Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (59)

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

  • Jednou z mnoha zajímavostí z filmů je použití vtipu se želvami ve všech třech původních dílech série. Poprvé tento vtip se želvami použije sám Jack (Johnny Depp), který všem namluví, že se z opuštěného ostrova, kam ho odvezl po vzpouře na Černé perle Barbossa (Geoffrey Rush), dostal na želvách. Jack totiž všem tvrdí, že se z ostrova dostal tak, že svázal k sobě mořské želvy, ze kterých si udělal takový menší provizorní vor, na kterém úspěšně přeplaval moře. Všem je samozřejmě jasné, že je to jen povídačka... Ve druhém díle tento vtip se želvami použije Will (Orlando Bloom), který se najednou objeví před Jackem na ostrově, kde spolu s Jamesem a Jackem svede bitvu o truhlu. Když se ho Jack zeptá, jak se mu povedlo na ostrov dostat a utéct Jonesovi, Will mu odpoví, že za to mohly mořské želvy, čímž naráží na Jackovu lež z prvního dílu. Ve třetím díle použije stejnou hlášku Jackův otec (Keith Richards), který se ukáže na sněmu pirátů se psem, kterého jsme naposledy viděli, jak utíká před lidožrouty na ostrově z druhého dílu. Jackův otec na překvapené pohledy všech, jak je možné, že se pes dostal zpět, odpoví, že za to mohou mořské želvy. (EDEN13)

Rango (2011)

  • Ve filmu se objeví několik narážek na filmy, ve kterých hrál Johnny Depp (hlas Ranga a Larse v původním znění). Například scéna, v níž Rango omdlí a je stínkami odtažen do bílé pouště, připomíná podobnou scénu z filmu Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007), kde Depp hraje Jacka Sparrowa. Dialog, ve kterém o sobě Rango říká, že je "nikdo", odkazuje na film Mrtvý muž (1995), kde Depp ztvárnil postavu jménem Nikdo. Postavy z vozidla, na které Rango dopadá na začátku snímku, vypadají jak postavy ze snímku Strach a hnus v Las Vegas (1998), ve kterém Depp ztvárnil postavu Raoula Dukea. Současně je Rango druhá postava Johnnyho Deppa, která "řeší své problémy jednou kulkou". Tou první postavou je Jack Sparrow ve filmové sérii Piráti z Karibiku (od r. 2003). (NiaWolf)

Shrek Třetí (2007)

  • Animák za 160 milionů amerických dolarů utržil během otevíracího víkendu 121,6 milionů dolarů, což byl rekord pro animovaný film. Předběhly ho jen třetí díly dalších známých sérií, Spider-Man 3 (2007) se 151,1 miliony a Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) se 135,6 miliony. Celkový výdělek v USA se vyšplhal na 321 milionů, čímž se snímek stal druhým nejúspěšnějším v sérii. Shrek (2001) vydělal v USA 267,6 milionů a Shrek 2 (2004) 441,2 milionů. (imro)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama