Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Když rozhádaným manželům (v podání Kate Beckinsale a Lukea Wilsona) dojde benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu… (Reiniš)

(více)

Recenze (388)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Osmdesátiminutové cvičení ve stylu, atmosféře a napětí. Jednoduché a účinné jako facka. Velmi solidní hollywoodský debut pro režiséra Revizorů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor založenej na perfektní tísnivý atmosféře, která se dokonale stupňuje a dokáže napnout až k prasknutí. A proto mě docela překvapilo ,že to nema moc dobry hodnocení, protože se podle mě jedná o dobrej napínavej horor, kdy hercům věřim jejich strach a přeju jim aby přežili. Sice je pravda, že konec je trošku nerealistickej, ale komu na tom sejde, když zbytek filmu je fakt prvotřídně napínavej a i celkem originálně zpracovanej ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co mi na tom napoprvé nesedělo. Jednoduchá, ale slušně atmosféricky a napínavě natočená survival premisa z odlehlého motelu, kde se točí snuffy. Dokážu si to představit paranoidnější, drsnější a krvavější, ale na mainstreamové béčko je to ok. Wilson a Beckinsale fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motel Antal. Za poměrně nízkou cenu nabízí pěkný interiér s neodlupujícími se tapetami, nicméně matrace obsahu jsou opotřebované, nefunguje žádná studená sprcha a celé je to překvapivé asi jako přítomnost bible v šuplíku nočního stolku. Recepční Wilson i pokojská Beckinsale příjemní, občas se objeví nutkání zašlápnout švába Whaleyho. Na jedno přespání dobré.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Antal film solidně pohání kupředu, stejně jako hlavní herecká dvojice. Scénář je však zoufale nezvládnutý. Chvílemi se tváří ohromně realisticky aby nás vzápětí uzemnil tím nejpředpokládanějším klišé. Konec tak spíše než jako drsná tečka působí poměrně vtipným dojmem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici manželov, ktorým sa behom dlhej jazdy pokazí auto a tak sa na noc ubytujú v osamotenom moteli, ale zistia, že jeho majiteľ si aj s priateľmi zarábajú tým, že týrajú a zabíjajú svojich hosťov, čo točia na video a tak musia manželia urobiť všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, síce tu nie je nič, čo by výrazne prekvapilo, ale film je mimoriadne svižný, nie je tu žiadny zbytočne dlhý úvod a tak sa už po chvíli dvojica ubytuje v moteli a potom sa už bez zbytočných scén stále niečo deje. Čo sa týka samotnéhé boja o život, tak trochu sklame, že záporáci sa väčšinu času až tak moc nesnažia, skôr chcú svoje obete trápiť psychicky a tak sa o postavy nedá až tak moc obávať, ako by sa dalo, ale aj takto je to dostatočne zaujímavé a väčšinou funguje aj napätie. A práve o to tu ide hlavne, o napätie a vymýšľanie spôsobu úteku a preto tu nie je kladený dôraz na krvavé scény, úmrtí je minimum a ani tie v ničom nezaujmú. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Luke Wilson a Kate Beckinsale a okrem nich tu až na pár zamaskovaných zabijakov nie je takmer nikto. Réžia je bez problémov, tento typ filmu zvládla dobre a technická stránka nie je ničím výnimočná, ale tiež nesklame. Motel smrti je thriller, ktorý síce nepriniesol nič nového, ale je príjemne dynamický, napínavý, dobre natočený a aj obsadený a tak nemám dôvod nebyť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páčil mne na 74%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý dokedy to tak bude, ale na mňa táto šablóna stále funguje. Vlastne obyčajnejšie to už ani nemohlo byť a predsa všetko fungovalo tak ako keby som niečo podobné videl prvý krát. Stačí dobrá kamera, rýchle tempo, sympatický párik, vynovené ľakacie scény, premyslené priestorové zabezpečenie a spokojnosť sa dostavila hneď. Určite mi nebude film rezonovať v hlave dlho, ale účel bol pri sledovaní splnený a to sa ráta. 80%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak vďaka poľsko-maďarskej splupráci (kamera-réžia) sa na tento scénaristický debakel aspoň dá pozerať. Svižné a Antal sa ako zručný remeselník atmosféry znova osvedčuje. Len škoda, že za mlákou debutuje niečim tak vylízaným. 45% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejsou to čistě 2*, spíš 2,5* ale 3* jsou moc. Především se dobře dívá na ústřední dvojici, protože oba hrají dobře (hlavně Wilson). Bohužel je film děsná, děsná nuda. Totálně žádná atmosféra, ani jednou mě nezamrazilo nebo jsem neměla nepříjemný pocit, nejspíš proto, že ten recepční vypadal jako by si odskočil z natáčení Honu na myš. Ale co, nic jsem nečekala, tak ani nejsem moc zklamaná. Akorát jsem myslela, že by to aspoň mohla být zábava. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné překvapení. Určitě to není nic, za co by se měl v Hollywoodu debutující Antal stydět. Myslím, že už jsem nakoukal hodně podobných záležitostí a v thrilleru, o jednom nefunkčním manželství a jednom naopak zvláštně fungujícím motelu, skvěle šlape napětí, gradace, navíc se šetřilo filmovým pásem a svižně to ubíhá. Šablonovitý scénář? Jaký horor ho v posledních letech neměl? Klišé..? To bychom se z místa nepohnuli. Samozřejmě všichni moc dobře víme, jak velkým obloukem se máme vyhýbat opuštěným motelům, kterým navíc správcují šílení podivínové, z kterých se nakonec vyklubou ještě šílenější videoamatéři. Stejné je to i s pokusy o útěk, jejichž lepší načasování by mělo přirozeně větší šanci na úspěch. Antal ale moc dobře ví, kdy přitlačit na pilu. Jednoduše, ale účinně přivedl na plátno dvojici obyčejných lidí (jindy už dosti otravný Luke Wilson razantním způsobem změnil žánr a to je jenom dobře, Kate Beckinsale příjemně v mezích žánru vykreslila chladnou a deprimovanou ženu), se kterými postupem rozehrává zajímavou hru, ve které jsou jednou pronásledovanými, na podruhé ale mají trumfy ve svých rukou. Škoda jen několika dosti zásadních chybiček – policista, navíc ozbrojený, by nikdy neotvíral kufr a neotáčel se k nebezpečí zády, navíc by na stanici na jeho neohlášení nějakým způsobem reagovali. No, a s faktem, že by pobodaný manžel takřka určitě přes noc vykrvácel, bych jenom obíral diváky o povinný happy-end. Zvláštní je ale i tvůrcův přístup k násilí, nejdříve slibuje solidní „maso“, ale kdykoliv se k něčemu schyluje, tak decentně ustupuje ze scény, i kamera se vzdaluje někam za roh. Přesto sympatický nadprůměr – 65%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na záhadu okien som rovnako ako Visáč neprišla do konca. Jediné vysvetlenie, ktoré mi prišlo na um bolo, že ich tie obludy nechceli porozbíjať, aby nemuseli zakaždým volať sklenára... Inak by som povedala, že tých milosrdných 80 minút je jediné pozitívum filmu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Motel smrti" hodne smrdí... neoriginalitou, nudou a slabými hereckými výkonmi. To všetko sú dôvody na to, aby som to už druhý krát nepozeral a tiež pre pridelenie skromných dvoch hviezdičiek. Viacej tomu nedám ani náhodou. Je to jeden z najnudnejších vyvražďovací horrorov, ktoré som v poslednom čase videl. Slasher je pravdepodobne mojim najobľúbenejším horrorovým subžánrom. V tejto kategórii mám toho fakt hodne napozeraného. Snímok "Motel smrti" bol pre mňa bohužiaľ sklamaním. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková menší hororová jednohubka, která ovšem velice potěší. Děj je sice velmi jednoduchý. To je ale vyvážené skvělým tempem, vynikající hereckou dvojicí a krátkou stopáží. Na víkendový večer ideální. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nimród Antal sa po výbornom viacžánrovom Kontroll vrhol na čistokrvný thriller a odviedol 100% prácu. Motel Smrti šľape ako hodinky (a sem tam aj lepšie) a ani mi veľmi nevadilo že som takéto niečo už videl n-krát. Nie je to žiaden krvák ide len o atmosféru a veru pozrieť si tento film v nejakom malom motely pred spaním by ma solídne rozrušilo... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Promakaný horor, který mě vážně děsně bavil. Celou dobu to bylo nesmírně napínavé a ke konci už jsem si skoro nehty drásal kůži na obličeji. Vážně skvělý film pro všechny, kdo se rádi bojí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Otrepaný príbeh v slušne kvalitnom prevedení od maďarského režiséra,ktorý okúsil hollywood.Výborne vykreslená atmosféra,vyvolávajúca pocit bezmocnosti.Strach hlavnej dvojice o svoje životy spočiatku podrývajú snuff videá pohodené v izbe motela,neskôr,ako asi tušíte,vstúpia na scénu samotný vykonávatelia(takí milí chlapci,kto by to do nich povedal?).Slušné herecké výkony,na DVD napínavé už samotné menu s dobrým hudobným doprovodom.Film pravdepodobne mnohých zaskočí svojím prekvapivo rýchlym koncom.Cítil som šancu niečoho výnimočného(ako 8MM napr.),no nakoniec zostalo pri ľahko nadpriemernom psychologickom horore.Na vine bude trochu aj stopáž(už dlho som nepozeral kratší film),pretože to končí práve v momente,keď by som kľudne zniesol aj 20-30min. naviac.Kto to rád krvavo bude sklamaný,ale ostatní,ktorí dokážu oceniť kvalitnú atmosféru strachu,ako napr. v Saw 1,nemá čo riešiť.Film 70%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor s půvabnou Kate a netradičním Wilsonem. Z několika scén jde sice strach, ale jinak je to film předvídatelný od A do Z. A za ten konec by se měl Nimrod stydět, což se naštěstí nedá říci o celém filmu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přecejen o týrání nevinných občanů vznikly originálnější a lepší filmy. Tenhle je tak někde uprostřed. Koukat se na to bezbolestně dá. Samozřejmě že se postavy občas chovají trošku podivně. Některá nezbytná klišé nás také čekají jako například příjezd policisty, který je následně zlikvidován. Kate Beckinsale je pravděpodobně nejhezčí herečka Hollywoodu. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režisér tu kope první ligu, zatímco scénárista se utápí někde v krajském přeboru. Prohřešky vůči inteligenci jsou filmům, balancujícím na hraně thrilleru a hororu, často vlastní, ale zdejší znásilňování logiky se mi do vkusu netrefilo vůbec. Pokud se při sledování rozptyluji myšlenkami na nepravděpodobnost celého dění, je něco špatně. Pozitivem je slušné napětí v první půli a přesvědčivá titulní dvojka, negativem slaboučký závěr a absence výraznějšího momentu. Antalova režie je ale do budoucna přinejmenším nadějná... což víme už od Revizorů. 5/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mám rád a tady jsem byl spokojen. Super napětí. Konec už se zase tak nepovedl, ale jinak skvělá napínavá jízda s překvapivými zvraty. 70% ()

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama