Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele Saralinos k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Brutální nářez, který má koule od začátku až do konce. Vykreslené postavy, tempo a hlavně děj. Celý tenhle seriál se právě vychcal na hrob MCU. Máme tady hromadu drsných charakterů, který celý seriál jenom vyhrožují jeden druhému, že na něj vytáhne špínu a to je prakticky vše. Válčí tu proti sobě dvě strany, prohnilí superhrdinové a o nic méně prohnilí lidi, kteří se je snaží potopit. Na každé straně je jeden záchytný bod, na straně lidí je to Hughie, který pro mě absolutně funguje a nemám jeho postavě co vytknout. Na straně hrdinů je to Starlight, která mi prostě nesedla. Nepřijde mi, že je špatně napsaná, ale spíš je nesympatická a někteří lidé se mnou souhlasí. Každopádně super oddechovka a můžu zcela doporučit. 8/10 ()

Série 2 (2020) (S02) 

Tato série dobře navazuje na tu první a taky ji uzavírá. Máme tady podobnou zápletku, kdy se skupina lidí snaží potopit superhrdinskou organizaci Vought v čele s Homelanderem a nově i záporačkou Storm front, která nebyla za mě tolik prokreslená a myslím si, že je dobře, že ji zabili na konci série. Za mě fungovala docela dobře jednorázově. Místy je tu osobnější atmosféra a podíváme se na zápletku tak asi 15ti postav, zdá se to hodně, ale nakonec to do sebe vše dobře zapadne. Byla mi příjemná i zápletka s Homelanderovým synem a to jak vyvrcholila, mě absolutně odrovnalo. Jediná výtka je akce, ne to, že je jí málo, ale za mě je málo nápaditá a doufám, že se zlepší v dalších sériích. Bylo to srovnatelné s první sérií a tato série si zaslouží krásných 8/10. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Nejlepší série bezpochyby. Každý má vlastní linku, řeší se zajímavá témata a příběh se dost pohne. To celé okolo Homelandera a jeho zfanatizovaných fanoušků, to jak se nechají manipulovat. Je to děsivé, ale sami víte, že takhle jednodušší jsme. Homelander je jeden z mála padouchů, ze kterých jde zatracená hrůza a máte strach co udělají. Každá postava má tady nějaký vývoj a svým způsobem se posune a vy ji více chápete. Doslova mi bylo líto i němého ninji, který viděl kolem sebe kreslená zvířátka. Velice doporučuji a s klidem v srdci dávám 9/10. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama