Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Toj 

všechny recenze uživatele

Tady by se slušelo nejhorší a nejlepší možné hodnocení zároveň... Původně jsem byl dost zhrozen... Herci povětšinou otřesní, všechno strašně přepísklý a patetický. Scénář postrádal absolutně jakoukoliv snahu o nějakou funkční dramaturgii, nějakou ucelenou fungující strukturu. A to ani nemluvím o té absurdní žánrové stylizaci. Ozvučení prudkých pohybů kamery při záběrech na centrum expozitury nepůsobí jako stylotvornej prvek, ale spíš jako zcizovák, u kterého se popadáme za břicho. Říkám katastrofa. A pak nuda, kterou mi působily první epizody. Milionkrát opakovaná pohádka o policistovi v přestrojení... Něco se ovšem zlobilo a po několika dílech to dostalo lepší spád. Epizody měly lepší spád a byly pestřejší. Snahy o žánrové figurky (jako třeba sektářský mafián) ve mě vyvolávaly smíšené pocity. Na jednu stranu je to nápaditý a stylový, ale stále pořád nedotažený a směšný. Z Expozitury se pro mě stala výtečná perverzní zábava. řesto expozitura přinesla mnoho zářivých okamžiků... Na druhou stranu je to celý takový naivní... Hlavní postavy jsou naivní, děj je naivní, ideální divák bude asi naivní. Za světlejší místa seriálu považuji postavy služebně nejstarších policistů. Zvlášť Zedníčkova démoničnost pod knírem hodného strejdy... Celý to tak trošičku připomíná bulvární článek. Což odpovídá pánům Kroupa a Klíma. Je z toho příliš cítit povrchní snaha šokovat nás jak je ten svět prohnilej... Tohle téma naprosto perfektně zpracoval seriál The Wire. Při sledování jsem si na něj mnohokrát vzpomněl. Ambice expozitury jsou asi mnohem žánrovější (akční thriller?), ale i k řemeslu se dá přistupovat s nějakým citem. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

seriál pro inteligentniho divaka, ktery zvladne cist mezi radky a dozvi se tak mnoho o kriminalni minulosti nekterych celnich predstavitelu statu...nektere dily jsou lehce pritazene za vlasy, ale v pohode se to da, cim vic se blizi finale je to lepsi a lepsi, predposledni dil je pak na sest hvezdicek. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Novácká představa o akčním seriálu ala CSI, na Čechy povedená, ale paradoxně jí škodí známost prostředí. Když nám před mnoha lety seděl v obýváku policajt Opava a citlivě poslouchal povídání našeho obchodního partnera o tom, jak ho někdo vydírá, vypadal o dost jinak, než tatík Zedníček. Pak dostal v Berdychově kauze x let za vydírání podnikatelů a vraždy a únosy, takže ten klikař si tenkrát docela zachránil život, když na pár let zmizel v zahraničí:-). Jinak Vágnerová je skutečně strašlivá, ale zdatně jí sekundují i ostatní. Těším se, až uvidím provařenou Zedníčkovou a Pavlatu. Ten asi bude hrát nějakého Němce:-))) P.S. Nehrál, ale byl i tak dost suchej:-)) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Mám radši chronologické než retrospektivní vyprávění, tím spíš mám raději filmy a seriály, kde se to retrospektivní povede. Tady se to nepovedlo ani náhodou, a seriál je ještě divnější než bez toho. Celkově slabší pokus o natočení něčeho hlubšího než je třeba Kriminálka Anděl, který stojí i padá na herectví Roberta Jaškówa, Vagnerová podle mě nemá na to utáhnout celou sérii, měli to zkusit s někým jiným. 5/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)
  • V čase 14:25 Chládek (Robert Jašków) říká: „Vrah si dokáže opatřit pancéřovku Stinger,“, přitom předtím při poradě jim specialista říkal, co je to za střelu. Kromě toho jako bývalý voják by měl vědět, že Stinger není pancéřovka. Poté v čase 1:03:30 novinář Vintr říká: „Útok protitankovou střelou...“ Stinger ale není protitanková střela, ta by tank jenom pohladila. (JK17)
  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)

Reklama

Reklama