Drama / Sportovní
Sylvester StalloneScénář:
Sylvester StalloneKamera:
Clark MathisHudba:
Bill ContiHrají:
Sylvester Stallone, Tony Burton, Milo Ventimiglia, Burt Young, Antonio Tarver, Talia Shire (a.z.), Geraldine Hughes, Pedro Lovell, Frank Stallone, Mike Tyson, Michael Ahl, Dean Mauro, Ben Bachelder, David Gere, Simon P. Edwards, Jim Lampley, Don Sherman, Michael Buffer, Henry G. Sanders, Kevin King Templeton, Amy Seddon Ebert, Mr. T (a.z.), Dolph Lundgren (a.z.), Tim Carr, Skip Bayless, Lahmard J. TateProducenti:
Irwin Winkler, David Winkler, William Chartoff, Kevin King TempletonStřih:
Sean AlbertsonZvuk:
Tateum KohutScénografie:
Franco-Giacomo CarboneMasky:
David Danon, Scott H. EddoKostýmy:
Gretchen PatchPlakáty
Před třiceti lety byl mužem bez budoucnosti, který se živil prací pro druhořadého lichváře. Když mu štěstí přihrálo možnost postavit se do boxerského ringu s úřadujícím šampiónem těžké váhy Apollem Creedem, jeho šance na vítězství byla jedna ku milionu. Jediné, co chtěl, bylo bojovat až do konce. Jeho odvaha a nezdolnost v životě i v ringu inspirovala miliony lidí. Každá sláva však jednou pomine a Rocky Balboa (Sylvester Stallone), který byl kdysi italským hřebcem, nyní tráví večery vyprávěním starých historek stálým návštěvníkům své restaurace Adrians, pojmenované po jeho ženě, z jejíž předčasné smrti je ještě stále zlomený. Jeho syn (Milo Ventimiglia) s ním nechce trávit čas, protože je příliš zaměstnán svým vlastním životem. Čas a rány osudu Rockyho pokořily, otupily jeho pěsti a vzaly mu všechno kromě jeho starých historek, ale uvnitř je pořád stejný. Ve svém srdci je však pořád bojovníkem. Úřadujícím šampiónem těžké váhy je nyní Mason “The Line” Dixon, který vyniká pouze tím, jak jednoduše se mu podařilo titul získat. Vzhledem k tomu, že se mu nikdy nepostavil do cesty rovnocenný protivník a on tak nemusel nikdy nic zásadního dokázat, je Dixon fanoušky boxu považován za člověka, kterého nečeká žádná zářivá budoucnost. Avšak pouze do okamžiku, kdy jej počítačová simulace přirovná k Rockymu Balboovi v jeho nejlepší formě. Kdo by vyhrál, kdyby se tihle dva postavili proti sobě v ringu? Dixon se svými vypilovanými údery a prací nohou nebo Rocky se svou vášní a silnými direkty? Zní to jako vtip. Ale pro Rockyho, který je téměř dvakrát tak starší jako jeho oponent, je možnost zápasu s Dixonem druhou šancí, kterou nemusel nikdy dostat – šancí, jak dokázat sobě i všem lidem, které má rád, že zatímco tělo stárne, plamen v srdci plápolá stále silně... Když byl v roce 1976 uveden do kin původní film Rocky, stal se mezinárodním fenoménem a nesmrtelnou klasikou. Nečekaný hit se v silné konkurenci velkorozpočtových titulů probojoval do oscarového klání a byl nominován na 10 Cen Akademie, přičemž proměnil nominace v kategoriích nejlepší film, nejlepší režie a nejlepší střih, v nichž soutěžil s filmy jako Taxikář či Network. Sám Stallone, který zarytě trval na tom, že v případě realizace filmu musí být obsazen do jeho hlavní role, byl nominován hned dvakrát – za nejlepší herecký výkon a nejlepší scénář.(oficiální text distributora)
- Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama...(TV Prima)
- Je to už spousta let co stál Rocky Balboa (Sylvester Stallone) v ringu. Jeho milovaná žena Adrian zemřela a jeho syn si zařizuje vlastní život. Rocky vede svou malou restauraci a prosperuje jen díky zašlé slávě. Rána osudu však příjde ve chvíli, kdy je Rocky svědkem virtuální simulace televize ESPN, která proti sobě do ringu postaví jeho a úřadujícího mistra těžké váhy Masona "The Line" Dixona (Antonio Tarver). A Rocky zvítězí, čímž se rozpoutává obrovský mediální kolotoč. Balboa se z čistajasna ocitá ve středu dění. Virtuální zápas však sleduje i "poražený" Dixson, který je se svým výkonem silně nespokojen. Lidé si moc přejí vidět, jak by to dopadlo ve skutečnosti, a potencionální návštěvnost zápasu Rocky Balboa vs. Mason Dixon je obrovská. Dixon na sebe nenechá dlouho čekat a se zápasem souhlasí. Rocky si však není jistý, jestli na to ještě pořád má, jestli není už na návrat přece jen moc starý. Nakonec ale přece jen kývne... Bude to návrat legendy, nebo její konec?(3DD!3)
Video © Metro-Goldwyn-Mayer / United Artists.
další video za s
zrušit
Nastala chyba při přehrávání videa.
Photo © Metro-Goldwyn-Mayer / United Artists.
- Sylvester Stallone se nechal slyšet, že Milo Ventimiglia dostal svou roli i kvůli značné vzájemné podobnosti úst. (HellFire)
- Andy (Don Sherman), barman z prvního, třetího a pátého dílu Rockyho, se ve filmu mihne v pozadí ve scéně, kdy Angie (Angela Boyd) fandí v baru Rockymu. (HellFire)
- Původní název měl být „Puncher's Chance“. (HellFire)
01.03.2007 Bontonfilm |
16.11.2011 Bontonfilm |
21.11.2012 Bontonfilm |
Související
Podobné
- My Name Is Lenny (2017)
- Skutečný Rocky Balboa (2016)
- The Bronx Bull (2016)
- Neporazitelný: Návrat krále (2016)
- Údolí boje (2016)
- Bojovník (2015)
- Voin (2015)
- Brothers (2015)
- Kingdom (TV seriál) (2014)
- Mary Kom (2014)
- Neporazitelní (2013)
- Victor "Young" Perez (2013)
- Jeonseolui joomeok (2013)
- Zpátky do ringu (2013)
- Profesor v ringu (2012)
- Warrior (2011)
- Boj s těňju 3: Poslednij raund (2011)
- Neporazitelný: Vykoupení (2010)
- Max Schmeling (2010)
- Fighter (2010)
- Boxer (2009)
- Nevhodný den pro rybolov (2009)
- Sonny Liston: Těžká váha (2008)
- Wrestler (2008)
- Boj s těňju 2: Revanš (2007)
- Neporazitelný II: Poslední zůstává (2006)
- Boj se stínem (2005)
- Těžká váha (2005)
- Million Dollar Baby (2004)
- Neporazitelný (2002)
- Souboj o vše (TV film) (2002)
- Ali (2001)
- Rocky Marciano (TV film) (1999)
- Boxeři (1999)
- Hurikán v ringu (1999)
- Gladiátor (1992)
- Rozhodující úder (1988)
- Pěsti ve tmě (1986)
- Dempsey (TV film) (1983)
- Zuřící býk (1980)
- Ring of Passion (TV film) (1977)
- Přežil jsem svou smrt (1960)
- Někdo tam nahoře mě má rád (1956)
- Tělem a duší (1947)
- Max Schmelings Sieg - Ein deutscher Sieg (1936)
- Knockout - Mladé děvče, mladý muž (1935)
- Liebe im Ring (1930)
Malarkey
Hrdinovi který, byl na vrcholu a později jeho kvalita upadla do propadliště dějin byla díky Slyovi udělena pocta nejvyššího charakteru. Příběh o muži, který rád vzpomíná na staré časy a dalo by se říci, že mu to opravdu chybí se naskytne příležitost si naposled zabojovat. Ze začátku se děj vcelku vleče, ale dunivý a význačný hlas Slye nepřestane nudit, k tomu dialogy jsou dobře napsané a dávají Rockymu velký prostor. Později v druhé půlce se to slušně rozjede a závěrečný grandiózní a také poslední boj před Vašimi zraky započne a že to bude stát zato. Ze začátku se každý šestého dílu bál jaké bylo nakonec překvapení, že se z toho stalo tento příjemně nostalgický příběh o muži, který si v životě něco dokázal a věděl o tom a tak mohu potvrdit jen toto : Fighters fight (bojovníci bojují)(18.3.2007)
Kaka
Snad nejsmutnější, nejpomalejší a nejsentimentálnější z celé ságy, s naprosto banální zápletkou a tunou nehorázných klišé. Přesto je zde klíčové jedno jediné slovo, proti kterému nic nezmůže ani hollywoodská tuctovost a klasická snaha vyždímat z diváka nějaké ty peníze pokud je to alespoň trochu možné - tím slovem je nostalgie. Jakkoli je hlavní hrdina okoukaný, stejně se mu nedá nefandit. A Stallone si zaťaté pěsti rozhodně zaslouží nejen za strhující a dojemnou scénu v mastně, za kterou bych mu v pomyslné kategorii nejlépe zahraná momentka roku s chutí udělil plešouna. Jeho pěsti jsou pořád stále silné a i když je finále hodně stříhané a krkolomné, je vcelku na co koukat. Potěší příjemné vedlejší role, vadí typická přeslazenost a do očí bijící jednoduchost, ale tvůrci z toho vytřískali co se dalo a legenda přece jen zkončila se ctí.(15.8.2007)
kOCOUR
Rocky brečí, Rocky vzpomíná. O co je Stallone horší režisér (řetězení záběrů a budování dialogového fluida mu moc nejde, zápas je tragédie), o to lepší je herec. Z finální kapitoly Rockyho života nečiší přehnaná dávka testosteronu ani adrenalinu. Je to seriózní melancholické rozloučení s legendou, chycené za ten jediný správný konec.(22.1.2007)
StarsFan
Velmi příjemný film právě díky tomu, že se Stallone nebál přiznat stáří hlavního hrdiny, stejně jako to, že nikdo není dokonalý a v normálním světě všechno nespěje jen k vítězství. Dodatek: 29. března 2008 Abych si film radostně pouštěla ve volných chvílích doma i po roce od chvíle, kdy jsem ho viděla poprvé, se mi zas tak často nestává... No, Rocky to dokázal. To stáří Stallonovi moc sekne, boxerskej zápas je krásnej a ta zkurvená nostalgie, kterou cítím, i když jsem vyrostla v době, kdy už všech pět původních dílů neodmazatelně patřilo filmové historii... "It ain't about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving foward." Jo, Slyi, jen tak dál!(6.3.2007)
POMO
Senilne jednoduchý, ale príjemne úprimný a skromný malý film o zašlom boxeristovi, ktorý má stále čo povedať nielen tvrdými päsťami. Predohra filmu je trochu rozťahaná a vyvrcholenie naopak narýchlo odbité, no *nostalgia* má holt svoju neoddiskutovateľnú váhu sympatií, ktoré toho veľa vyžehlujú. Slyovi sa podarilo to isté, čo jeho hrdinovi - nezožal veľký comeback, no dôstojne sa obhájil. Teším sa na RAMBA IV, hoci tam si zarába na skutočný prúser. Zosmutnelý dedo riešiaci krízu pokročilého veku so samopalom v ruke, to bude mäso.(2.2.2007)