Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

Reklama

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná biografie jedinečného hřebce. Nevím, jestli je na škodu, že pojetí bylo více pohádkového rázu (např. smrt brána ne-li s úsměvem). V reálu si troufám tvrdit, že si lidé okolo Secretariata prošli i nějakými intrikami ze strany hlavního soupeře, že to nebylo vše tak krásně nastylizované i přes určité překážky, které nastaly. Kůň, který si zahrál roli Big Reda, nemohl být vybrán lépe. A celkově snímek ve mně vyvolává úsměv, uznání pro všechny, kteří se Secretariatem tohle vše dokázali a věřili mu a pocit těšení se, až zase usednu na hřbet tohoto ušlechtilého stvoření :-)) /// He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)

Reklama

Reklama