Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (812)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Strážců Galaxie jde na diváka dvojím způsobem. Dva příběhy ve kterých je stěžejní postava Rocket a dva pekelně odlišné žánry nebo spíše nálady. Zatímco ty dva příběhy jsou zpracovaný dobře a mají na konci hezký průnik, tak ty žánry to tedy moc k sobě nešlo. Na jedný straně můj milovaný punk styl galaktických strážců a na té druhé poměrně depresivní a velmi vážné scény, které bych tedy v této sérii opravdu nečekal. Určitě se jedná o nejslabší díl celé série, ale to je zapřičiněno také tím, že předchodzí dva díly byly fakt extra klasa. Na druhou stranu, lide český a slovenský nepropadejme panice. Je to profi práce, která má výborný interiérový scény a i akční momenty nejsou nějak zle natočený i když toho humoru by mohlo být tedy více jako kdyby to tvůrci chtěli mít co nejdřív za sebou. Ze všeho nejvíc se mě líbil začátek na základně Strážců galaxie, pak příběh opustí svou punkovou bezstarosnost a hrozně rychle dospěje a vážných momentů nebo dialogů bez jiskry povážlivě přibývá. Je to kvalitní práce, nejvyspělejší příběh který má v sobě dobrý scény a vlastně i děj, ale na lásku to mezi námi rozhodně není. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Guardians of Galaxy 3 je nejlepší Marvelovka od Civil War. Dnes, ve chvíli kdy skoro všechny jejich nové filmy už jenom hrozně bolí, je to velmi příjemná labutí píseň toho studia.  Pořád je to tak trochu parodie na Star Wars, spousta divných mimozemšťanů a cheesy humoru... ale tak nějak smysluplným způsobem, ten příběh funguje, baví i dojímá, a není to jen dělání si srandy z celého univerza (což dělal Doctor Strange a bavilo mě to u něj... ale chápu proč většinu asi ne) Je velmi fajn že u těch mimozemských světů opravdu někdo zapojil fantazii a jsou originální a zajímavé (na rozdíl od extrémní nudy Ant Mana), a ten humor není nesoudně přepálený a tupý (jako u posledního Thora). A je to celé velmi pěkně natočené, opravdu to vypadá jako velkofilm od talentovaného kameramana, s akcí na které si autoři dali záležet, a viditelnou snahou o používání reálných kulis a rekvizit kde to jde a ne jen všudypřítomné a laciné CGI (je hodně divné že tyhle věci vypichuju jako pochvalu a ne něco samozřejmého... ale po mnoha filmech z poslední doby bohužel musím) Btw u ukázek z nových Transformers jsem si říkal jestli na tohle prostě jen nejsem už moc starý a morousovitý, že nedokážu přijmout příběh s mechanickou megaopicí a roboautem prostě jen proto, že je to z racionálního pohledu strašlivá píčovina. Že jestli to není nějak jen moje vlastní chyba že už takový film nedokážu přijmout... Ale ne, evidentně ne, protože tady jsou principiálně obdobné hovadiny, ale odvyprávěné tak schopně, že bez problémů chytnou za srdíčko - scény s mrožem na kolečkách, králíkem s pavoučíma nohama a s cyborg-vydrou jsou na poměry filmů pro děti ty nejdojemnější jaké jsem za hodně dlouhou viděl. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Zaokrúhlim to nahor ale len za to, že som to videl na veľkom plátne. Narozdiel od tretieho AntMana tu ešte vidieť šikovnosť grafikov i talent Jamesa Gunna (hoc pomerne vyčerpaného v rámci témy), ktorý sem prepašoval solídny zvierací exploitation horor, ale celková únava zo žánru je už citeľná. V dvojke bolo všetko o minimálne triedu lepšie. Stopáž je prepálená, akcie je tu prebytok (tri veľké akčné sekvencie v treťom akte, z ktorých každá by mohla byť klimaxom), postavy chytia za srdiečko, ale je ich už toľko, že sa im nemožno patrične venovať a zápletka so stvoriteľmi a ničiteľmi svetov tu bola už v Eternals. Kým pred desiatimi rokmi žáner profitoval z toho, že dokázal k sebe prilákať najlepších tvorcov (a to nielen na úrovni režisérov), adaptovanie treťotriednych komiksov a odštartovanie intenzívneho seriálového multiverza, znížilo kvalitu scenárov i zriedilo talenty, ktoré ich majú spracovať. A tak - hoc som fanúšik - neželám si nič iné, len skorú smrť žánru a návrat na zem, tj. tak 3-4 komiksové filmy do roka s tými najslávnejšími hrdinami. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Návrat Jediů pro strážce. Je to uspokojivý konec, který je v některých ohledech nejsilnější ze série. Vše okolo Rocketa, jeho minulosti, cesty a vztahu se záporákem funguje mistrovsky. James Gunn je šikovný a zručný režisér, který každou scénu pozvedá svým provedením a stejně tak je to šikovný scénarista, který miluje každou jim stvořenou postavu. Jenže film se v prostředku ztratí ve slepenci vtípků a gagů, kde se plácá a neví, jak přesně a efektivně rozvinotu a zužitkovat všechny postavy, který nejsou Rocket. Oproti Návratu Jediů to ale v třetím aktu celé zachrání a ukočíruje a naservíruje vynikající finále. I přes uspokojivý konec série a postav se nemohu zbavit dojmu, že být ten prostředek lepší, mohlo to být naprosto dokonalý, takhle je to "jen" skvělý, což je škoda. Nejslabší Strážci s největšími ambicemi, kteří ale skvěle fungují, baví a dojímají. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie jsou nejlepší partičkou z celého Marvel vesmíru a i jejich třetí dobrodružství je stravitelné pro diváky, kteří nechodí spát v latexovém pyžamu a s ulepeným komiksem v ruce. Gunnův odlehčený styl plný originálních nápadů a velký cit pro výběr hudby povyšuje trilogii nad rámec hloupého komerčního popcornu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Důvod, proč James Gunn, změnil pohlaví Cosma (Maria Bakalova), je ten, že chtěl vzdát poctu Laice. Laika byla psí fena a také první živý tvor poslaný na oběžnou dráhu. (Yoshitsune)
  • Chris Pratt, představitel Star-Lorda, vyjádřil své nadšení z návratu Jamese Gunna jako režiséra třetích Strážců Galaxie. Podle něj jde o správný krok, za kterým stojí. Samotné filmy jsou ostatně prý o tom, že je občas dobré dávat lidem druhé šance. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama