Reklama

Reklama

Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (CinemArt)

(více)

Recenze (807)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Ďalšie podarené spracovanie knižnej predlohy. Krásni herci, ktorým som všetko verila. Emócie vo mne vyvolali presne tie, čo mali. Na vine sú hviezdy je krásna kniha a krásny film, ktorý vo mne zanechal milé i smutné pocity. Všetko fungovalo tak, ako malo a to mi na 5* stačí <3 Po druhom zhliadnutí, kedy som v kine plakala oveľa intenzívnejšie, sa mi tento film páči ešte viac. Predpokladám, že keď sa mi to v hlave zase rozleží a pozriem si ho tretíkrát, budem plakať tak, že sa už ani nenadýchnem a tak bude tento film môj posledný :-P ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Musim řict, že i když téma už dopředu říká "bacha, tohle bude doják jak sviňa", není to žádná sračka, co hraje primárně na city. Snaží se nám to podat pohled na blížící se smrt, nemoc a lásku trochu jiným způsobem, takovým zábavnějším. I když mi stačilo to vidět jednou, viděl jsem to rád a libilo se mi to. Podruhy už by to bylo horší, ale tohle je film, kterej se fakt povedl a bude se líbit i většině obyčejnejch (né tak kritickejch jak já) filmovejch čumilů. Potěšil výběr neokoukanejch herců a když už tam byl Dafoe jako Van Houten, zahrál ho skvěle. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Ano, na podobná témata jsem slabá a vždycky mě dojmou. Tento film je však úplně jiný, je snad první svého druhu, kde v hlavní roli je nemoc. U jiných filmů cítím až zlost, když vykreslují lásku dvou osob a do toho nádherného příběhu zasáhne tahle nezvaná potvora, která z filmu udělá jen plačící doják. Zde najednou rakovina přebírá hlavní roli a vy se tak dostanete do nitra osob, které se této situaci musí postavit. Nejde o ten smutek, že Vám odchází milovaná osoba, ale o vypořádání se s tím. A právě díky tomuto pohledu je pro mě tento snímek cennější než jiné, přestože mě dojala většina z nich. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

I pres decentni podezreni z citoveho vydirani mi dokazali tvurci naservirovat prekvapive silne emoce a sem tam vyloudili na tvari usmev. Umirani z duvodu nemoci neni zrovna legrace, pokud si nepomahate heroinem jako v Invazi barbaru. Ale jako tema nabizi silny potencial. Sympaticky pojaty film podle zjevne povedene predlohy. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu miluju korejské filmy, protože většinou končí přesně jako tenhle film. Takže jsem byla dost ráda, že tohle není klasický hollywoodský slaďák. Ale přesto minimálně jedna část je blbost - zkuste se v Holandsku líbat na veřejnosti. Go ahead. Nikdo vám nezatleská, možná schytáte nějaké ošklivé pohledy, ale spíš se od vás budou všichni odvracet. Volnost co mají s drogama, neplatí pro PDA. Just saying. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nachystejte kapesníky, za dvě hodiny jsme mrtví. V cynicky příčetném stavu mě udržovalo jméno hlavní hrdinky. Jen jedna hláska dělí Hejzl od slova, které se nikdy nepoužívá v uslzených příbězích o nemocných mládežnících, co mají navodit v tom pěstiteli televizních hemeroidů, co sleduje jejich nezvratný osud během likvidace pytlíku mastných brambůrků pocit provinilosti a uvědomění si vlastní nevděčnosti za to, že on raka nemá. Většina nemocných ale o takový soucit nestojí a zkuste jim navrhnout upgrade sebelítosti pomocí generálky pohřebních proslovů. Zaručeně pošlou na léčení, nebo spíš k šípku, vás. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem odkládal dva roky, přestože mám velmi rád Shailene Woodley. Zpočátku to vypadalo na vcelku zajímavý film, vtipné dialogy, bystrá inteligentní dcera s rakovinou, přesto neztrácející chuť pozorovat okolí. Bohužel setkání s Anselem Elgortem snímku vzalo vítr z plachet. Zpomalení tempa, dialogy už zcela bez nápadu podle scénářů použitých už v mnoha romanťákách předtím. Předlouhá stopáž nemá co nabídnout, herci nemají co hrát. Hrozně rád bych tentokrát hodnotil líp. Je to zklamání. 50% ()

Ogen 

všechny recenze uživatele

Film celkem i dobrý, nebyl náročný a spíše jsem pobral hloubku toho jak si lidé dobrovolně ubližují (viz. nezapálená cigareta v puse) Dívky budou odcházet s pláčem. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten kašpar AlGoret je totální neherec a já nedokázal myslet na nic jinýho, než že bych ho kopem s otočkou trefil přímo na solar. Když jsem přestal myslet na tohle a začal trochu vnímat děj, tak mě napadlo, že místo kopačky by mu slušela ta titanová noha zapíchlá z prdeli, kde jí stejně mívá každej večer, protože větší homoděj snad ani neexistuje. V mém seznamů zmrdů, kteří jednou půjdou na porážku se umístil na druhém místě hned za arcizmrdem Chrisem Pinem. Jinak jsem nebrečel, spíš se smál... Roztomilé bylo, když byli v Ááámstru, v bejváku Aničky Frenkový, a ona chudinka šlapala ty schody. Potlesk, pusa. Jak se dostala dolů? Doufam, že jí hodili z vokna. (Jinak je to film, kterej má ambice se stát filmem s nejhoršíma jménama ever protože - Hajzl, Ógustus a Izák aka Mrzák) ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Filmů, které mě kdy rozbrečely bych napočítal na prstech jedné ruky. Tohle je jeden z nich. Jasně, cílem je diváka dojmout, ale když je nálada, tak je to i velmi příjemné. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Celý film čekám na okamžik, až hlavní hrdince vypne v důsledku rakoviny srdce, místo toho naše malá rošťanda přežije půlku příbuzenstva a ještě si dovolí vycestovat do země tulipánů. Její přítel je takový Terry Foxx, jež věčně hraje Call of Duty a cumlá cigáro, jako že on je ten frajer s nadhledem. Příjemně deprimující! 81% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nu, Hollywood to prostě jinak neumí. Úvodní seznamování ústřední dvojice se mi vážně líbilo, bylo humorné a z pohledu jejich zdravotního stavu bráno s nadhledem. Nicméně další vývoj filmu pro mě upadal do nulové originality, amerického patosu a postava Willema Dafoea to nemohla zachránit. Netvrdím, že by film byl špatný, jen toho násilného dojení slz bylo na mě příliš a rovněž si myslím, že pacienti trpící rakovinou v pokročilém stadiu nevypadají tak megazdravě jako růžolící mladík Gus. Ten potlesk při polibku Hazel a Guse od okolo stojících lidí v podkroví domu Anny Frankové...kdy se toho odporného klišé ti amíci zbaví?!!! ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Přestože, co do počtu proteklých slz, to skvělé Nae meori sogui jiugae vyhrálo na celé čáře. Přestože výborné 50/50 je větší sranda. Tak jsou nepřející hvězdy další moc hezký romantický film. Jsou mladí a přesto, že se ostýchají, tak velice zamilování. Jen jsou bohužel příliš nemocní. Byl jsem až překvapen, jak skvělý ti dva mladí herci byli. Ono vůbec všechno je tu podáno od srdce a s velkým citem. Lásku rakovina nezabíjí, ona ji rozděluje. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem se nechtěl dívat na nějakou podělanou holku s kadidlem kolem huby, kyslíkovou bombou a hezounka o jednu nohu kratší. Prostě love story říkal jsem si, jeden přežije, druhý umře. A hned ze začátku bylo jasné kdo je ten přeživší a kdo ne, nebo....? ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí stejný komentář, který jsem přidal k filmu Teď a tady (2012). Tyto dva snímky jsou velmi podobné. Oba jsou smutné a už od první minuty divák ví, že to nedopadne dobře. Bohužel, tyto příběhy nejsou nemožným scifi, nýbrž pro mnoho lidí denním chlebem s nevyhnutelným koncem. Hvězdy nám nepřály jsou přece jenom trochu odlišné od výše zmíněného, nicméně jsou také o půl hodiny delším filmem a tak mohou začít nudit. Jinak výborný film, jen ne veselý. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Počiatočný sľub, že sa nebude jednať o ďalší z mnohých gýčov, ktoré svoj úspech stavajú výlučne na ťaživej a smutnej zápletke o ťažko chorej hlavnej postave, film s menšími zakopnutiami plní asi polovicu stopáže. S príchodom hlavného zvratu však definitívne stráca rovnováhu a nekontrolovateľne padá do vôd cieleného citového vydierania, ktoré je v lepších momentoch aspoň znesiteľné, no v iných vyslovene povrchné, čím spomínaný sľub z úplného začiatku vyznieva ako len smiešna snaha tvorcov presvedčiť nielen divákov, ale dokonca aj samých seba o tom, že práve ich výtvor je niečím výnimočný, iný, než priemerní súperi v rámci žánru. Ak chcete vidieť skutočne výnimočný film na tému "život s rakovinou", siahnite radšej po 50/50. (60%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

No, je to doják, to se ví. Dojemné jsou navíc, díky tématu, už i některé scény v první polovině filmu. Závěr samotný ale z diváka naštěstí emoce netlačí za každou cenu. Spíš si jen tak odbyde to, co je nevyhnutelné. Film má navíc pár vtipných míst a dobře, i ta romantika jde, ač na mě zaznělo až mockrát "miluju tě" a další podobné projevy. Co u mě ale film posouvá o něco výš, než jsou jiné slaďáky, je postava Van Houtena... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kolko už takých slzavých údolí som videl a ani jedno so mnou nič nespravilo. A hen táto uplakaná sranda nie je výnimka. Druhotriedne obsadenie, trúchlivý dej, pach smrti a frontálny útok na city za účelom vydolovania najhlbšej emócie a v závere zhužvaných vreckoviek po utretých vyplakaných očiach. Pokial nieste čajka po rozchode, čajka v krámovom období alebo bárz aká iná čajka, tak to ani nezapínajte. 2 z 5 ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Hvězdy přejí X-Menům

Hvězdy přejí X-Menům

14.05.2015

Mutantí vesmír se nám roztahuje do šířky. Příští rok nás čeká X-Men: Apocalypse, kde se prý definitivně rozloučíme se „starou gradou", řada nových tváří ale bude pokračovat. Dále se objeví sólovky… (více)

Reklama

Reklama