Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Recenze (218)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný černošský muzikál, který v první půli překvapí neotřelým zpracováním, skvělým tempem a spoustou krásných písniček. Bohužel se z něho vzápětí stane nudné a tuctové drama o problémech v hudebním průmyslu, které hrozně nudí a navíc tu již bylo stokrát a v mnohem lepším zpracování. Každopádně je to škoda, jelikož herecké obsazení není vůbec špatné a Eddie Murphy zde po dlouhé době podal famózní výkon, na jehož navázání napjatě čekám více než deset let. Moje hodnocení 55%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Mno lidi tady maj pravdu, prvních 40 minut je neuvěřitelně výborných a zbylá hodina 20 minut je neuvěřitelně nudná,naprosto zbytečně přeplácaná stále těmi stejnými písničkami. 2,5* ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Škoda, první hodina byla nabušená a slibovala zajímavý muzikal (a že muzikály nesnáším). Bohuzel druha polovina vycpela a skoncila prumernym hudebnim filmem. Ale i tak na muzikál, kde hraje Edie a Byonce to docela slo. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som sa skvele bavil, skvela hudba, celkom dobra pointa a keby to bolo o polhodinu kratsie mozno by mi to nadsenie aj vydrzalo, lenze ono casom tie pesnicky onudia a cela zapletka sa vyvija, len velmi pomaly. Ale pozret sa to celkom dalo. Myslim ze 72 percent je presne co si tento film zasluzi. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať pátrám v paměti jak chci,nemohu si vybavit lepší hudední film.Ano,jak Pomáda či Hříšný tanec měli výbornou hudbu,ale o podkladu samotném raději nemluvit nebudu.Kdežto u Dreamgirls jsem našel jak skvělou hudbu,tak i výrazný příběh.Jde sice o krapet otřepaný příběh o vzestupu,pádu a následném procitnutí,zde však vše odsejpá nenudícím tempem,podpořeným již zmiňovanou výbornou hudbou a i skvělími herci.Je zároveň i fakt,že jak pěvěcky tak herecky zde Jennifer Hudson a Jamie Foxx dost vyčnívají,ale ostatní nic nekazí a třeba právě takový Eddie Murphy mile překvapí.Nelze čekat žádné velkolepé drama,ale skvěle natočeného filmu se s Dreamgirls dočká každý. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný remake starého a slavného muzikálu. Snímek si nehraje na něco co není a trefně vypráví příběh cesty za slávou děvčat z Detroitu. Celou dobu se Dreamgirls zmítají v tempu R&B, soulu a afroamerického popu. Herecké výkony jsou na velmi vysoké úrovni. Hlavně se jedná o Jamieho Foxxe a Eddieho Murphyho; zasloužený Oscar pro Jennifer Hudson. Nejen pro fandy The Supremes a Marvina Gaye, ale pro všechny fanoušky dobré černé hudby. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to fakt líbilo. Ez 4*. Ale pak nevim proč mě začaly všechny songy děsně nudit a štvát. Nebo spíš ty, kde zpívala ta Effie nebo jak se jmenovala. Nudný, zdlouhavý, nic neříkající songy, místo kterejch by mohly postavy říct dvě věty. Nejdřiv jsem u těch songů vypínal zvuk, ale pak jsem si řek, že to je fakt blbost na to dál koukat, když si stejně co pár minut vypínám zvuk, a přepnul jsem to. Škoda, potenciál to mělo. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav jak v tomhle filmu zvládl svou roli E.Murphy. četl jsem v několika článcích pochvalné vyjádření a to byl důvod schlédnutí tohodle filmu. Mé konstantování je, že jsem nebyl zklamán, byl jsem překvapen nejen jeho výkonema, el i výkonem J. Hudsonové. Škoda, že od půlky byl film moc čitelný. Jeho výhodou je, že pěkně díky dobrým písním šlape od začátku do konce! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Muzikalove retro o rozhadane trojici zpevacek a jejich osudech citajici pady a vzestupy. Vizualne krasne, pevecke vykony znacka extratrida a pekne znejici melodie zde samozrejme nechybi a jsou nutnosti ke kvalitnimu muzikalu a tudiz je tezke hledat nedostatky na tomto poli a muze se pravem zaradit k elite ve sve kategorii, ale pribehove klopyta, coz je potrebny stupinek k absolutnimu vrcholu. 70% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť na muzikály nejsem, ale musím říct, že Dreamgirls mě bavili mnohem víc, než jsem čekal. Zvlášť v porovnání s Moulin Rogue a Chicagem. Tam jsem měl pocit, že herci nehrajou, jen předváděj to, co je jim scénářem a režisérem nakázano. Bez života a s lacinejma emocema. Tentokrát herci opravdu hrajou, všichni do jednoho vytvořili živé postavy a já jsem neměl problém jim to všechno zbaštit. Velká škoda, že se Eddie Murphy zahazuje v přitroublejch komediích, jasně ukázal, že má na mnohem víc – zasloužená Oscarová nominace. U muzikálu jsou vždy důležitý písničky, pokud stojej za prd, stojí za prd celej film. Ovšem písničky a hudební čísla jsou parádní a je jen dobře, že v hlavních rolích hrají (a zpívají) zpěvačky. Většinou je to obráceně – v hlavních rolích zpívají herečky a téměř vždy to není ku prospěchu věci. Škoda první třetiny filmu, trochu zaváněla banálností, pak se to naštěstí rozjelo bez hluchých míst s několika pasážemi doslova strhujícími. Moc dobrej film, hodně silný čtyři hvězdičky. ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od tohoto filmu nečekala, ale velice mě překvapil. Nádherný film, se skvělými herci. Foxx, Murphy, Hudston a Beyoncé ve filmu naprosto excelovali. Hudba byla naprosto bez konkurenční Jennifer Hudson a Beyoncé mají neskutečné hlasy. Opravdu nádherný film, který nikoho nenechá v klidu !! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, kdyby ve filmu Dreamgirls nefigurovala Beyoncé Knowles, nikoho by to vůbec nezajímalo. Jenže wow efekt zafungoval a tak se stal snímek velmi úspěšným. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu poctivě udělaný, výprava, kamera i režie podtrhují super atmosféru, rovněž casting byl skvělý - téměř každý herec byl na svém místě a Murphymu jsem to fakt baštila i s navijákem. I příběh mě vtáhl, ale pět nedám ze tří důvodů - zápletka s dítětem je dost klišoidní, několik z těch pomalejších písniček je příliš na jedno brdo, a trochu mě tam vadil systém, kdy se stane nějaká událost, nebo hádka, a postava jde na jeviště a začne o tom zpívat, což působí, jako by se chystala pohádat a věděli to i doprovodní hudebníci :). Já vím, v muzikálu je to běžné, ale vzhledem k tomu, že jde o film, mohli scénáristé trochu více zapracovat, protože takových situací je ve filmu přespříliš a působí to poněkud jednotvárně. Film se mi líbil a dobře mě naladil, ale pokud někdo nemá rád tento typ hudby, tak ať se mu vyhne, protože ta je zde všudypřítomná i jako instrumentace, a počet písniček je nadprůměrný. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Paráda. Sice film nesplnil mé očekávání, přesto skvělý zážitek. Dostala mě hlavně Jennifer Hudson - její interpretace písní "I'm not going" a "I'm changing" byly neuvěřitelně silné. Vadily mi dvě věci: slabá první čtvrtina filmu a rezignace na dobovou atmosféru. ()

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama