Reklama

Reklama

Oscar 2017

(pořad)
  • USA The 89th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2017, 209 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Billy Kimball, Jon Macks

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Javier Bardem, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Gael García Bernal, Dakota Johnson, Brie Larson, Kate McKinnon, Mark Rylance (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise VilleneuvaMoonlight Barryho JenkinseFences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Casey Affleck, Denzel Washington, či Ryan Gosling mezi muži a Meryl Streep, Natalie Portman, nebo Emma Stone mezi ženami... V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi – City of Stars a Audition (The Fools Who Dream). (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Před přenosem jsem si nepřál nic jiného než hlavní mužskou roli pro Afflecka a scénář pro Lonergana. "Místo u moře" zkrátka nemá v těchto dvou kategoriích konkurenci, která by se mu alespoň náznakem přiblížila. To se mi vyplnilo vrchovatě a přenos navíc příjemně ubíhal a především bavil, což byl šok, protože u předchozích ročníků se člověk doslova pronudil až do rána, aby mohl milostivě zhlédnout vítěze hlavní kategorie a konečně to vypnout. Když tentokrát před vyhlášením hlavní kategorie Kimmel zavtipkoval, že jsme přesně v polovině přenosu, vlastně by mi to vůbec nevadilo. Sám moderátor měl na kvalitě a zábavnosti pořadu největší zásluhy, především díky inovativním a zábavným nápadům a ač si neodpustil tisíckrát viděné špičkování s Damonem, zde to z nějakého důvodu opět zafungovalo. Stejně tak sarkasmus směrem k ostatním hercům, ačkoliv měl do ideálního Gervaise z Glóbů dost daleko. Posrané předávání poslední ceny, kdy dědek dostal špatnou obálku do ruky a pak to musel jít ještě sám trapně vysvětlovat špatně vyhlášeným vítězům a celému sálu (takže si všichni mysleli, že to posral on), tak v té chvíli mi bylo trapně snad úplně za všechny, ale na druhou stranu to perfektně podtrhlo zábavnost večera a ospravedlnilo fakt, že na to člověk od tak nekřesťanské hodiny čuměl až do konce. Mimochodem, Fuka-Baldýnský-Michailidis opět výborní. 80 % ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Aneb když se z kdysi váženého ceremoniálu stane politicky korektní brak. U Oscarů už paradoxně nehraje roli kvalita ale barva pleti. Když se nad tím zamyslím, tak už tohle ocenění nemá žádnou hodnotu, negříci si vyřvaly pozornost a jsou spokojeni... taková fraška. Vážně uvažuji nad tím že příští předávání klidně prospím. #oscarssoblack. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jak to energeticky začalo naspeedovanou písničkou, tak to energeticky skončilo slušným faux pas. Je vidět, že v dnešní době je vše možné. Žádné velké překvapení nebylo, takže o to větší "nuda". Moderátor Jimmy Kimmel se mě osobně celkem líbil, ale trošku to už s tím Mattem Damonem přeháněl :). Dále oproti minulému roku se mě mnohdy zdálo, že běloši jsou v oslabení a vůči minulému roku mi to přišlo až moc okaté. Rozloučení s osobnostmi co odešli na druhý břeh v doprovodu zpěvu bylo fajn, ale trošku to bralo ten emoční efekt ( aspoň u mě ). Hodně mě pobavilo, když herci sami o sobě četli pomluvy :)) Sláva vítězům a čest poraženým. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som sa ráno z rádia dozvedel, že vyhral Moonlight tak ma to riadne nasralo. Chvíľu som váhal, či oscary vôbec sledovať, rozhodol až ten trapas v závere a tak som tomu dal šancu. Ako vidno černosi si vydupali svoje a nabúce znova stačí urobiť malý štrajk a kecať o tom na verejnosti a Oscara určite dostanete. Prvý krát v živote som videl pred zahájením udeľovania všetky nominované filmy. Moonlight ako jediný dostal 3 hviezdy. Nikdy som nebol na muzikály, ale fandil som La la landu a Gibsonovi. Čo sa týka hercov s cenami som spokojný. Affleckovi som to prial, E. stone a Viola Davis si to zaslúžili. Po rokoch som si konečne užil aj dobrý program. Timberlake odpálil peknú show a J. Kimmel ju spoľahlivo ukočíroval. Bol vtipný, podpichovačné reči medzi ním a Damonom boli super. Pobavili turisti i lietajúce balíčky...Trapas v závere to bola neskutočná hanba, keby ich niekto prišiel stopnúť skôr, ale takmer po ďakovačke...Minulého roku vyhral nevýrazný a nudný Spotlight, teraz Moonlight a viete čo? Odteraz je mi to jedno...Už nefandím, netipujem, jebem na to...Užijem si dobrý film, ten o ktorom JA rozhodnem, že je dobrý a ceny nech zbierajú černosi, teploši, mimovládky, deti politikov a každý , kto sa cíti ukrivdený a otvorí si na verejnosti hubu...70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych to předem tvrdil, ale tak trošku jsem čekal, že letos pojede černá síla a jedinou konkurencí bude plně vybělený La La Land, což se samozřejmě už dalo usoudit dle nominací. Nicméně já se asi nejvíc bál moderátoru, protože ačkoliv Kimmela docela sleduji, tak mi z těch hlavních moderátorů talk show přijde nejmíň výrazný, ale byly tu už i horší volby (koukám na tebe Ellen). Příští rok by mohli oslovit Craiga! Nicméně nejvíc posměšků zchytal letos asi Trump, v Hollywoodu je nejspíš moderní na kontroverzního prezidenta nadávat a každý kdo tak učiní, tak má body navíc...nicméně v jednom měl pravdu, i když jsem to v tom tornádu nadávek a urážek z jeho strany nezachytil...Meryl Streep je nejvíc "overrated" herečka co pamatuji a její filmy už několik let s oblibou ignoruji. Nicméně gratuluji La La Landu, všecky ceny jsou zasloužené, ačkoliv mě masivní hype od premiéry znechutil podobně jako před pár lety u Gravity. Mrzí mě předpokládané opomenutí Arrivalu, potěšilo mě živé vystoupení šestnáctileté (16!!) skutečné Moany a hlavně všechny přesně mířené vtípky proti Mattu Démonovi, jehož rivalita s Kimmelem mě už roky baví. Skandálem se zabývat nebudu, jistě padly nějaké hlavy, chvilku se o tom bude mluvit a příští rok z toho bude nějaký vtípek ve stylu SNL (nebo možná naopak ne, 100% jistotou by byl asi jen Ricky Gervais), to mě spíš zaujal ten týpek co předával ocenění Hacksaw Ridge za střih zvuku, vážně měl tenisky k obleku? No celkově to byla dobře strávená noc opět s triem Baldýnský, Fuka, Michailidis a neskutečně otravnými častými reklamami, když se ale při předávání vydala na pódium Alicia nebo Chris Evans v neskutečně cool obleku, tak mi to dodalo další na vyčkání těch nejdůležitější ocenění. Příští rok u toho budu znovu a snad budu mít opět nakoukáno. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dvě minuty a 23 vteřin byl La La Land (2016) vítězem Oscara za nejlepší film. Děkovný proslov producentů ale museli přerušit, omluvit se, a vyhlásit skutečného vítěze; Moonlight (2016). Chybu provedl účetní PricewaterhouseCoopers. (Delock)

Reklama

Reklama