Reklama

Reklama

Bídníci

Trailer 1
Velká Británie / USA, 2012, 157 min (Alternativní 151 min)

Režie:

Tom Hooper

Předloha:

Victor Hugo (kniha)

Kamera:

Danny Cohen

Hrají:

Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Samantha Barks, Aaron Tveit (více)
(další profese)

Jean Valjean byl po devatenácti letech propuštěn z vězení. Zbědovaný muž nalezne azyl na faře. V noci tam ukradne stříbrné nádobí a uteče. Policisté ho dopadnou, ale farář tvrdí, že mu vše daroval, a přidá mu ještě dva svícny. Valjean, zaskočený jeho velkodušností, se rozhodne změnit život a svou totožnost. Stane se ctihodným občanem, a dokonce starostou, jenže ani tehdy není před slídivým Javertem v bezpečí. Po smrti tovární dělnice Fantine se ze soucitu a také z pocitu viny ujme její dcerky Cosette. Společně s ní pak před zákonem utíká do anonymity francouzské metropole. Tam na ně po pár letech klidu čeká kromě Javerta i další nebezpečí - ulice bobtnající revolucí, kterou připravují mladí muži. Jeden z nich, Marius, se při letmém setkání zamiluje do dospívající Cosette a ta jeho city opětuje. Kvůli své dceři a jejímu štěstí se Valjean rozhodne riskovat, dokonce se vydá na barikády v předvečer rozhodujícího souboje mezi revolucionáři a armádou, aby z předem prohrané bitvy těžce raněného Mariuse zachránil... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 161)

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman mě svým zpěvem příjemně překvapil, Russell Crowe mě pro změnu zklamal jak zpěvem, tak herectvím (kurňa on se snad celý film tváří furt stejně!), Anne Hathaway si pro Oscara za vedlejší roli dojde zaslouženě. Její I dreamed a dream je nejsilnějším momentem filmu (z mého pohledu snad jediným silným vůbec). Hooperovo "experiment," při němž se po drtivou většinu stopáže jen zpívá a zpívá (i naprosto obyčejné jednoduché větičky), může někoho zvednout ze židle, já bych si ale býval přál, abych z ní spíše spadnul, a nemusel nadále trpět při sledování tohohle filmu. Nikdy jsem nebyl fanouškem muzikálů, ale přesto se mi jich několik (je jich jako pověstného šafránu) líbilo. Nejsilnější stránkou muzikálů by měly být písničky - každopádně tady mne nadchla jen ta jedna zmiňovaná + asi 3 další mne trošičku zaujaly, což je na muzikál s dlouhatánskou stopáží uboze málo. Kouzlo muzikálů dle mého spočívá také v tom, že když dozní písnička a zase se "kecá," tak se těšíte, kdy že to na vás "vybafne" další. Avšak když se zpívá 2,5 hodiny v kuse, tak to začne být problém. Když odešla Anne Hathaway ze scény, má pozornost odkráčela s ní... PS: Aby mne nechal takhle chladným vztah Jeana Valjeana a Javerta, to je k pláči. ()

StinkingPooh 

všechny recenze uživatele

Varování: Pokud jste Eda Klezla nebo máte absolutní hudební sluch, tak vás to asi bavit nebude..Já naštěstí tímto "netrpím", takže jsem si film dokonale užil. A to už od prvních širokoúhlých záběrů na galejníky. Těžko vyjmenovat všechny věci, které mě na filmu uchvátili, ale zkusím to. Určitě to je výprava a kamera, známý příběh plný emocí, soundtrack!(nechápu jak tu někdo může napsat, že to je hudba bez jediné zapamatovatelné melodie??), kupodivu mi nevadil ani zpět Crowa, spíš naopak jeho barva hlasu mi přišla příjemná, hudebně horší mi naopak připadl Jackman-herecky oba na výbornou. Anne Hathaway si střihla sice jen vedlejší roli, ale pro mě dosti výraznou, abych její výkon neocenil v komentáři-snad si odnese sošku za VR, položila se do toho hezky-pro mě silný moment filmu. A vrchol asi píseň One Day More. Naopak úplně nesouhlasím se záběry z blízkosti na obličej, připravili se tak o dost pěkných kompozic. A taky se asi nemuselo zpívat v 99% filmu..Ale i tak to pro mě byla skvělá podívaná-5* ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěla dát čtyři hvězdy, ale pak jsem si řekla: co bys tomu vytkla? A zjistila jsem, že absolutně nic, takže dávám pět. Možná nejsem úplně objektivní, protože tento muzikál byl vůbec můj první v životě (porevoluční nastudování v Divadle na Vinohradech), takže je to trochu srdcovka. Ale i tak... samozřejmě chápu, že se nelíbí těm, kdo nemají rádi tyto 100% zpívané muzikály, ale ostatní určitě budou spokojeni. Některými kritizované "písně na ksicht" mi vůbec nevadily, právě naopak, fascinovalo mě, kolik emocí dokážou někteří herci vyjádřit jen výrazem obličeje. Z hereckého obsazení mě nejvíc zaujal charismatický Hugh Jackman. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Muzikál teda není zrovna úplně moje škatulka, a když se zpívá naprosto ale naprosto pořád, bratru neskutečných 157min, tak tím spíše to je neskutečná nálož aneb vyzpívanou díru do hlavy už jsem dlouho neměl. A přítom by mi stačila jen občas nějáka ta nezpěvná pauzička. Výprava, kostýmy, digitální Francie celkem povedená až výtečná. Anne či Hugh velice dobří. Hathaway bych konečně Oskara již přál, ale je to hodně předčasné ode mne, výkony zbylých nominantek ještě letos neznám. Russell byl často s hlasem lehce mimo (mimo to co by se tam hodilo), čímž mi nechtěně zesměšňoval svoji jinak drsnou a herecky zvládnutou postavu. Zaujmul také Sacha Cohenovic, jeho pasáže mě asi jediné bavili komplexně - když pominu citovou vydíračku od Hathawayovic holky. Jinak pro fandy hudebně-filmového žánru zřejmě v pořádku, s klidem snad o hvězdu více, já jsem - i přes relativní výše uvedený výčet z z větší části plusů - hodně trpěl. Okázalost u mě tentokráte neslavila výraznější úspěch. [50%] ()

Psychous 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo zbytečně moc natahované. Jackmana mám hrozně rád ale jeho "zpěv" mě trhal uši jako víno, proto "jen" 4* ()

vera.r 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem si myslela, že žádný jiný muzikál nepředčí můj oblíbený Moulin Rouge, ale tohle mě úplně dostalo. Pecka! Po dlouhé době zase super film, o kterém přemýšlím ještě celý den po shlédnutí. Herci podali neuvěřitelný výkon jak herecký tak pěvecký. Takže si tento film právem zasloužil tři výhry na zlatých globusech a osm nominací na oscara. Gratuluji! ()

aichinka 

všechny recenze uživatele

Jsou muzikály, které se podle mého hodí více na filmové zpracování než tento a během filmu jsem měla poměrně jasno o třech hvězdičkách, nicméně závěr mě absolutně dostal a dávám o hvězdičku navíc za silný, dojemný příběh. ()

zitush 

všechny recenze uživatele

Pre mna nezabudnutelny zazitok! Jackman a Crowe ma dostali svojim spevom, kedze som doteraz nemala ani tusenia, ze spievat vedia. Pre mna skoda, ze Anne nehrala v celom filme, aj ked za tych 45 minut stihla tolko, co ostatni za cely film..mozno aj viac. Pre mna su tito Bedari prvi, ktorych som videla a som nadsena aj obsadenim a hlavne hudbou. Bez rozmyslania 5* . ()

sto7ra 

všechny recenze uživatele

byly to trošku přetrpěné dlouhé hodiny zírání na obličeje vychrtlých postav. Kostýmy skvělé, herectví o něco malinko horší a zpěv jednotlivých protagonistů opravdu chabý průměr. zajímalo by mě, podle čeho vybírali, protože některé vedlejší postavy zpívaly mnohem lépe než ty hlavní. film, když nepočítám zpěv (drsné zklamání), mne nepřekvapil (ani v kladném ani záporném smyslu) = umírající scény se tak nějak nudně prodlužovaly zpěvem. myslela jsem, že samantha je lepší herečka (když marius řekne cosette, že má krásné jméno a neví, co říct, tak cosetta udělá takový xicht, co by sem nepatřil), ale zpívat umí, to zase jo. tolik hvězd dávám v podstatě jen kvůli těm zajímavým hlasům vedlejších postav a vtipnému duu zlodějíčků Carter a cohen. ()

Mgsswat 

všechny recenze uživatele

Muzikál síce nie je moja šálka kávy ale ak je dobrý, tak mu v hodnotení neuberiem, tu som sa však nesmierne nudil. Zbytočne dlhá stopáž a nezáživný dej, ktorý vytrhuje nad priemer len pár scén. Prostredie je síce pekné, ale nie využité na 100%. Nečakal som veľa, dostal som menej - 2*. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o muzikál, takže jsem ani nečekal,že by se mi film líbíl. Vlastně jsem se na něj díval jen díky Anne, která mě opět nezklamala a oproti mužským představitelům uměla i obstojně zpívat. Vidět a lsyšet Hugha Jackmana a Russella Crowa zpívat bylo celkem utrpení. Ještě, že ty exteriéry vypadaly skvěle. ()

Zirael 

všechny recenze uživatele

Jako pěkný, ale že by to nějak zásadně vybočovalo z řady předchozích filmových nebo divadelních zpracování to se říct nedá. Bohužel ani plejáda dobrých herců ve všech podstatných rolích tady není nic platná. Bídníci jsou totiž tak ohraná písnička, že už není čím překvapit. Bylo to hezké, na mě trochu dlouhé, ale víckrát to už asi vidět nemusím. Je to na poctivé tři a půl hvězdičky. PS: Dvojka Sasha Baron Cohen a Helena Bonham Carter je výborná. ()

Džótí 

všechny recenze uživatele

Během filmu a těsně po jeho shlédnutí jsem uvažovala o čtyřech hvězdičkách, protože srdceryvné uvzlykané scény a snaha o navození atmosféry syrovosti na mě působily účelově. Zážitky spojené s tímto filmem mě ale postupně přivedly k tomu, abych mu dala plný počet hvězdiček, protože na mě film ve svém důsledku hlouběji zapůsobil a udělal dojem - po jeho shlédnutí začali lidé v kině tleskat (to jsem ještě nezažila), kolem mě bylo v průběhu slyšet posmrkávání a já jsem měla skoro celý film knedlík v krku od toho, jak jsem se přemáhala nepřipustit si dojetí. :-) Obdivuji krásné melodie a jejich interpretaci. V tomto ohledu mě mile překvapil Russel Crow - jeho zastřený hlas se dobře poslouchá, a taky Hugh Jackman. Tento film ve mě vzbudil zájem o francouzskou revoluci. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Je to muzikál, není to žádné další zpracování Bídníků. Tak je potřeba k tomuto filmu přistupovat a jedině pak splní všechna očekávání. Ano, je to barevné, je to nereálné, ale to jsou všechny muzikály. Ačkoli muzikálové Bídníky nemusím, tak film se mi moc líbil. Je docela zážitek slyšet zpívat Russella Crowe. Ostatně veškerý zpěv je syrový a civilní, což působí velmi kontrastně k dokonalým obrázkům. Chválím, chválím a ještě jednou: bylo to příjemné překvapení! ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Nemohu vynechat žádnou adaptaci Bídníků. Muzikálový business jde mimo mě, proto jsem nevěděl, do čeho jdu. Byl jsem připraven na muzikál, kde budou nosné melodie proloženy normálními dialogy, ale toto jsem opravdu neskousl. Skvělé vizuální zpracování degradované násilným zpěvem, který mi trhal uši. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Doteraz som videl len jeden muzikál, Moulin Rouge, ktorý ma neuveriteľne očaril a úplne ho zbožňujem. Na tento film som išiel so slabími očákavaniami, ktoré boli podporované Rougem. Ale film som dopozeral len s úcty ku kinematografii. Toto vôbec nebolo pre mňa. Vo filme boli asi tri vety, ktoré neboli podané spevom. Dejová línia bola výborná, hereci tiež, ale inak... Prvá polovica má úplne znechutila, zato druhá ma viac potešila, ale len kvôli výraznejšiemu deju. Slabých 50% ()

morwen 

všechny recenze uživatele

Kdyby ti Miséreblanti nemluvili polovinu, tedy chci říct doslova 150 minut z celkových 157 minut tím prapodivným dialektem, ze kterého se mi koule zvedaly až do mého collumu a mé srdce se několikrát zastavilo, tak by se mi to možná i líbilo. Inu takový Jackman ten teda válel ale co ten Crowe to bylo jak poslouchat když Philla Collinse hladí svým přirozením Tobias Sammet za zvuků jejich "Hitu" Dying for an Angle. Jak já tu Avantásii nenávidím. Nu což i přesto, že muzikál je mi cizí budu objektivní a dám tomu ty 3. Procentuálně asi tak 60%. Své klády to má ale prostě to není můj pilíř s vlajkou byli to pro mne spíše Galeje. ()

ElFifo 

všechny recenze uživatele

Může to být tím, že muzikály nejsou zrovna můj šálek čaje, ale tohoto otřesného békání jsem neustál více jak 40 min. ()

Související novinky

Freddie Mercury si hledá holku

Freddie Mercury si hledá holku

25.03.2013

A taky režiséra. Kandidáty jsou Blake Lively a Tom Hooper. O jaký projekt vůbec jde? Biografický film o zpěvákovi legendární britské rockové skupiny Queen prozatím nemá název, ale hlavní roli už má… (více)

Hugh Jackman v thrilleru se zázračným scénářem?

Hugh Jackman v thrilleru se zázračným scénářem?

17.03.2012

Právě v Británii natáčí muzikálové Bídníky, potom si nabrousí drápy pro The Wolverine a začátkem příštího roku se vrhne na thriller Prisoners. Jde o dlooooouho připravovaný film, kolem kterého se… (více)

Crowe jde po krku Jackmanovi

Crowe jde po krku Jackmanovi

12.09.2011

Už víte, že natáčení The Wolverine bylo opět odloženo, protože Hugh Jackman si chce zazpívat. Konkrétně ve filmové verzi muzikálu Les Miserables, inspirovaném slavným románem Victora Huga. Není divu,… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama