Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Koňské dostihy rozhodně nepatří mezi můj oblíbený sport, v podstatě mě tato oblast absolutně míjí, navzdory tomu, že krásu koní jakožto ušlechtilých zvířat uznávám. Secretariat mě také zpočátku příliš nezajímal, ale vydržel jsem a zhruba po půl hodině se mi film začal odměňovat. Poutavý příběh na základě skutečné události, který je bravurně natočen a nenudí. S blížícím se závěrem je snímek místy jímavý a značně přitažlivý. Chvíli jsem zvažoval i 5*. P.S. Zajímalo by mě, na kolika závodech Secretariata seděl Charles Bukowski. :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Možnože to vyzerá ako obyčajný film o koňovi. Lenže Diane Lane... Ona je skrátka skvelá a dodáva filmu na dojemnosti. Randall v úlohe režiséra už tiež pochytil pár funkčných grifov ako vyvolať napätie a dunivá hudba Glennie-Smitha dorobí zvyšok. Navyše film dobre funguje aj ako sedemdesiatkova štýlovka... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Budeš mať plnú papuľu blata!..." I takáto debata prebieha medzi súťaživými jazdcami. Rivalita medzi koňmi Sekretariat a Klan, ale aj ich majiteľmi je obrovská a niekde v začiatku tohto sporu sa na to divák nalepí a užíva si nielen samotné preteky, ale i tlačovky pred nimi a gestá po závodoch. Slovenský preklad filmu na Silná žena má tiež čosi do seba, pretože D. Lane hrá naozaj silnú ženu, ktorá sa chopí príležitosti a postaví krachujúcu farmu opäť na nohy. Navyše kúpi koňa o ktorého nebol záujem a zrazu je tu šampión i milióny dolárov...menšou chybou na kráse je, že dostáva viac priestoru ako samotný Sekretariat. Mám rád tieto filmy o koňoch. Najkvalitnejší je Phar lap, ale páčil sa mi i Seabiscuat, Hidalgo alebo Black Beauty. Kone sú krásne, rovnako ako filmy o nich. 80%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Záběry ze závodu v Preakness jsou jediné ze skutečného dostihu. Ostatní jsou nafingované. (Anchi)
  • Pět koní si zahrálo roli Secretariata. Neobsazovanějším koněm byl Trolley Boy, zvolen samotnou Penny Chenery v konkurzu na nejpodobnějšího koně Secretariatovi. Trolley Boy dokonce kráčel při filmové premiéře po červeném koberci v Hollywoodu. Těchto pět koní, čtyři angličtí plnokrevníci a jeden quarter, mělo pomocí speciálního make-upu udělány tři bílé ponožky, nosní pruh a hvězdičku. (Anchi)

Reklama

Reklama