Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 3
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Recenze uživatele Yoshitsune k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

Pomsta je nebezpečná hra bláznů, vážně do toho chceš jít Hughie ? Vážně nemáš co ztratit, vážně jsi ochoten pro svoji pomstu udělat cokoliv, i někoho zabít ? A tak se Hughie rozhodl a vždycky to je o rozhodnutích, o těch malých rozhodnutích, která činíme a pak ke konci dostaneme výsledný obraz. Popravdě čekal sem to horší, je tedy pravda že sem četl jenom první sešit, ale i tak mohu s klidem říci, že ubraní těch krvavých, nechutných, perverzních a místy vážně nechutných částí, seriálu jen prospělo. A nechápejte zle, já miluji bizardnosti, výstřednosti a jiné podivuhodnosti, tyhle věci dělají život zábavnější, příjemnějším a milejším, ale i já mám své hranice, takže to že seriál nevydal na plno, tou komiksovu cestou vítám. Ale i tak si nemohu odpustit povzdech nad některemi scénámi, né kojení velkého mimina, mi nepříjde špatné, přeci jenom viděl sem Hru o trůny, takže hej. Ale mluvím spíše o těch scénách, které se na sílu snaží působit buď drsně, sprostě a nebo šíleně, nemohl sem se ubránit  pocitu, že sleduji něco na způsob "Baba na zabití". A je to škoda, protože když sem viděl slabiny Sedmičky a to jakými ve skutečnosti sou, ale lidé to nevidí protože z nich marketingový tým dělá úplně jiné lidi, tak tohle mi přišlo hodně zábavný a zvrácený zároveň. A co se týče postav, asi bych měl napsat, jak že Butcher je hrozně cool, drsnej frajer a jo v něklterých případech jo, ale pak se chová hloupě, bezohledně a pokrytecky, kdy všem dává předníšku na téma "Spice girls musí být jednotní" a pak jde a udělá hloupé rozhodnutí a chraň bůh, aby mu to někdo zkusil vyčíst. On to tedy Karl Urban hraje na Oscara o tom, žádná, jen hraje samolibého pitomce, to je celé. O to víc sem si oblíbil vedlejší postavy, Frenchie a Ženskou, Annie a Maeve a překvapivě Deepa, který přestože je velkej blb, tak něco v něm je a to něco neni zlé, jen nepochopené a ztracené. Co se týče Hughie na jednu stranu je fajn, na druhou stranu sem měl chuť ho kopnout do koulí a to opakovaně. A přestože seriál neni tak akční jako třeba Peacemaker, tak sen edá říct že bych se u nějakého dílu nudil, protože v každém díle se něco děje a má to vliv, na běh děje a postav. Sem zvědavý jakým směrem se ubere druhá série. ()

Série 2 (2020) (S02) 

Byl to právě Garth Ennis, kdo mně přivedl do toho světa komiksů, byl to jeho Punisher, Hitman a Preacher, co sem začal číst, on ve mně probudil tu lásku k tomu co je dneska in, cool a hustej nářez. A tenhle seriál si vede velice dobře, když jsem ho začal sledovat, měl sem mírné pochyby, aby to nebyl další Invincible, ale neni a to je dobře. Je tedy pravda že ve druhé sérii si mohli, ale fakt mohli odpustit ty dialogy na téma "Bůh žehnej Americe", "Vy jste skuteční hrdinové" a "Bůh nás vyvolil", jako v první série to sice bylo nesnesitelné, ale chápal sem to, ve druhé sérii je to jen nesnesitelné. Ale zase na druhou stranu, je to celkem vtripné, ten PR marketing, to sbírání odpadků, vybírání na charitu a silné vlastenecké řeči. Tak v tomhle vidím určitou podobnost, protože něco podobného dělají Youtubeři a to jak na světové tak i České scéně, támhle jdou sbírat odpadky, támhle dělají charitativní stream, ale přitom je to jedna velká, odporná přetvárka. Ano, ano, i mezi nimi je pár Starlight a Queen Maeve, ty ale bohužel nejsou tak vidět, protože je zastíní Homelander a Stormfront. Takže v tomhle směru, je seriál dost originální a je to takové hezké zpestření. A co se týče postav, tak Hughie si to dost polepšil, Mateřské Mlíko je furt jediný normální, Frenchi a Ženská si prošli zajímavým vývojem a stále sou moji oblíbenci aaa Butcher se až do osmé epizody, chová jako ten největší hajzl, pokrytec a sobec. V první sérii sem to bral tak, že je nasranej a ta nasranost musí ven, ale že by nikdy neudělal to co vlastně dělá ve druhé sérii. A jak v první, tak i ve druhé sérii mi nepřišli žádné epizody, nudné, navíc nebo tak, každá epizoda posouvá ten serál dopředu a to je velice důležité, protože i když v nějaké epizodě neni tolik akce, šíleností atd, tak ti herci, ty emoce a to všechno, to je hrozně velký tahoun. No kdyby nebylo neustále se opakující propagandy, tak bych i dal pět, ale propaganda nejenže jede, ale ještě přidala na rychlosti, takže zase za čtyři. Snad už to nebude ve třetí sérii........prosím. PS : Jo a při sledování, sem si vzpomněl na třetího kapitána a to na scénu, kdy hrdinové zvažují onu smlouvu, která je bude činit zodpovědnými za jejich činy.....jo třetí série, toho nabídne dost. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama