Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Narodil se v šest hodin, šestého dne šestého měsíce... Britsko-americký film Přichází Satan! režiséra Richarda Donnera patří ke komerčně nejúspěšnějším hororům s okultistickou tematikou, které prožívaly svůj rozmach ve Spojených státech 70. let. Působeni Satana je v Donnerově filmu dáno do souvislosti s politikou: americkému diplomatovi Robertu Thornovi je za podivných okolností podstrčen k adopci chlapec Damien, ve skutečnosti vtělení Antikrista. Po řadě záhadných nehod, jejichž oběťmi jsou lidé odhalující pravou tvář dítěte, vyhledá Thorn v zoufalství kněze, který mu vyjeví, co musí udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (588)

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Legenda medzi satanistickými horrormi od ktorej si bralo a berie príklad mnoho tvorcov doteraz. Hudobný sprievod asi najlepší v žánri. Toto dielo tvorí moju klasickú trojku spolu s Rosemary's Baby a The Exorcist. Priekopníci žánru, ktorý je už žiaľ dnes vyžmýkaný z každej strany. ()

Foogas 

všechny recenze uživatele

"Damien. Damien! Look at me, I'm over here. Damien, I love you! Look at me Damien, it's all for you." Slabší čtyři hvězdy. Ke konci trochu táhlejší, ale jinak skvělej atmosferickej horor a dnes již kult mezi satanistickými snímky. The Exorcist < Rosemary's Baby < The Omen ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem,že snad dostanu infarkt.Něco příšerného.Všechno mi připadalo tak odporné a cítil jsem se opravdu mizerně,ale zároveň jsem byl do toho strašně moc zažraný a film si za svou výjimečnost zaslouží plný počet hodnocení.Takhle má vypadat pořádný horor. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

I přes fakt velmi oceňovaného hororu, mě dokázal tento snímek dokonale znudit. V jednu chvíli dokonce i uspat. Příběh, i když dobře napsaný, mi připadá lehce odfláknutý a co se týče napětí či prohlubování diváckého zážitku, toho jsem se nedočkal. Přes nadějné téma, je toto průměrná podívaná, u které budete mít pocit, že z toho šlo vyždímat mnohem víc a budete litovat, že jste si nepustili Osvícení. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Přes proslulost snímku jsem vlastně příliš nečekal... a o to více jsem byl spokojen. Ačkoli film vlastně příliš nesdělí odvolávaje se na zmatené drmolení šíleného kněze a nic neodkryje nechávaje otevřené pole pro pokračování, jeho nálada je struhující a vyvolávaný strach je svůdný, byť se neuchyluje ke strašení lekavými scénami a levnou krví. Domnívám se, že k takovému výsledku dopomáhá jednak zdánlivě paradoxní obsazení hlavního antihrdiny postavou malého chlapce, jednak skutečnost, že zlo vychází z dějů a postav plížících se v okolí, nikoli z chlapce samotného. Závěr je pak krutým zvážením morálního dilematu, jestli dítě může být odpovědné za činy svých zploditelů. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Můj první celovečerní horor na který jsem se koukala tak před 30 lety sama v noci. Na ten pocit děsu zapomenout nemůžu, přesto ve mně nechal hluboký dojem. Děsivá atmosféra, vynikající herci a satanův spratek,který si nebral servítky s nikým a ničím. Dobré vraždy,syrovost a mrazivost. Snímek pro milovníky těhle kultovních skvostů. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Napriek vyše 45 rokom od vydania behá po pozretí po chrbte mráz a nejedná scéna spôsobuje kropaje studeného potu. V akčných scénach je samozrejme vek badať, začo ide jedna hviezda subjektívne dole. Mrazivá hudba a desivý pes sú však dokonalé. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pomalu a pečlivě budované napětí, horor ze staré školy jako vyšitý! Ty scény brutálních úmrtí hlavně mužských členů byly vskutku výživné, až jsem si říkal že něžnější pohlaví tu tvůrci docela dost šetřili, protože to co provedli s Otcem mě přimrazilo ke křeslu! Přitom nejde o žádné nadpřirozené jevy nebo čáry ale samé racionální nehody a právě to mě nejvíc bavilo! Plný počet bez diskuze! ()

zigy 

všechny recenze uživatele

pokud toto hodláte sledovat po setmění, opuštěni, v odlehlém místě, tak Bůh s Vámi....mrazivé a sugestivní.... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasika hororu s pánom pekiel v hlavnej úlohe a ten hoci sa tu fyzicky neobjaví, vytvára celý čas dusnú atmosféru. Produkcia je výborná a evidentne sa snaží divákovi nahnať zimomriavky po celom tele. Smola je, že čas jej už väčšinu tromfov vytrhol z rúk, takže mnoho scén už pôsobí bezzubo. Herci sú dobrí no opäť už pôsobia tak trocha archaicky. Záverečné žmurkanie na diváka s otvoreným koncom je však slušným ukončením. 75% ()

petulik 

všechny recenze uživatele

Keby som vedel, že je tam satanska hudba, ani by som to nepozeral. Natočené realisticky s hrozivou víziou diabla. Všetky "náhodné" udalosti, čo sa popri filme stali, nebudú úplne náhodné. Ale kto by tomu veril, veď on je otcom dokonalej lži. A tá najväčšia lož je, že neexistuje... ()

Djibril 

všechny recenze uživatele

Pro můj život osudový film,dostal jsem podle něj jméno :) Horor s velkým H,O,R,O, i R, po prvním shlédnutí jsem poprvé poznal,co to je dvoutýdenní nespavost... ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý horror,když jsem viděl ty fotky co vyvolal ten fotograf s těmi " stíny" na nich,moc hezky mi nebylo:-) Vážně hezky zrežírovaný a velmi hezká atmosféra. ()

Werewolf2 

všechny recenze uživatele

Brrrr.... Spojeni silene neprijemne hudby a hercu, ze kterych jde strach, jenom je vidite, me celkem odrovnalo. Jeden z nejdesivejsich hororu. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama