Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (857)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten současný trend oživování klasických pohádek do podoby sterilních jásavě barevných digi-fantasy. Paradoxně i přes svou původní originalitu a rozdílnost jsou jedna s druhou těžce zaměnitelné, úplně stejně neurážející, úplně stejně nezajímavé. Singer se tu zlomil do podoby tupého řemeslníka který sice servíruje i nějakou tu velkolepou akci a sem tam i dobrou hlášku McŘehoře, ale stejně tak by to mohl natočit i kdokoli jiný a vůbec nikdo by nepoznal rozdíl. 6/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Brian Singer ma opät nesklamal a natocil peknu vtipnu rozpravku s davkou romantiky, ale aj jemne brutalnych scen avsak za to napinavych a na druhu polovicu filmu s vojnou gigantickych obrov, lietajucich ludi a vsetkeho mozneho, co im stalo v ceste, len tak lahko nezabudnem. Nicholasa Houlta som len donedavna povazoval za uplne neznameho herca, avsak len nedavno som ho videl v ulohe zombieka v romant. hororovej komedii WARM BODIES (2012), zahral si aj v X:MENOCH: PRVNI TRIDA (2011) postavu Hanka McCoya / Beast, avsak malokto by si spomenul na komediu s Hugh Grantom AKO NA VEC (2003), kde si zahral 13-rocneho Marcusa. Neskor sa objavil v mensich ulohach aj vo filmoch PAN ROSNICKA (2005) po boku Nicholasa Cagea, v SINGLE MAN (2009) s Colinom Firthom alebo v SUBOJI TITANOV (2010), kde si zahral postavu Eusebiosa. Princeznu Isabellu si zahrala Eleanor Tomlinson, ktoru som videl zatial len v mensej ulohe v Burtonovej ALENKE V KRAJINE ZAZRAKOV (2010), kde si zahrala postavu Fionu, alebo v ILUZIONISTOVI (2006) po boku Edwarda Nortona, v ulohe mladej Sophie. Stanley Tucci dostal ako inak opät zapornu ulohu odporneho Rodericka a zahral ju dobre. Takze o zabavu je postarane. __________ Nicholas Hoult - (Jack) +++ Eleanor Tomlinson - (Isabelle) +++ Ewan McGregor - (Elmont) +++ Stanley Tucci - (Roderick) +++ Eddie Marsan - (Crawe) +++ Ewen Bremner - (Wicke) +++ Ian McShane - (Kráľ Brahmwell) +++ Bill Nighy - (Generál Fallon) +++ Hudba: John Ottman +++ Produkcia: Brian Singer, John Ottman, Toby Emmerich +++ (Videl v nemeckom 3D kine 24.03.13) +++ ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

celkom príjemná rozprávka, keby som to videl v kine ako 13-ročný, zrejme by som neváhal ísť s hodnotením vyššie, tu je naozaj cieľová skupina 6 - 14 a tak to aj treba brať; singer je zručný režisér, vie, ako na vec a nerobí chyby, navyše to má sympatický cast - až na houlta, ktorý v rebríčki nových slizkých hollywoodskych hviezdičiek preskočil aj patizóna - veľmi vydarenú rozprávkovú výpravu a fajn efekty, ale škoda, že je to naozaj pre deti a tak si nemôžeme užiť poriadne brutálnosti a všetko žranie, pučenie, týranie a zabíjanie je "disneyovsky" bez šťavy... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další a další pohádkové příběhy se na nás hrnou. Gigantické bitvy, kterýma musí prakticky každý blockbuster končit se na nás valí ze všech stran. Filmy se natáčejí z větší části před zeleným plátnem nebo kdovíjakým ještě. Příběh velice snadno odhadne i absolutní filmový analfabet. Je otázkou zda-li je ještě tohle to správné filmování. Jack a Obři nenabízí fajnšmekrovi žádnou škálu chutí, je to jen kus práce na hollywoodskou zakázku, aby na to šlo co nejvíce lidí a nechali v kině co nejvíce prašulí. Nevím jestli mě osobně podobné filmy ještě baví. Herce rozhodně pochválit nemůžu, protože Hoult není určitě správná volba a mezi ním a princeznou vzájemná chemie neexistuje.... Na Singera je tohle veliký průser. 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jack the Giant Slayer naplnil mé očekávání, ale nic extra nepřidal. Typicky pohádkový příběh, který se od začátku čeká, takže nic nového na světě. Velmi povedená vizuální stránka a hlavně opravdu dokonale zpracovaní obři. Nebýt skvělých obrů, bylo by vše o stupeň horší, protože herecké výkony jsou průměrné a nikdo nikoho vyloženě nepřehrává. Bryan Singer tuhle pohádku zvládl obstojně, ale abych ho musel vychvalovat, to zase ne.. 6/10 = 69% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • I tento nákladný snímek padl do oka studiu Asylum, které se živý laciným napodobováním velkofilmů a své braky dává na videotrh souběžně s tím, kdy do kin vyrážejí jejich slavnější předobrazy. Jeho Jack – Zabiják obrů (2013) má velmi podobný příběh, jen vznikl přibližně za setinu Singerova rozpočtu. (Beer Ceps)
  • Natáčení začalo 12. dubna 2011 na britském venkově a v Irsku. Pro potřeby natáčení byla také použita katedrála ve Wellsu, kterou však produkční tým musel vyklidit vždy do 17:30, kdy přicházeli  duchovní a věřící. (Zdroj: Warner Bros. Entertainment s.r.o.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 195 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama