Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jen pouhá variace na Indiho, mě vážně bavila. A dost. Film má svižné a rychlé tempo, příjemný děj a spoustu skvělých vtipů. Zatímco Indiana Jones je klasika teď, za pár let bude klasika toto. Mix dobrodružství a komedie velmi dobře funguje, Noah Wyle je dobrý herec, Flynn Carsen moje oblíbená dobrodružná série a dobrá oddechovka což dokazuje i dvojka a bohužel nakonec i trojka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodružnej film fakt celkem blbost, postrádá to skoro všechno co by takovej dobrodružnej film měl mít, krom toho televizní produkce je na tom docela vidět. Ale jako taková více či méně parodie na Indyho to ujde, i když mi moc nepřišlo, že by to parodovalo přímo filmy Indiana Jones, nicméně i obal se tak tváří, tak mu to brát nebudu, ale i tak se u toho dá celkem slušně pobavit ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Parodie na Indyho? To doufám. Jinak je Flynn dílko s vypatlaným scénářem a naprosto odpornými triky. Digitální motýlci jsou úděsní. Pasáž s valčíkem mezi svištícími sekyrkami je tak trapná až je vtipná. Noah Wyle prostě není tak sympatický, jak si o sobě myslí. A Kyle MacLachlan? Jenom plesnivá třešnička na spáleném dortu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to slátanina, ale na TV film to ještě šlo. Nějakou logiku nebo historii nechme stranou, s tím podobné snímky vůbec nepočítají. Pro mne byl důvodem nedat horší hodnocení především Kyle McLachlan (i když tu hraje dost bídně, tohohle chlapíka mám prostě rád už dob Modrého sametu) a Sonya Walger, moje neoblíbenější ze Ztracených (přesto, že v Kopí osudu hraje dost nesympatickou skorochlapici, vypadá pořád bezvadně). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)

Reklama

Reklama