Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle ten kůň nepředběhne ani tlusťocha zalitého v betonu, který za sebou táhne nákladní vlak." Nepatřím mezi odborníky, kteří na dostizích prohrají sázením několik tisíc dolarů týdně, ale jsem si takřka jistý tím, že legendární kůň, jakým Secretariat bezesporu byl, by si zasloužil větší poctu, než jakou nabídla tato rodinná pohádka z Disneyho produkce. Hromada nabídnutého klišé je totiž ze vzduchu neustále podporována trpícími zástupy symfonicky vlezlých smyčců se snahou vyloudit slzu v mém oku, na což jsem alergický, ale celé to alespoň částečně zachraňuje stylově sprintující ryzák a zejména pestrobarevné módní kreace jeho trenéra. ()

Reklama

1860 

všechny recenze uživatele

Mílý a zaoblený příběh o vítězství jednoho koně, majitelky a všech ostatních, které se rodilo velmi těžce a po velkém obětování.. Nic nového? To ne, ale Randallovi Wallacovi se to podařilo naotčit tak, že to nikoho nenechá chladným a nakonec s napětím opravdu čekáte, zda ten kůň s hodně divným jménem vyhraje nebo ne.. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná biografie jedinečného hřebce. Nevím, jestli je na škodu, že pojetí bylo více pohádkového rázu (např. smrt brána ne-li s úsměvem). V reálu si troufám tvrdit, že si lidé okolo Secretariata prošli i nějakými intrikami ze strany hlavního soupeře, že to nebylo vše tak krásně nastylizované i přes určité překážky, které nastaly. Kůň, který si zahrál roli Big Reda, nemohl být vybrán lépe. A celkově snímek ve mně vyvolává úsměv, uznání pro všechny, kteří se Secretariatem tohle vše dokázali a věřili mu a pocit těšení se, až zase usednu na hřbet tohoto ušlechtilého stvoření :-)) /// He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Uff, tak toto budu ještě dlouho rozdýchávat! Zapomeňte na všechny mistrovství světa v hokeji, ve fotbale a jděte se podívat na dostihy! Určitě neuvidíte Secratariata, ale atmosféru zažijete neuvěřitelnou. Takže, nasazuji svůj růžový károvaný klobouk, cestou se stavím vybrat své důchodové spoření a pak už jen budu svým pohledem hypnotizovat ony nádherné zvířata, tak, jako to dělala Penny Chenery... 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)

Reklama

Reklama