Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci hodnotit po prvním dílu, ale mám podobný pocit jako trulda. Naivní, nedůvěryhodné, klišé na klišé, a do toho barvičky, zběsilé střihy... A nemohoucí herečka v hlavní roli. --- EDIT: A tak na jednu stranu žádná sláva, na druhou to má určité nadstandardní prvky a provedení. Vizuálně dobré, scenáristicky a dialogově slabší, ale není to žádná ostuda. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výpravnější Kriminálka Anděl. ,,Čmaňa", Dolanský, Kanyza, Bydžovská ad. -- drsný poldové? Snažej se, ale nevěřim jim to. Vagnerová je kus ženský, ale tady se hodnotí filmy. Zatím **. ---Dopisuji 21.12.2011 po dosledování posledního dílu. Sice mi občas některý díl zcela utekl, či jeho část, přesto jsem celou dobu stíhal sledovat hlavní linii příběhu. Připouštím, že některé díly byly opravdu napínavé a povedené. Holt korupce mezi strážci zákona je těžký průser a člověka skutečně mrazí při představě jen částečné reálnosti příběhu..Při každodenním sledování dalších korupčních kauz jimiž nás zaplavují média člověka mrazí ještě více. To je také jeden z důvodů proč zvedám celkové hodnocení o jednu hvězdu. Myslím si ale TV NOVO, že kriminálek už bylo dost. * * * ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to chvilkami trošku zdlouhavější, než na co jsme zvyklí z cizích seriálů. Jasně, hlavní představitelka se herecky příliš nepředvedla. Ale JASNĚ, je to 6x lepší, než jiné NOVAcké seriály typu Ordinace, či Ulice. Každopádně tohle je hodnocení po první epizodě, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Robert Jašków v jednom rozhovorů prozradil své zklamání, když si myslel, že mu seriál přinese větší množství pracovních nabídek. (Olík)
  • Seriál byl natočen během 260 natáčecích dnů. (navabaca)
  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)

Reklama

Reklama