McLachlan prostě padouchy hrát neumí, a to už od pradávna. Pokud se člověk rozhoduje, zda se koukat na přímý přenos zasedání sněmovny, anebo zda má zvolit Flynna Carsena, pak jednoznačně volím Flynna. Pokud ale mám ve své videotéce Indiana Jonese, budu si raději až do omrzení pouštět filmy s ním, než bych se díval znovu na tento první pokus o jeho mladší imitaci. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

651. hodnocený film: Sám o sobě by to vůbec nebyl špatný film, jenomže bídné vizuální efekty a žádná hudba, která je stěžejním prvkem moderního filmu, to je prostě chyba. Herci by sami o sobě nemuseli být špatní, ale jsou dosti nevýrazní a není ani možnost, aby se trochu rozehráli. 3* bude možná nedhodnocených, ale jako labší průměr by se to rozhodně dalo označit. 3* ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Děsný! Umělý sníh, kameny, mosty, miniatury letadel .. asi byl tenhle film ochuzen o hodně peněz. Všechna ta umělotina pak kazí divákovi celkový dojem z filmu. Kdyby vizuální efekty byly více propracované a většina nápadů dotažená více do detailu, jednalo by se o nového kvalitního Indiana Jonese. V tomto filmu se každý krok a další scéna daly očekávat .. vše bylo vyřešeno téměr ihned díky megachytrému studentovi, což filmu také zrovna nepřispívá do kladného hodnocení. Ke konci už jen ubohá bitka mezi důchodcem a hadí sektou. Film který zaujme asi jen nejmladší skupinu diváků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete něco schovat, nechte to všem na očích." Nejsem věčně studující moula s 22 tituly, ale kdyby se o mě chtěly poprat hodná Nicole se zlou Lanou, tak bych asi taky rozluštil ptačí řeč, ochutnal thorazine s vanilkovou příchutí a odhalil slabost Mayů pro waltz. A nakonec by mi asi bylo jedno, která z holek by mě vyhrála. Za mě tentokrát zvítězila zábava, i když trapnost a naivita od ní nikdy nebyly tak daleko, aby se daly přehlédnout. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taká mini paródia na Indiana Jones, napriek tomu stráviteľná a efektívna. Mladý Flynn Carsen? Neviem či ho môžeme považovať za mladého ... vo filme hneď zo začiatku môžeme postrehnúť, že celej svojej mladosti venoval štúdiám histórie, filozofie a vlastne postrehom z kníh. Flynn ako knihovník vo mňe vzbudzoval chvíľkami dosť ostrieľaného mazáka, hoci to na prvý pohľad nevyzeralo a to ma celkom zaráža, keď nič iné nerobil než len čítal, ale beriem to vážne ako komédiu takže film beriem s "nadsádzkou". Sonya Walger ako Nicole nám to po boku Flynna príjemne spestrila, ale láskyplné scény z hotela mi prišli zbytočne osekané a chaotické. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama