Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Alexandr Dumas by hrdiny svého nejslavnějšího románu nepoznal. "Mušketýr" beze studu a bez špetky úcty odhazuje v dál předlohu sepsanou svým duchovním otcem a s nadšením a s horkokrevností bezstarostného mládí se vrhá do svého životního dobrodružství - bez rozmyslu, po hlavě ... a na vlastní pěst. Nezatěžuje se logikou, chybí mu disciplína i moudrost a zkušenost stáří, tudíž za ním zůstává menší chaos - ale nelze mu upřít veselou povahu, upřímnost a charakter. Podprůměrně zrežírovaný, ale nadprůměrně zábavný mišmaš je osvěžený krkolomnými akčními scénami, ze kterých je jasně patrná asijská choreografie - a pokud nad ním budete příliš přemýšlet, ničeho pozitivního se nedoberete. Tak ho nechte, ať vás baví po svém - a třeba zjistíte, že je pro vás docela dobrou volbou ... 2,5* - a za sladkého Justina Chamberse v roli D'Artagnana nekriticky zaokrouhluju na 3* ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Dumas se nepáral s historií, Hyams se nepárá s Dumasem. Ze Tří mušketýrů zůstala vlastně jen jména postav, najít v ději víc než velmi volnou inspiraci je téměř nemožné – a mně je tenhle přístup milejší než nějaký další bezpohlavní přepis a’la Stephen Herek. Kromě bojových scén, které se už zasloužené pochvaly dočkaly, stojí za zmínku i kamera – takhle pěkné práce se šerosvitem je až škoda. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání šlo o výborné (hlavně po stránce choreografické) akční scény poslepované klišovitými, stupidními až trapnými scénami. Nečekal jsem však, že to bude v poměru tak 1:3, čili se budu 75% filmu neskutečně nudit. Ale závěrečná bitka na žebřících je opravdu zapamatováníhodná a Tim Roth v roli hlavního záporáka opravdu "hnusnej hajzl". ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Mena Suvari, akční, moderní, zábavný -asi ne pro každého, nebere se moc vážně/// Už když jsem to viděl prvně před pár lety, tak se mi to hodně líbilo. A drajf to má i po letech. Jen si to nesmíte brát moc osobně, je to potisící překopanej příběh o mušketýrech, který je tentokrát zpracován moderně a hodně akčně./// Celkem 76%/// ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Kolega Hardy vystihl v jedné větě i můj soud. Odvozovat kvalitu filmu z kvality použitých triků a nesourodého osvojování bojových technik, které snad v některých případech mohou oživit děj, to je opravdu příliš. Ještě horší jsou druhotné fabulace v americkém stylu, které degradují původní Dumasův příběh. Královně k dokonalosti chyběly džíny a kolty pověšené proklatě nízko; Mylady se jaksi nekonala a přestárlý Buckingham zaujal - v době násilné smrti mu bylo málo přes 35 let. V závěrečné scéně filmu by neuškodila Marseillasa, případně jiná velebná píseň mladší doby. Tak dopadá děj a film, jehož tvorba byla inspirována známou čapkovskou pohádkou JAK PEJSEK S KOČIČKOU VAŘILI DORT. (Dílčí klady jako místy povzbudivé dialogy, hbitost mladých herců v bojových scénách mimo to, co už bylo řečeno, kazí i mimořádně nekvalitní český dabink, který víc než přirozenou mluvu asociuuje štěkot pistolí mužů severoamerického Divokého západu; i k tomu - westernové inspiraci - se režisér Hyams dokázal v bonusech přiznat.) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama