Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Malkovich zbytek osazenstva převálcoval minimálně o těch 31 délek (zajimavé, že přede mnou tu je 31 komentářů :)) a jeho velmi podivný styl oblékání je mimo závodění nejlepší aspekt filmu. Herectví samozřejmě také, ale tam prostě hraje jak umí. To, že umí hrát skvěle, charismaticky a tak klidně a přitom stále působí nevyrovnaně a výbušně je dáno asi od přírody. Stejně jako proměnlivý talent Wallace - ten ale alespon mne neurazil ještě ani jedním filmem a musí se uznat, že dokáže diváka zaujmout velmi poetickými záběry i dobře zvolenou hudbou. A stejně jako talent Secretariata, nejrychlejšího a nejchytřejšího koně, jaký kdy brázdil americké pláně.. Alespoň tak ho Disney prezentuje a myslím si, že mi nic nebrání v tom věřit tomu. Scény závodu jsou jedna vedle druhé naprosto úžasné a dechberoucí, se zatajeným dechem jsem sledoval ty vznešené oře bojující o prvenství a měl sem chut při každém vítězství Secretariata skákat spolu s ostatními. Samozřejmě, že sem to neudělal, ale Disney prostě ví, jak udělat zábavný (ted ne v smyslu vtipný) a napínavý film, který se žene kupředu jako stádo mustangů v prérii. Sice nemůžu říct, že vše bylo naprosto v pořádku, hlavně scény mimo adrenalinové pasáže byly často trochu protahované a méně zajimavé, ale vždy při závodu jsem na to hned zase zapomněl. Zajimavý úkaz. Rozhodně nejlepší pasáže filmu byl úplný úvod, kůn v bouřce a závěrečné úžasně relaxační zklidnění před finišem.. Film pro celou rodinu jako stvořený, pro ty, co mají rádi koně, povinnost. Black Beauty dostal dobrého nástupce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Budeš mať plnú papuľu blata!..." I takáto debata prebieha medzi súťaživými jazdcami. Rivalita medzi koňmi Sekretariat a Klan, ale aj ich majiteľmi je obrovská a niekde v začiatku tohto sporu sa na to divák nalepí a užíva si nielen samotné preteky, ale i tlačovky pred nimi a gestá po závodoch. Slovenský preklad filmu na Silná žena má tiež čosi do seba, pretože D. Lane hrá naozaj silnú ženu, ktorá sa chopí príležitosti a postaví krachujúcu farmu opäť na nohy. Navyše kúpi koňa o ktorého nebol záujem a zrazu je tu šampión i milióny dolárov...menšou chybou na kráse je, že dostáva viac priestoru ako samotný Sekretariat. Mám rád tieto filmy o koňoch. Najkvalitnejší je Phar lap, ale páčil sa mi i Seabiscuat, Hidalgo alebo Black Beauty. Kone sú krásne, rovnako ako filmy o nich. 80%. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)
  • Záběry ze závodu v Preakness jsou jediné ze skutečného dostihu. Ostatní jsou nafingované. (Anchi)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama