Reklama

Reklama

Oscar 2017

(pořad)
  • USA The 89th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2017, 209 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Billy Kimball, Jon Macks

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Javier Bardem, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Gael García Bernal, Dakota Johnson, Brie Larson, Kate McKinnon, Mark Rylance (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise VilleneuvaMoonlight Barryho JenkinseFences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Casey Affleck, Denzel Washington, či Ryan Gosling mezi muži a Meryl Streep, Natalie Portman, nebo Emma Stone mezi ženami... V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi – City of Stars a Audition (The Fools Who Dream). (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to tí černošskí rasisti diskriminujúci bielych krásne vyplakali. Najhorší Oscar môjho života. Totálny odpad, toto ocenenie dávno neodráža kvalitu a herecké umenie. Česť výnimkám. Ale za najlepší film označiť príbeh černošského buzíka, to je priveľa. A ten černoch, ktorý to skutočne mohol dostať, Denzel Washington, zase uvoľnil miesto malátnemu Affleckovi. Ženské nominácie neboli ani jedna výnimočné, a tak to poľahky dostala Emma Stone s výkonom, ktorý by si v minulosti nikto ani nevšimol. Nafetovanosť takzvaných celebrít sa ukázala pri vyhlasovaní najlepšieho filmu. No a útoky na prezidenta sú fakt výkvetom politickej korektnosti. Všetci sa tvárme, ako tolerujeme homosexuálov a Afroameričanov, ale o demokraticky zvoleného prezidenta si budeme otierať hubu. Hollywood je už len bandou úbožiakov, čo z tých miliónov nevedia, čo so sebou. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Před přenosem jsem si nepřál nic jiného než hlavní mužskou roli pro Afflecka a scénář pro Lonergana. "Místo u moře" zkrátka nemá v těchto dvou kategoriích konkurenci, která by se mu alespoň náznakem přiblížila. To se mi vyplnilo vrchovatě a přenos navíc příjemně ubíhal a především bavil, což byl šok, protože u předchozích ročníků se člověk doslova pronudil až do rána, aby mohl milostivě zhlédnout vítěze hlavní kategorie a konečně to vypnout. Když tentokrát před vyhlášením hlavní kategorie Kimmel zavtipkoval, že jsme přesně v polovině přenosu, vlastně by mi to vůbec nevadilo. Sám moderátor měl na kvalitě a zábavnosti pořadu největší zásluhy, především díky inovativním a zábavným nápadům a ač si neodpustil tisíckrát viděné špičkování s Damonem, zde to z nějakého důvodu opět zafungovalo. Stejně tak sarkasmus směrem k ostatním hercům, ačkoliv měl do ideálního Gervaise z Glóbů dost daleko. Posrané předávání poslední ceny, kdy dědek dostal špatnou obálku do ruky a pak to musel jít ještě sám trapně vysvětlovat špatně vyhlášeným vítězům a celému sálu (takže si všichni mysleli, že to posral on), tak v té chvíli mi bylo trapně snad úplně za všechny, ale na druhou stranu to perfektně podtrhlo zábavnost večera a ospravedlnilo fakt, že na to člověk od tak nekřesťanské hodiny čuměl až do konce. Mimochodem, Fuka-Baldýnský-Michailidis opět výborní. 80 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je cesta „prvně menšinám nic, potom až příliš“ tou správnou? Jasně že není. Moonlight je svým tématem už sám o sobě magnetem pro sbírání vavřínů, což je špatně. K samotnému předávání snad jen to, že je a bude vždy obtížné nabídnout zábavný pořad tak, aby odpovídal všemu, co se od něho očekává. Aby nenudil, ovšem ani neurazil a neměl monstrózní délku. Mě nicméně uspokojí i samotný fakt, že jsou pohromadě ti všichni, které má filmový fanoušek tolik rád. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento rocnik ma bavil. Jednak som nemal az na jednu kategoriu ziadneho favorita, ktoremu by som fandil (a sosku aj ziskala) a zaroven mi sedi Kimmelov humor, ktoreho bonbonikom je neustale postuchovanie s Damonom. Skoro to vyzeralo ako standardna epizoda jeho show. Finalny fail mi pripadal neskutocne vtipny. Mozno aj preto, ze som to Lalalalalandu fakt neprial, kedze muzikaly nemusim. Vitazny film Moonlight som nevidel pretoze ma tematicky nelaka, ale prilis neverim, ze by jeho vitazstvo bolo odpovedou na minuly rocnik. Z celej zostavy nominovanych by som to dal asi Arrival, kedze je to sci-fi a jediny film z nominovanych, ktory mam chut si pustit znova. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som sa ráno z rádia dozvedel, že vyhral Moonlight tak ma to riadne nasralo. Chvíľu som váhal, či oscary vôbec sledovať, rozhodol až ten trapas v závere a tak som tomu dal šancu. Ako vidno černosi si vydupali svoje a nabúce znova stačí urobiť malý štrajk a kecať o tom na verejnosti a Oscara určite dostanete. Prvý krát v živote som videl pred zahájením udeľovania všetky nominované filmy. Moonlight ako jediný dostal 3 hviezdy. Nikdy som nebol na muzikály, ale fandil som La la landu a Gibsonovi. Čo sa týka hercov s cenami som spokojný. Affleckovi som to prial, E. stone a Viola Davis si to zaslúžili. Po rokoch som si konečne užil aj dobrý program. Timberlake odpálil peknú show a J. Kimmel ju spoľahlivo ukočíroval. Bol vtipný, podpichovačné reči medzi ním a Damonom boli super. Pobavili turisti i lietajúce balíčky...Trapas v závere to bola neskutočná hanba, keby ich niekto prišiel stopnúť skôr, ale takmer po ďakovačke...Minulého roku vyhral nevýrazný a nudný Spotlight, teraz Moonlight a viete čo? Odteraz je mi to jedno...Už nefandím, netipujem, jebem na to...Užijem si dobrý film, ten o ktorom JA rozhodnem, že je dobrý a ceny nech zbierajú černosi, teploši, mimovládky, deti politikov a každý , kto sa cíti ukrivdený a otvorí si na verejnosti hubu...70%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dvě minuty a 23 vteřin byl La La Land (2016) vítězem Oscara za nejlepší film. Děkovný proslov producentů ale museli přerušit, omluvit se, a vyhlásit skutečného vítěze; Moonlight (2016). Chybu provedl účetní PricewaterhouseCoopers. (Delock)

Reklama

Reklama