Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Alaitos 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi často, abych něco nebyl schopný dokoukat do konce, ale toto se opravdu nedalo. Snad kdyby to bylo o hodinu kratší ... ale asi ani tak ne. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí jako Sparta pod vedením Stramaccioniho, kdy máte pohromadě kupu hvězd, ale výsledek připomíná dort od pejska a kočičky. Když ale přistoupíte na to, že si dva kluci plní svůj dětský sen o hláškujících alfa samcích, kterým přicmrdává Deadpool a pohádková Bílá vdova, užijete si náramnou jízdu, ve které bizár následuje ještě větší bizár. Když začal Johnson citovat Nietzscheho a zatínat při tom svůj biceps, málem jsem smíchy spadnul ze židle. Stejně tak když ke konci tancuje polonahý v ohnivém půlkruhu. Prostě pakárna na druhou, kterou si oba hlavní představitelé náramně užili a já taky. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Radost mi zde udělali I. Elba, která si relativně zápornou roli střihl s luxusní noblesou, a krásná V. Kirby, ovšem jen asi díky tvářičce, herecky už to nic moc nebylo. Mám rád i D. Johnsona i J. Stathama, ale tady ten svět F&F už mi začíná být cizí a buď se na to přestanu koukat, nebo prostě to hodnocení potáhnu dolů. Jo, super akce, často skvělá hudba, ale daleko, daleko za hranicemi únosnosti a soudnosti... ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Odbočka od RaZ a vůbec ne špatná...ti dva jsou určitě záruka kvality i když ten děj...no prostě...film tak akorát na odreagování...60% ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem mnoho neočekával, nicméně jsme se s přáteli po ukončení trápení v podobě debilního konce shodli, že je to přesně ten typ filmu, na který musí jít člověk s nějakým tím duševním dopingem, jako je tráva nebo chlast... tolik chlastu, že bychom to neprotáhli ani přes slepého brigádníka kina. Na druhou stranu, i bez uvaření si lžíce heroinu... nebo spíše pánve na hajzlech, má člověk pocit, že přece jenom jeho vnímání je nějakým způsoben narušené. Ne, opravdu, lidé se spíše smáli kvůli celé absurdnosti a nechutně trapné "amerikanosti", než vtipům. Pár jich tam bylo, které stály za tu námahu dojít do kina. Střídání vtipu, trapnosti a vážnosti bylo tak nevyvážené a zároveň předvídatelné, že jsem se už v druhé polovině prostě jenom uvolnil a smířil se s tím, že od toho nic jiného nemohu čekat. Jak poznamenal kamarád, většina záběrů byla buď na svaly nebo... já doplnil, že na akční sračky. Očekával bych přece jenom více reálnosti, držet řetěz mezi autem a helikoptérou je už shit hoden pocitu, že jsem ty peníze mohl dát za podobné sračky v Mekáči. Věřím však, že se v plném kině našli i diváci, kteří se zasmáli zcela upřímně tak, jak si to tvůrci filmu představovali. Stojí za to jít do kina? Jo, ale jenom pod vlivem alkoholu nebo trávy. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Očakával som klišé a hlúpučký scenár, a tak som si tento film užil. Resp. Prvú polovicu, druhá už na mna bola moc klišé a hlúpučká. Ale to čo bolo hlavne fungovalo. Akcia a ústredná trojica a chémia medzi nimi. ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Hodně odřený 4 hvězdy. Film, kde je skutečně potřeba vypnout mozek. Člověk si říká, jak by takhle parádní herecký obsazení fungovalo v něčem, co má kvalitní scénář. To se asi nikdy nedozvíme, tak nezbývá, než vzít s povděkem i za toto. Určitě jde o zábavnou a nabušenou akční jízdu, která vám ale bohužel doslovně vmetá do ksichtu strašnou spoustu očividných mouder o rodině, až je to někde na hraně trapnosti. Díky hercům se to dá přežít, pokračování by mě zajímalo. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

No, byla to obrovská blbina, až jsem se tomu smál. Ale víte co? Je to zábava a kvůli tomu se přeci do kina chodí. Kdyby zde ovšem nehráli ti aktuálně nejlepší akčnáci, tak by to za moc taky nestálo. Jenom mi je líto, že se tato akční zbíječka koná pod záštitou FF :( Asi nechám prozatím tři hvězky ale z hlediska účelu a žánru (pobavit a odpočinout) bych si dovolil dát i 4... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film s áčkovým rozpočtem navazuje plně na fyzikální zákony a pravidla světa Rychle a zběsile a jede i podle obdobné dějové šablony. Což zpočátku docela funguje, chemie mezi ústředním duem je zábavná, stejně jako jejich hlášky a akce střídá akci. Bohužel po přesunu na Samou, již tvůrci ztratili veškerou soudnost a celá nekonečná finální sekvence je vlastně docela utahaná a nudná. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Megalomanské klišé, což už pro Fast & Furious sérii začíná být typické. Docela často jsem si připadal, že koukám na nějakou onanárnu Michaela Baye. Rádoby epická kamera obíhající ústřední postavy, přepálená extra-over-the-top akce byla skoro až Transformers. Jakási transformers-motorka hlavního Wakanďana tomu dojmu jen přidala. Co si pamatuju tak hlavním tahákem a důvodem k natočení byla prý fungující chemie mezi Stathamem a Rockem. Tady se z toho stala až parodie sama sebe, kde ve společných popichovacích scénách přehrávali až do absurdity a bylo vidět, že herci sami to vůbec neberou vážně. Samé pitvoření, grimasy a velké kecy. Působilo to spíš jak nějaká komedie pro školou povinné. Ono když se nad tím zamyslím tak jinou cílovou skupinu to asi až tak nepobaví. Samoa finále byla už vyloženě komedie. Za mě sračka. ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se u toho zasmál, ale když už je to úplné béčko, ať si to nehraje na velkofilm s bláznivě přemrštěnou stopáží. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Mačochistická blbina o přeměřování ptáků dvou nabubřelých mlátiček ještě stále nedosáhla vrcholu. Vůbec nechápu, čím chtějí tvůrci pomoct světu s filmem, ke kterému vám stačí půlka mozku. Ani vykulená Vaneska s prodlouženými řasami ani můj ´´oblíbený´´ Idra z futuristicko-transformátorového světa, nebo co to bylo, nepomohl. Jeden z těch filmů, kterému i v jeho naprosté a odporné jednoduchosti nerozumíte. Paul Walker se zase v hrobě otočil... 10% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Série Rychle a zběsile je pro mě zhruba od 6. dílů jako Kebab - jednou za čas na to dostanu chuť, těším se na to, při konzumování si to nejdříve velmi úžívám, ke konci mi začne být trochu těžko, je toho na mě trochu moc a nakonec si slíbím, že už si to nikdy nedám. A za rok si to stejně dám znovu, protože zapomenu, jak mi z toho bylo blbě. Je to takový love-hate relationship. Naštěstí si Hobbs & Shaw na nic nehrají - tvůrci vědí, že to je to debilovina, Rock i Jason si uvědomují, že říkají debilní hlášky a Idris Elba do toho šel s tím, že si zahraje jednorozměrnýho zlýho debila. Trošku se stydím, že se mi to líbilo - chybí tomu vtip, srdce, napětí (divák prostě ví, že se nikomu nic nestane - problém většiny akčňáků za posledních 20 let), spousta věcí nedává smysl, je to o 20 minut delší než by to mělo být (s tím mají problém všechny nové "Rychlé" filmy). Kdybych zapnul mozek, jdu na 3*, naštěstí jsem ho, stejně jako scénáristé, nepoužíval. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile (2001) o partě tuningářů, kteří jsou i zloději bylo svěží, akční, neokoukané, zábavné, ale následně vzniklá série doputovala až k tomuto akčňáku z roku 2019, který na steroidech přistál v něčem, kde hlavní roli hrají CGI efekty, protivník má schopnosti supermana, hledá se tam nějaký virus, zachraňuje svět a celkově to má ráz nějaké marvelovky. Z původního obsazení nezůstal kámen na kameni, ale Johnson a Statham jsou moji oblíbenci a jsou tady tím lepším, ikdyž jako buddy pošťuchovačka bylo znát zacílení na adolescentní publikum primitivní, přisprostlé, prvoplánové ... asi jsem na tohle starej, protože pro mne vzorem v tomto žánru byl naposledy asi Tango a Cash se Stallonem a Russelem a tohle k tomu má hodně daleko vtipem, lehkostí, uvolněností. Na dlouhý zimní večer průměrný akční výplach. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Akce střídá akci, v Leitchově typickém barevném podání interiérů někdy až umělecky. Proč musel být Brixton "upgradován", když Shaw s Hobbsem zvládali to samé i bez "udělátek", nechám scénáristům. Akce tak drsná, až se musí přepsat učebnice fyziky, vyvrcholí na Samoi tak absurdně, že už se tomu nelze ani divit. Ukrajina byla mnohem lepší. Statham s Johnsonem ovšem jeli tak na půl plynu, ještě že to zachraňoval Elba s Kirbyovou. Hvězdička navíc za osvěžení letní nudy. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným vtipným prvkem této série je absurdita akčních sekvencí. Jenže já už všechny viděl v trailerech. Samotný film mi nenabídl nic navíc, krom víc trapných vtipů The Rocka a Stathama. Jsou scény, kde se vynuceně hádají mezi sebou, aby se lidi mohli smát tomu, jak se vzájemně stíraj, ačkoliv to z hlediska narativu vůbec nedává smysl. Takových vynucený nesmyslů je tam hodně, aby film mohl ukázat to, co ukázat chce. Například když Stathamovo sestře nějakej přístroj filtruje krev od viru, tak ona zůstane poblíž boje, aby si jí tam nepřátelé našli a pokusili s ní odletět v helikoptéře. Zdálo se mi, že film byl z 15% fist fights (které tvůrci F&F prostě neumí), z 30% akčně absurdní (ale to vše už ukázaly trailery), z 45% trapné stírání se dvou nesympatických plešounů (jediný, kdo neříkal nesmysly byl Idris Elba. I ten je však nevyužitý) a z 10% to hraje na city. Proč se takový film vůbec snaží hrát na city je pro mě záhadou. Po technické stránce to dle mého taky za moc nestojí. Působí to poměrně levně. Pochybuju, že tvůrci se nějak snažili. Ty špatně zpracovaný boje na blízko, levné záběry z dronu před koncem filmu střídající zoomy na ksichty z podhledu, one linery, díry v narativu a vůbec ten způsob, kterym ten film promlouvá na diváka... Děs. Nejradši bych dal 1/5, ale pokusím se být objektivní. Kdybych neviděl trailery, tak bych dal 2/5. Tohle je brakovej blockbuster a film od debilů pro debily. Nejlepší byl ten trailer na Tarantinovku, kterej hrál ještě před projekcí týhle sračky. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Možná jsem čekal trošku víc epických akčních scén, ale pak mi došlo že to není úplně Fast and Furious. Tím nemyslím že by to nebylo našlapané od sklepa až na půdu, akce je skvělá a rozhovory mezi prckem a obrem jsou výborné. A když si přidáte k označení filmu mimo akční i scifi, protože to prostě je scifi a to mi nikdo nevymluví, tak je to výborný popcornový letní biják jak má být! ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama