Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (688)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zatímco v druhé sněhurce letošního roku byla královna v podání Charlize Theron největším kladem filmu, tak zde je Julia Roberts tím největším problémem a její scény jsem měl chuť přetočit. Jinak se však překvapivě žádné peklo nekoná a dočkáme se celkem svižné, která se naštěstí nebere moc vážně. Lily Collins se navíc na sněhuli hodí perfektně a trpaslíci taky pobaví. Singh tak nakonec za temnější variací pohádkové klasiky zas tolik nezaostal. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Šílenost. Vizuální pojetí se mi vůbec nelíbilo, já vím, že originalita se cení a je mi jasné, že toto vizuální vyznění byl účel, ale tu umělost interiérů i exteriérů jsem nedokázala překousnout. I přesto jsem ale z počátku byla celkem překvapená, čekala jsem mnohem větší úlet, to, že se jedná v podstatě o blbost, si film moc dobře uvědomuje a tak se ani nesnaží o to, aby byl brán vážně, umí si udělat srandu sám ze sebe. První hodinu jsem si říkala, že tomu určitě ty 3* dám, nenudila jsem se, dokonce jsem se i párkrát pousmála, Julia Roberts byla docela fajn a Lily Collins správně roztomilá. Jenže zhruba druhou půlku tvůrci totálně zabili, ta opravdu hodně bolela. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zbavte se pocitu, že to, co uvidíte, je Sněhurka tak, jak vám ji vyprávěla babička, maminka, teta ve školce. nebo chůva. Pokud je vám méně než patnáct let, na tenhle příběh o Sněhurce se nedívejte. Pokud nemáte smysl pro humor, schopnost vstřebat dílo, které si dělá srandu z klasiky, z postav, ze smrti a samo ze sebe, nedívejte se na tenhle film nikdy. Pokud všechny jmenované vlastnosti máte a trpíte pocitem, že ženě nepatří zbraň do ruky (a nesnesete pocit, že by v zacházení se zbraní mohla být i zatraceně dobrá pak zejména), raději se téhle Sněhurce vyhněte taky. Pokud ne, mohla by vám pěkně vyprášit kožich a ještě by u toho vypadala líp, než vy kdy budete; vzhledem k tomu, koho se tohle týká - ne, živůtek vám opravdu slušet nebude, ani když budete mít v ruce kord, pánové. Mnohokrát vzpomínané muzikálové prvky nemá cenu popisovat znovu, stejně tak přehnanou stylizovanou barevnost. Větu: Nevěř nikomu nad metr, asi začnu sama používat, navíc jsem dnes došla k poznatku, že náš Alík je s pravděpodobností hraničící s jistotou princ, jen začarovaný poněkud důkladněji, než ten Sněhurčin. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Místy lechtivá komediální pohádka, která si bere na paškál jasně dané schéma tradiční Sněhurky. V téměř zaplněném sále jsem byl s přehledem nejstarší divák bez doprovodu, přesto jsem se bavil stejně náramně, jako všechna ta drobotina kolem. Jeden pětiletý chlapeček sedící za mnou sice v půlce zašišlal mamině "mě už to nebaví, pojď domů!", ale dostal řádně za vyučenou, to když ho z nudy probral drak, až si strachy cvrknul. Příště už bude dozajista vděčný, když za něj maminka s tatínkem vypláznou 460 zlaťáků za rodinné vstupné + další za nějaký ten popkorn a rezžravou kolču. Čtyři hvězdy dávám s naprosto čistým svědomím, protože se nehodlám hnidopišsky a rádoby odborně hnípat v něčem, co se evidentně nebere vážně, nýbrž s humornou nadsázkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka byla dost v pohodě. Třeba takové šaty, které si indický režisér pro některé postavy připravil vysloveně neměly chybu. Taková Julie Roberts když přišla na tu svatbu se šaty, které měly alespoň tři metry do šířky, tak jsem vysloveně čuměl. Jenže to by to nebyl Ind, aby to neposral závěrem a nenacpal tam nějaký bollywoodský zvratky a kejdy. Ačkoliv jsem vlastně až do konce měl z filmu dobrý pocit, ten závěr mě vysloveně nasral. Doporučuji tedy, pokud se na tuhle Sněhurku podíváte, vypněte ji v moment, kdy už se to všechno bude chýlit ke konci. Jinak se dočkáte bollywoodských tanečků, ujekaného zpěvu, vysmátých obličejů a snad celého štábu před kamerou, kteří křepčí a tančí a do toho hraje něco úplně netypického a celou tu pohádkovou atmosféru dost nevděčně a brutálně vodstřelí dělem ráží, kterou neměla ani Tlustá Berta, německé obří dělo. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Herec Martin Klebba si nezahrál jednoho ze sedmi trpaslíků poprvé, už v roce 2001 ztvárnil postavu Pátka ve filmu Zimní pohádka (2001). (Aknah)
  • Trpaslíkům byla jména změněna na Napoleon, Half Pint, Grub, Grimm, Wolf, Butcher a Chuckles, aby vzbuzovali větší respekt. (R´Hell)
  • Režisér Tarsem Singh odmítl v postprodukci předělat film do 3D, pokud by se na této práci nepodílel výhradně on sám, což by údajně zabralo další rok práce. Nechtěl prý, aby film dopadl jako snímek Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011). (Brousitch)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama