Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyfukove Becko 8, odborne sa vola Ryche a Zbesile 8. Tato seria mi je dost volna, ale nemam k nej vacsie vyhrady. Dvojka sa mi najmenej videla, potom 4 -ka z roku 2009 bola slusny priemer. A na rovnakom - slusnom priemeri je aj tato 8 -ka. Navyse ma dobre obsadenie ako Vina Naftu /Rychle a Zbesile1, 3,4,5, 6, 7/, pana Skalu, teda Dvejna Dzonsona /Kracejici Skala, Rychle a Zbesile 6, San Andreas/, Charlize Theron /Monster/, pana StatickuSunku /Expendables 1 -3, Podfuck, Sbal prachy a vypadni/, videl som aj Pneumatiku Gibsona, Michelle Rodriguez /Resident Evil 1, Avatar/ a mladeho VychodnehoLesa /Nejdelsi Jizda/ a starsiu Helen Mirren /REC 2010/. Fyzika tu dostala na prdel, respektive tvorci fyziku uplne ignoruju. Ale dobre s na to pozera, akcia, vybuchy, dialogy, namakane auticka. Pre mna tak na urovni filmu Rychli a Zbesili z roku 2009. 69 % ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Fyzika dostává opakovaně po držce, ale komu by to vadilo, že? Když už někdo půjde na osmý díl, tak přece ví, do čeho jde. ;-) Osmička FF je totiž stejně ulítlá jako její (minimálně 3) předchůdci, ale film konečně od začátku hlásá "neberte mě vážně". Místo kroucení hlavou si tak můžeme užívat sice přestřelenou, ale velmi nápaditou a zábavnou, podívanou. Celá série tak ještě určitě nekončí! 80 % .... Řazení chronologické: 1, 2, 4, 5, 6, 3, 7, 8. Řazení kvalitativní: 1, 4, 5, 8, 6, 7, 3, 2. Řazení dle přepálenosti akce: 8, 6, 7, 5, 4, 2, 3, 1. Tak šup do kina. :-D ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před tím, jak se tvůrcům opět povedlo udělat vše ještě nabušenější, výbušnější, tentokrát dokonce i zábavnější. Začátek, kdy Diesel vyhraje závod na zpátečku a kde Rock musí trénovat desetiletý holčičí tlusťochy a dělat ze sebe debila, mě teda otrávil až hanba, ale potom se rozjede to pravé akční a hláškovací terno, které zastaví až konečnými titulky. Ano, ze zlodějíčků, který vykrádali kamiony a přes den závodili na 1/4 míle se stali überžoldáci, po kterých vláda sáhne, když potřebuje zosnovat PitchBlackOp, na kterou nemají ani BlackOps. A vůbec nikomu nevadí, že vybuchne půl města. Člověk si zaťuká na čelo, ale pak si vzpomene, že mozek měl nechat doma a baví se dál, protože akce je opravdu dostatek a je dokonce nápaditá (pršící auta) a netrapných hlášek je taky dost (baví hlavně duo Rock - Statham). Akčním vrcholem je Stathamův babysitting, tahle sekvence se musela zapsat do análů. Za návštěvu kina tenhle film opravdu stojí. PS: je to zároveň první film, ve kterém se dá na ošlivku Charlize koukat. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo velké překvapení. Do kina jsem šla s kamarádkou, která mě na to donutila a šla jsem na to s opravdovým nulovým očekáváním a možná i proto jsem odcházela tak nadšená. Příběh je plně nabitý akcí, ale i napětím. Líbí se mi, že tvůrci film udělali tak, aby zaujali jak pánské, tak dámské publikum, kde se hrálo hodně na city. Pravda, je tam pár scén, které jsou hodně nereálné a tím ten příběh a hlavně autentičnost narušují, ale jinak super. Herecké obsazení a soundtrack je na celém filmu nejlepší a také herecké výkony. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dobrej rejža a můj oblíbenec,slušně přepálená akce,šílená Charlize Theron,kterou si asi schovalo studio do dalšího dílu.A to sem se tak těšil až ji šlápnou na hlavu.80%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tuhle akční jízdu jsem si velice užil. Předně ale řekněme, že rozhodně nebyla bez chyb. Na nudnou záporačku a vcelku již monotématické honičky zde připadá skvělá akční kamera, chemie postav a výborně dělané (i když tedy již v podstatě neinovativní) bitky. Vin Diesel a Dwayne Johnson jsou jasnými tahouny této šílené, fyziku popírající série, kde děj je skládán dohromady až poté, co si postava A dá s postavou B, C a D do huby. Více o tom není potřeba vědět, protože vše ostatní (včetně replik) je nuda. Prostě akce za akcí... 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se u série skutečně bavil, ale trvalo mi dlouho než jsem přistoupil na její nastolená pravidla. Stále ale nemám na to, abych spočítal, kolikrát zazní slovo „rodina“ a dokázal vstřebat všudepřítomný patos. Nicméně filmu naštěstí nechybí potřebná sebereflexe, pomaličku se objevuje bourání čtvrté zdi a postavy mezi sebou mají prvotřídní chemii, i když se zapomíná na tu minulost, která se zrovna nehodí k vyprávění. I blbnutí se vším možným se zase posunuto na další úroveň a já chci vidět, kam až jde vystoupat. 3,5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Fyzika, logika, scénář, to vše jde absolutně stranou a zůstává jenom parádní adrenalinová jízda a slušná prdel, tedy přesně to, co by asi tak člověk od osmého dílu jakékoli série očekával. Je to sice kolosální sračka, ale člověk se nenudí, má to pár over the top scén a excelentní obsazení. Co víc chtít? 80% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Film do bodky plní to, čo sľubuje. Vtipné hlášky. Skvelé bitky. Dychberúce naháňačky. Ensemble ide na plný plyn. Charlize Theron je dôstojný protivník. Potešia dve britské cameá ako aj odkaz na Paula Walkera. Je to jazda. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já se na to chodím bavit. A baví mě to. Ale pouštět hned na začátku Pitbulla? Předešlý díl měl lepší OST ... GA Cinema ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Super káry, hustý týpci, spousta explozí, akce a padouch, který ohrožuje Rodinu... . Pořád stejná písnička. Pokud vás nic z výše popsaného moc nezajímá, nejspíš to dokoukáte a na dotaz jaký to bylo, jen pokrčíte rameny. Pár opravdu pěkných momentů, by se ale jistě našlo. Třeba hromadné scény aut v New Yorku...fakt pěkný. Vlastně téměř všechna akce byla výborně technicky zvládnutá. Bylo to dobře nasnímané i nastříhané...prostě přehledné. Co se obsazení týče, tak příjemné překvapení: Charlize Theron a Kurt Russell. Ostatní byli buď jen do počtu, nebo spíš na parádu... Jason Statham. Tolik výrazných hereců v poměrně jednoduchém scénáři, ale asi líp zakomponovat nešlo. Vtip se objevil spíš ke konci díky Jason Stathamovi, který se pomalu etabluje jako evropský Jackie Chan. Reptající černoši...to byla dost nuda. Co trochu škodí, je ovšem stopáž. Přestože se v Rychle a zběsile 8 nenajde moc hluchých míst a vše je gradované správným tempem, je to příliš dlouhé. A protože nejsem jeden z těch, kteří s otevřenými ústy sledují Lamba a Porche v demoličním ralye napříč NY, je to pro mě důvod, proč jednu hvězdu ubrat. 60% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Já ti vymlátím zuby a narvu ti je tak hluboko do krku, že když si je budeš chtít vyčistit, tak si budeš muset narvat kartáček do prdele" Trailery lákaly na stejně ujetou akci jako vždy. Napráskaný casting přihodil Charlize Theron, Helen Mirren a Scotta Eastwooda. K tomu si přičteme dokonalou dialogovou shodu mezi Jasonem Stathamem a The Rockem, atomovou ponorku, hloupoučkou rodinnou náplň, létající auta, fádní Dieselovo herectví, naleštěný auta a máme tu... Nehorázně sexy kyber-teroristka Cipher (Charlize Theron) přetáhne na temnou stranu síly plešatého benzína Dominika Torreta. Potřebuje jeho brm brm schopnosti, které zkombinuje se svým hackerským umem a rozjede destrukční pekla. Osiřelý zbytek týmu převezme jiná plešatá kamenná hlava Hobbs. Jenže to chce ještě nějakou plešatou vysokooktanovou hlavu (to jako fakt tam nehraje skoro žádnej chlap s vlasama), třeba hlavní zápornou postavu z předchozího dílu, Deckarda Shawa (Jason Statham). Všechno se to teda začne řezat (rozuměj bourat), do toho se objeví pravý důvod Torretovy dobrovolné spolupráce s Cipher, zase nějaký rodinný omáčky a tak. Příběh o pitchi. Jenže kdo od série Rychle a Zběsile čeká nějakej příběh? Když začnu od začátku a tím nejslabším. Z obsazení nikdo neoplývá bůh ví jakým hereckým repertoárem. Jasně, všechny postavy ví, kde je jejich místo a většinu toho o nich víme, ale vtípky Ludacrise a Tyrese Gibsona (ti dva černí, víme ne) jsou tak ohraný a slabý, Vin Diesel je v herectví batole, Rock jen pěstma láme lidi, torpéda a sem tam rýpne do sice atletického a charismem explodujícího Stathama, ale krom pár tref do černýho není o co stát. Celej tým je parta náhodných postav, kde chemie tak nějak vyčpěla. Mluvím o hercích, ne o hraných postavách. Druhým slabým kusem je přeňuňánkovanej příběh o tom, jak Torreto zjistí, že má syna. Ten chlap celou dobu nic netuší ale jakmile to zjistí, tak mlátí pěstma do zdi a řve něco o rodině. Je to hloupý i pro hloupého a i když je řvoucí Diesel sexy, tak to je absolutně mimo mísu jak důležitostí pro akci, tak pro diváka. A stejně je to jen další pomrknutí na chudáka Walkera. Třetí věcí by mohla být absurdní a šíleně přemrštěná akce, jenže není. To byly vady. Ne moc velké, ale k povšimnutí. Teď jdu chválit. Naprostým esem je Charlize Theron. Krom toho, že ta ženská je chodící bohyně, tak zvládá skvěle pracovat s přidělenou rolí (pamatujete Šílenýho Maxe?) jak vzhledově (mimika obličeje, změna nálad), tak hlasově (nádherný melodicky medový hlas střídají štěkavé nasrané rozkazy). Její postava Cipher je sice šablonovitá a prostě víte, že to s ní dobře dopadne, ale podaná je hrozně dobře a nebojím se říct, že je za poslední tři filmy Rychle a Zběsile nejlepší záporák. Absurdní a šíleně přemrštěná akce, jasně, té je tu tolik, že adrenalinu mám v sobě ještě teď dost. Prvních několik scén (zrada Torreta, bitka ve vězení) je hrozně nudných a nepřináší nic nového. Celkově je první půlka filmu hrozně utahaná a nudná. Ale jakmile dostane Cipher do ruky ovladač, tak se začne dít naprostý peklo. Předem říkám, že nic z toho není prakticky možný a logika zůstala někde na startovní čáře. Úkolem je přepadnou konvoj s nějakým Ruským maníkem. Cipher ze svého profi-hacker letadla hackne tisíce aut v okolí konvoje a ty následně pošle na cílové auto. Já ani nevím jak to celý popsat, ale je to prostě hrozně blbým způsobem geniální. Auta bourají ve stovkách, létají vzduchem, padají z nebe, hoří, točí se, prostě všechno. A natočený je to profesionálně na maximální úrovni. Asi třikrát jsem musel říct nahlas ,,Ty pičo..." Následuje naháněčka týmu a Torreta, která končí doslova ukotvením titánsky silného auta, které svou koňskou parádou všechny auta efektivně zlikviduje na jednom místě. Další typičo moment. Konec s hacknutou jadernou ponorkou ani popisovat nebudu, to je už moc i na mě a u toho se pičovalo o sto šest. Co ale musím vyzdvihnout, tak scénu z letadla, kde si Statham hraje na Ochránce mimina a přitom rozdává headshoty, rozbíjí lebky a přitom si ještě stíhá pokecat s mimčem, které poslouchá zpěv Chipmunků ve sluchátcích. Konec tohle. Rychle a Zběsile nám díl od dílu ukazuje, že na plátně je všechno možný. Není tam žádný moment, kdy si uvědomíte, že Vás tvůrce F. Gary Gray (natočil většinou samý velký věci, Vyjednavač, Osamělý mstitel, Loupež po Italsku, Ctihodný občan, Straight Outta Compton) tahá trikově hodně za nos. Řemeslně naprostá špička. Pořád je to ale film, který svou maniakální akcí nesedne každému. A komu nesedne, ať si jde pustit třeba Transformers. Protože když bordel, tak se vším všudy. Rychle a Zběsile je totiž sázka na jistotu. Nebojí se vsadit na vlastní sebeparodii, umí být vtipné, vážné, milé a absurdní. Je to multifunkční dojná kráva, která je ale ověšena zlatem tak drahým, že tu bude ještě minimálně do roku 2020. A mně to vůbec nevadí. Chci to. 5* a.k.a 90% () (méně) (více)

campix 

všechny recenze uživatele

To je tak, když Vám někdo neustále przní vaší klasiku, na které jste vyrůstali. Justin Lin do ní sice nalil pátým dílem až děsivou dávku energie, to co se ale děje dále nestojí snad ani za řeč. Absolutně neřeším všechno megalomanství a popírání zákonů fyziky, protože popcornová akce je to stále poměrně kvalitní, ale tohle já nechci. Nejde absolutně o auta a nějaký menší micro vesmír menších padouchů, ale samozřejmě musí jít o záchranu celého světa. Zápletka je sice strašlivě dementní, ale alespoň Vás chvilku udrží otázka, proč to všechno Vin Diesel dělá. Jinak staré postavy už vůbec nemají co říct a ve většině případů působí už hodně otravně. Navíc je výrazně přehrávají nové postavy. Špičkování Rocka a Stathama je zábavné, ale jeho vyústění Vás zklame. Trošku mě zaráží kolik kvalitních herců dokázalo Rychle a Zběsile nalákat do vedlejších rolí, ale je to prostě značka a všichni se asi chtějí ukázat. Tomuhle já už dávno nefandím. ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama