Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Bohužel pokus o  návrat tří mušketýrů nevyšel, ale zase na film se dá koukat. Akorát škoda toho dabingu. Ten právě se mi nelíbí.

Gig

Gig (hodnocení, recenze)

Mě chybí dabing starých mušketýrů. Kdyby Atose mluvil skvělý Jiří Zahajský, Aramise Županič a dÁrtanagna Jiří Oliva, možná by tto mělo lepší grády. To je stejné jako když jsem viděl původní muškerýry na Nově a musel jsem se zhrozit. Když si vzpomenu na nádherný dabing Josefa Abrháma v roli Backinghama a ten, co byl na Nově....
No nic. No a i když se autoři mírně dopustili chyb a yměnili pár postav oproti původní předloze, některé momenty jsou vryty pod kůži pořád. Sice už tam chybí perličky původních mušketýrů. Ale rozchod mušketýrů nsa dva tábory na počátku nebo setkání Aramise s Atosem u kardinála Mazarena jsou vynikající. Taky výborná je část s popravou krále Karla.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Lukáš Vaculík - Michael York (D'Artagnan), Jan Schánilec - Oliver Reed (Athos), Jiří Plachý - Frank Finlay (Porthos), Filip Čáp - C. Thomas Howell (Raoul), Miriam Chytilová - Kim Cattrall (Justine), Miluše Šplechtová - Geraldine Chaplin (královna Anna), Ladislav Potměšil - Roy Kinnear (Planchet), Miloš Vávra - Christopher Lee (Rochefort), Zdeněk Maryška - Philippe Noiret (kardinál Mazarin), Pavel Soukup - Richard Chamberlain (Aramis), Marcel Vašinka - Jean-Pierre Cassel (Cyrano z Bergeracu), Daniel Rous, Marek Libert, Jaroslav Horák, Otmar Brancuzský, Otto Rošetzký, Zdeněk Hess, Libor Terš, Tomáš Juřička, Stanislav Fišer, Julie Alexandridisová, Petros Alexandridis, Vojtěch Kotek, Aleš Procházka, Ladislav Novák, Miroslav Saic, Jiří Valšuba, Marcela Kyselová, Bohumila Dolejšová, Jaroslava Brousková, Jitka Ježková. Překlad: Renáta Mlíkovská Zvuk: Milan Blažek, Studio Fontána Produkce: Michaela Limbergová, Luděk Blažek Dialogy a režie: Václav Merhaut Vyrobila: Česká produkční 2000 v roce 2000 http://dabingforum.cz

Reklama

Reklama