Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Zajímavosti (43)

Wednesday (2022) (seriál)

  • V kanceláři ředitelky je obrovský vycpaný medvěd. To je narážka na původní sérii, kde měla rodina Addamsova na chodbě obřího vycpaného medvěda, který návštěvníky často vyděsil. (HanzoBureshi)

Wednesday (2022) (seriál)

  • Kód ke vchodu do tajného „Nightshades Society“ je dvojité lusknutí. Jedná se o lusknutí, které bylo použito v písni „The Addams Family Theme“ v původním seriálu a filmech. (HanzoBureshi)

Addamsova rodina (2019)

  • Ku koncu snímku, keď celé mesto príde na prestavbu domu Addamsovcov, časť domu je ružová. V seriáli The Addams Family (1964) bola veľká časť scén natretá práve ružovou farbou, aby sa získali tie správne odtiene čiernej, bielej a šedej pre čiernobiele premietanie. (belinko)

Addamsova rodina (2019)

  • V tomto snímku je Vec (ruka) ľavá, na rodziel od predošlých filmov, kde je to pravá ruka. V originálnom seriáli The Addams Family (1964) ale tvorcovia občas ruku pre zábavu striedali. (belinko)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama