Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 5

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (141)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takový film by se dal natočit v jiném stylu, než jak se točí každá béčková romantická komedie. Plus největší problém filmu byla Toni Collete. Nebo minimálně její postava. Těžko můžete cítit s tak nesympatickou osobou jakou byla Milly. Upřímně jsem jí přála každý tumor, co měla. Ale jako výplň času dobré. Průměrný film se zajímavým hereckým obsazením. 3* ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, ten obsah psal nejspíš někdo kdo viděl jenom upoutávku. Zadruhé, ten film je slátanina prvoplánových dojákových scén a žánrových klišé, které v samotném závěru dotáhnou do naprosté absurdity aby z diváka vydojili poslední zbytek emocí. Zatřetí, lituju, že jsem si ho pustil a příště se raději kouknu třeba na Klepání na nebeskou bránu. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Další film o rakovině, to už opravdu né. Doteď se mi sice většina líbila, ale čeho je moc, toho je příliš. A tady to už prostě nefunguje, film je nevýrazný a nudný. A Toni Collette mi tady vůbec není sympatická. Možná, že ženskému publiku se to může trochu líbit, ale já jakožto zástupce mužské rasy jsem to musel po hodině vypnout. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řeknu to rovnou - postava Toni Colette (Milly) je v tomhle filmu hrozná p*ča. Ano, bojuje s rakovinou a za to ji mohu litovat, ale jako člověk stojí za prd. Je sobecká a využívá lidi kolem sebe - a já jsem si jistá, že takhle to tvůrci zamýšleli. Naštěstí je tu Jess (Drew Barrymore), která je vtipná, sympatická a Milly v její nemoci podporuje jak se dá. Spolu tvoří silnou kamarádskou dvojku, jejíž příběh má ukázat na sílu ženského přátelství. Což je hezký a záslužný nápad. Až moc často jsou ženská přátelství považována jen za kvokající slípky vyměňující si recepty a okukující obchody a chlapy. Jenže tvůrci šli moc daleko a například manžel Milly (Dominic Cooper) je totálně odsunutý na druhou kolej - a to ve chvíli, kdy má jeho manželka smrtelnou nemoc! Coby mužský divák bych to považovala skoro až za urážlivé... Jinak ale ano, Už teď mi chybíš je emotivní, chvílemi vtipný, funkční a v několika ohledech dost netradiční film. 60 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Díky těm hereckým výkonům je to hodně fajn a dají se snést i ty pasáže, které by byly jinde hodně přecitlivělé. To finále je z hlediska nafilmování velmi dobré a sama smrt velmi dobře zachycena, ale pořád si nejsem jistý, co se film snažil říct? Že umírání bolí? Že je to kruté? Ale že se s tím dá smířit? Anebo jen to, že tu jsou herci, co umí hrát? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Film vznikl na základě rozhlasové hry "Goodbye" herečky Morwenny Banks, která se původně hrála na BBC Radio 4. (Patw)
  • Natáčelo se ve městěch Londýn a Ilkley Moor ve Velké Británii. Nemocnice, která je k vidění ve filmu, je UCH Macmillan Cancer Centre. (willy1)
  • Jennifer Aniston byla původně obsazena do role Jess, ale poté, co se práce na filmu opozdily, od něj odstoupila. Nahradit ji měla Rachel Weisz, ale ta od snímku také po čase odpustila, a tak jí nahradila Drew Barrymore. (Patw)

Reklama

Reklama