Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

genetique 

všechny recenze uživatele

Niekedy mám pocit, že Disney by sa mal zameriavať už len na tento typ filmov. Veľmi silný príbeh, o to silnejšie pôsobí, keď si divák uvedomí, že sa skutočne stal. Herecky výborne zahrané, John Malkovich predvádza naozaj brilantný výkon, vyšperkovaný ozajstným zanietením do charakteru postavy, ostatní herci nezaostávali a práca so zvieratami na vysokej úrovni. Aj keď popravde až tak veľký dôraz na zvieracie postavy tu nebol, pretože dej sa sústredil najmä okolo vzťahov medzi postavami, historické udalosti boli len akýmsi doplnkom a odrazovým mostíkom celého príbehu. 80%. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kone považujem za ušľachtilé zvieratá a mám ich najradšej zo všetkých zvierat. A radšej, ako množstvo ľudí. Preto oprávnene očakávam, že aj film s koňmi a o koňoch bude dobrý a zaujímavý. Taký slávny kôň, ako Sekretariát by si to zaslúžil. Bohužiaľ filmu lepšie sedí slovenský názov - Odvážna žena, pretože slávny kôň je vo filme iba prostriedkom, takmer komparzistom. Zbytočne sa tam množstvo času venuje nezaujímavej rodine a mužom v jej okolí. Nebol to film, ktorý by ma naštval, ale napríklad na podobný film - Phar Lap - nemá ani náhodou. Okrem zlej koncepcie k tomu prispeli aj nevýrazné herecké výkony viacerých aktérov. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ani přes to jak moc zbožňuju koně, nemohu tento film označit za dobrý. Vysloveně mi totiž nesedí patetický styl Randalla Wallace, který prvoplánovitě útočí na city diváka prostřednictvím všech možných prostředků. A zde je toho patosu až přespříliš. Začíná to u scénáře, který je prošpikován opravdu kýčovitými povrchními replikami, pokračuje to přes plytké herecké projevy ala TV Hallmark a pokračuje to tuctovou rádobydojímavou hudební kulisou. Krom toho je Secretariat film o koních, který zase tak moc o koních není. Místo scén s těmito nádhernými zvířaty, jsou divákovi předkládány nezajímavé životní problémy jedné rodiny a nadbytečné dialogy nadbytečných postav (novináři, rodiná hospodyně atd.). A když už konečně dojde na koně, tak teprve tehdy se dá film označit za slušnou podívanou. Těch pár záběrů z dostihů je natočeno velice solidně, jenomže to z Secretariata dobrý film neudělá. Natočit to někdo jiný, mohlo to být o poznání lepší, ale Wallace je prostě kýčař. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Záběry ze závodu v Preakness jsou jediné ze skutečného dostihu. Ostatní jsou nafingované. (Anchi)
  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)

Reklama

Reklama