Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SECRETARIAT - kůň, který se nesmrtelně zapsal do historie dostihů a doposud je považován za největšího závodního koně, který kdy žil.... Sportovní rodinný film, který díky studiu W.Disneyho má punc pohádky. Alespoň tak to vidí syn. Oni zřejmě všechny děti ocení spíš krásného koně s velkýma očima, než třeba klacky (hole) v Golfovém snu. A že se jede podle ohraného schématu? Vždyť kolik podobných filmů za rok vznikne....!? Navíc tenhle jako bonus přidává lásku ke koním. S přihlédnutím na syna a slzu v oku dám 4*. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak rodí kůň. Vlastně klisna. 2.) Zjistím, jestli mohl hrát J.Malkovich v Golfovém snu. Golfistu. 3.) Jsem emancipovaná, paličatá a odhodlaná žena v domácnosti, která hledá námět pro seberealizaci. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Za prvé, není v tom žádná sekretářka. Za druhé, nejsou v tom ani žádné sekrety. A za třetí, chtělo by to minimálně tak o půl hodiny zkrátit. Chtělo by to odjebat ty zbytečné nebo emocionální scény, které to jenom prodlužujou a divákovi nic nedaj. Navíc začátek filmu byl jakejsi rychlej, dělo se tam toho docela hodně, že právě tady by možná byly dobry nějaky scény navíc... a naopak střed a konec filmu se pak táhl. Prostě na tom, že je to o koních, tak se tam až moc kecá a koňa samotnyho si moc neužijem. Prostě je to takovy nedotaženy... a je to takovej klasickej Disney. Taky Diane Lane není zrovna herečka, po které by můj zrak a obdiv toužil a jelikož se tam vyskytuje ve většině filmu (víc než kůň), je to docela blby. A Malkovich je sice skvělej, ale je tam skoro ještě míň, než kůň. Takže další průměrnej film o hajtrách... Jo a celou dobu jsem si říkal, jak je to předvídatelné a že na konci určitě bude něco jako: žádnému jinému koni od te doby až doposud se nepodařilo blablabla... a taky že jo... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné, milé a súťaživé. Fajn filmík od Disneyho, ale po zvážení ostávam pri priemery. Príbeh ma až tak nechytil, herci ma tiež neohúrili a to mám Malkovicha moc rád, ale asi nie v takomto žánri. Kôň je síce pekný až radosť pozerať. Niektoré kamerové zábery v dostihoch sú fakt dobré, ale nestačilo mi to. Možno trocha krivdím, ale celkový dojem nie je taký silný. 70% ()

1860 

všechny recenze uživatele

Mílý a zaoblený příběh o vítězství jednoho koně, majitelky a všech ostatních, které se rodilo velmi těžce a po velkém obětování.. Nic nového? To ne, ale Randallovi Wallacovi se to podařilo naotčit tak, že to nikoho nenechá chladným a nakonec s napětím opravdu čekáte, zda ten kůň s hodně divným jménem vyhraje nebo ne.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama