Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (644)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Eternals mě před premiérou nechávali zcela chladným, ale nakonec je to překvapivě po dlouhé době celovečerní film z MCU, který mi přijde aspoň něčím zajímavý. Jednak už ten motiv mimozemských bytostí, které po tisíciletí dohlíží na vývoj lidstva a propisují se do různých bájí a legend, je prostě chytlavý, a rád bych něco takového viděl zpracováno seriózně mimo MCU. A za druhé se mi líbí, že konflikt, na kterém Eternals stojí, se odvíjí v morálně dost ambivalentních tónech, to v tomhle filmovém vesmíru není vůbec zvykem. Víc mě bavlo, když postavy ta dilemata řešily, diskutovaly o nich, než když si pak dávaly do držky s CGI potvorami nebo samy mezi sebou. Ale i akční scény patří spíš k těm lepším, co jsou k vidění. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že i v Marvelu najdeme Dänikena. V rámci MCU začínám být hodně vybíravá, všechny seriály opravdu vidět nepotřebuju, ale tenhle film mi udělal radost. Hlavně rekonstrukce Ištařiny brány. Pokud by si někdo chtěl dočíst komiks na téma Eternals v češtině od Gaimana, nechť hledá v Ultimátním komiksovém kompletu č. 45 pod názvem Věční. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Treťotriedni Watchmen. Jedna z najhorších marveloviek a symbolické dno univerza i filmového komiksu. Obskúrna komiksová predloha, ktorá by v žiadnom z iných svetov nebola sfilmovaná, sa stáva blockbustrom lebo Marvel. Občas je to pekne farebné, historické scenérie vyzerajú ako z Age of Empires a ten flashback so vznikom svetov bol celkom pôsobivý, ale inak je to vyprázdnená, patetická prázdnota. Tretinu stopáže tvoria nefunkčné flashbacky, napriek tomu sú postavy beztvaré bábky, ktorých je toľko, že scenáristi nevedia, čo s nimi, a tak jedna z nich sa jednoducho rozhodne nezúčastniť sa finálnej bitky. Humor tu s výnimkou pár hlášok Kumaila Nanjianiho nie je, miesto toho je tu ale bezpočet afektovaných dialógov a prejavov o láske a o tom, aké je ľudstvo výnimočné. Neviem, kedy som mal naposledy takú chuť, nech celé ľudstvo vymrie. Už prosím pekne vráťte žáner k maskovaným hrdinom vo veľkomeste a hlavne späť na zem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Eternals jsou pro mne velkým překvapením. Výborný vizuál, solidní herecké výkony, skvělá akce - úvodní boj s Devianty, flashbacky do minulosti, amazonská džungle, střet s Ikarem a velkolepé finále. Do toho vztahy mezi postavami odkrývající nejedno tajemství. Masky padají k zemi a pravda se ukazuje ve své nahotě. A pak je tu válka. Na jedné straně vědomí toho, jak je Země krásná, na druhé pak všechno to ničení a zabíjení, kdy člověk není člověku vlkem, ale je člověkem. Jenže naděje, pochopení, láska, přátelé, rodina...je toho hodně, pro co žít. A možná i obětovat nesmrtelnost... ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) "Myslíš, že až tam někde najdeme ostatní Eternals, že přijmou pravdu stejně jako my? (Ano) protože pravda je osvobodí." <- wtf? __ Schizofrenní snaha rámovat konání Eternals, které je v různých měřítcích různě uchopitelné (sobecké, vražedné, genocidní, krátkozraké, velkorysé, šílené, milosrdné, antropocentrické., ..), jako souladné s wanabe universálně-objektivně-principiálními morálními hodnotami (které prý nějak přesahují lidstvo samo a dají se abstrahovat mimo perspektivu lidské rasy), bylo pro stavbu děje hrozně špatné rozhodnutí. ___ Nelze přece budovat poselství snímku jako boj dobra se zlem, a jeho (některé) hlavní hrdiny*ky jako principiální, v jádru dobré, konající v pravdě, když děj rozehráváme na darwinovském poli "přirozeného výběru" v galaktickém měřítku, kde takové pseudomoralistické kompasy prostě nefungují, nejsou aplikovatelné. Schizofrenní zejména je, že snímek tato v jádru nerozřešitelná témata zajímavě otevírá, ale nemá odvahu vykoupat v tý depce diváka, dovyprávět je do důsledku: ani krutost a šílenství prosté absence správného rozhodnutí, ani děsivost nerozřešitelného dilematu s gigantickou tíhou zodpovědnosti. Tisíce let staří Eternals otevírají pandořinu skříňku, která má sílu zpochybnit kategorické imperativy. Mají možnost uchopit témata v bolestnosti antické tragédie (a to i na osobní úrovni, jako v případě backstory dětsky vypadající Sprite). A místo toho se hrdinové promenádují s emoční vyspělostí běžných lidí běžného věku současné kultury a plácají blbosti o pravdě, která osvobozuje. Je to guláš. Škoda. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kde Kingo (Kumail Nanjiani) natáčí scénu v Bollywoodu, můžeme vidět stráž, jak drží repliky štítu Captaina Ameriky. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama