Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Diskuze

S3t

S3t (hodnocení, recenze)

dragon94

Ja som napríklad vyronil slzu aj pri smrti Pietra, ale to bolo až pri nejakom piatom zhliadnutí

S3t

S3t (hodnocení, recenze)

dragon94

U Groota pri prvom videní mi aj vyhŕkla slza, ale pri opätovnom videní už nie (vedel som že potom príde Baby Groot). Ale ten Yondu - aj keby to vidím po tisíci krát aj tak vyroním slzu.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

neilz

Tak tou dobou už nebylo úkolem lusknout. Všichni už byli zpátky. Ona měla tu rukavici dostat do toho kvantového tunelu v dodávce.

janoo8

janoo8 (hodnocení, recenze)

neilz

Protože museli dostat kameny zpátky do původních časových linii. Lusknutí byl takovým záložním plánem.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak Strážci 2 k tomu měli dost blízko, ale i když oběť Groota v prvním díle určitě byla dojemná, k těm postavám tehdy prostě divák nebo aspoň já, neměla takovou vazbu.

Jinak snad možná ještě Tony v Endgame, tam taky ukápla slza ale tady u finále jsem opravdu naplno bulela do kapesníku :-D

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Buď nádor nebo vzestup Hydry. Z žádných traileru nebo leaků nebylo zřejmé že v cap 2 půjde o Hydru a hlavně jak to zola podal, to bylo fakt dobře udělané... A pak asi fakt že Bucky zabil Starkovi rodiče

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Právě ten Yondu je tutovka. Neznám nikoho kdo by u toho neuronil slzu a ti co to vydrželi, tak ti pak spustili při tom pohřbu. Ještě pak We are Groot je dost silná. Smrt Friggy na mě nikdy moc nezapůsobila, ale určitě byla taky smutná.

A co nejšokujicí MCU twist? Za mě asi: "Trhalo mi srdce, když jsem jí do hlavy vkládal ten nádor."

na příspěvěk reagoval Ratemus, S3t

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

W.Dow

Spíš bych ji viděl jako pojítko s filmem Captain Marvel 2. Ale jinak souhlasím, že zde byla celkem zbytečně.

Jinak teprve první? Jsi si jistá, že jsi viděla Strážce Galaxie? Nebo Strážce Galaxie 2? Tam je snad nemožné na konci neukápnout slzu.

na příspěvěk reagoval Ratemus, W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Finále mám za sebou a přiznám, že první marvelovka u které jsem bulela jako malá :-D Jsem ráda, že se tam nakonec neobjevil žádný další tajemný záporák jako Mephisto nebo nějaké další postavy jako spekulované F4, protože pokud bych něco seriálu vyčetla, tak to asi byla naprosto zbytečná Monica, už ta působila nadbytečně ale chápu že asi s jejím zrodem mají nějaký plán, který bych viděla jako hlavně pojítko mezi dalšími seriály ( I kdy by k tomu bohatě i mnohem líp posloužil agent Woo a Darcy.)

Jinak se mi ale série hodně líbila, doufám že si podobnou laťku udrží i ty další a hlavně Loki.

na příspěvěk reagoval dragon94

janoo8

janoo8 (hodnocení, recenze)

SPOILER: Mimochodem víte že ten souboj mezi Agathou a Wandou na začátku je odkaz na Čaroděje ze Země OZ.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

SPOILER: Hele proč Wanda děkovala svým dětem za to, že si ji vybrali za mámu?

SidneyP

SidneyP (hodnocení, recenze)

Btw. Ještě by mě zajímala jedna věc a to ta, kdo byl ten záhadný herec, se kterým ještě Bettany nepracoval a měl mít ve WV cameo...

na příspěvěk reagoval LizianShaw, dragon94

Colby Sawyer

Colby Sawyer (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Tohle je jen 9 dílů seriálu, který ani neměl být první v této fázi. To je jako říct po jednom Ant-Manovi, že celá další fáze bude na nic. Já z toho nakonec taky nejsem vlastně nějak extra nadšený, ale Feige rozhodně ví, kam směřuje.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Z deseti projektů které po endgame se připravují a jsou natočený je venku jeden jediný a už dochází dech? Hodně zajímavé. Asi jako odsoudit celé hudební album po poslechu první písničky... Každopádně čtvrtá fáze má podle všeho jen rozestavet figurky po šachovnici a začít se má pořádně až ve fázi 5..ovsem nikde potvrzené který film je poslední z čtvrté fáze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Jinak můj komentář/zhodnocení celého seriálu, pokud byste si ho chtěli přečíst:

WandaVision rozhodně nesedne každému. Zatímco já si úvodní epizody, které byly z 95% sitcomové docela užíval, tak věřím tomu, že se najde spoustu lidí, kteří je budou nenávidět. Obzvlášť, když mnohdy jsou ty sitcomové části nevtipné a nepovedené. Věřím však, že je to tak schválně, aby to reflektovalo jejich kvalitu v té době.
Samozřejmě není to jenom sitcom. I úvodní epizody mají nějaký ten náznak, nějaké to nahlédnutí za oponu, ale je toho málo. V podstatě, až konec 3. epizody seriál dost nakopne a věci se začnou konečně vysvětlovat a temná tajemství začnou pomaloučku vyplouvat na povrch. Na druhou stranu vzhledem ke krátké stopáži epizod to není tak těžké přežít.
Za vrchol seriálu potom považuju konec epizody 5, kde se věci vyostří úplně na maximum. O to víc mě mrzí, že v následujících epizodách tempo výrazně zpomalý a seriál začne, až do finále přešlapovat na místě a v podstatě se tam nic moc zásadního nestane. Vysvětlení některých pálčivých otázek z prvních 5 epizod padne jen tak mezi řečí a ten obrovský potenciál, na který nás seriál od začátku lákal, zůstane téměř nevyužit. Naštěstí výsledný dojem napravuje finále, které sice nepředvede nic zásadního z hlediska děje, ale konečně se v něm seriál rozjede na plno. Škoda jen těch 3 epizod předtím, protože bych nejspíš zvažoval i vyšší známku.  4* 70%

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Blackhand47

Tak ona jaksi ještě nezačla. Tvrdit, že dochází dech, když jsme ještě neviděli Black Widow.. (Ok ta tu fázy asi nenakopne) ale třeba už loni na podzim jsme měli vidět Eternals, kteří rozhodně mohli přijít s něčím velkým. Potom 3 Spider-Mani, Strange atd.. Ten Multivers už prostě vyjít musí :D

Já bych Marvel neodsuzoval na základě jednoho seriálu.

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

SPOILER

Zezačátku to byla typická Marvel akce, ale alespoň rozloučení s Visionem bylo obstojné.

Mimochodem Vision se stále může vrátit, Whision totiž dostal zpět své vzpomínky.

Z Kathryn Hahn se vyvinul takový ten basic záporák, který se dokáže buď dábelsky smát, nebo opakovat: No,No... což není chyba v herečce ale ve scénáři.

Jinak asi všechny postavy mají ucelený příběh, ale Darcy tam byla asi 5 vteřin.

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama