Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám comicsový film! Přesně v duchu psychedelických surrealistických příběhů s Doctorem Strangem z comicsových sešitů. No jasně, většina by se dala nazvat oním pejorativním digibordel, ale to já rád. A jakýpak záhadný soupeř. To není žádný spoiler, když napíšu, že poměrně brzy se ukáže, kdo jím je. Nakrknutá Wanda je nebezpečná, ale rozzuřená Scarlet Witch je ztělesnění apokalypsy! Není divu, že mrtvých je nepočítaně! A do toho démoni, strážci svatyně a duše zemřelých hříšníků. A navrch nebezpečné grimoáry - Darkhold (jakási obdoba Necronomiconu) a jeho protiklad Vishanti. Nemluvě o tom, co čeká některé superhrdiny v paralelním vesmíru... A přitom vše se děje jen proto, že Wanda chce naplnit svůj bolestný sen. Za mě fajn. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na cestování mnohovesmírem, ale čekala mě jen hromada digibordelu (už dlouho na mě něco nepůsobilo tak přetrikovaně) s řadou zbytečných bitev a marveláckých humorů a nezbavím se dojmu, že libovolná epizoda Ricka a Mortyho o cestování paralelními světy je násobně zajímavější a zábavnější. Raimi dá vzpomenout na svoje trademarky, ale je to spíš smutné vzpomínání. Strange je dost nezajímavou postavou, puberťačka spíš otravná, ale Olsen je dobrá záporačka. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V mnohovesmíru šílenství jsem se ocital já, když jsem sledoval, jak Sam Raimi snaživě na plátno promítá svůj osobitý styl, režijní a kamerové vychytávky a lehce hororový a morbidní nádech, načež se to vše ztrácí v propasti scenáristické bezradnosti a veskrze bezvýznamném a nezajímavém šablonovitém příběhu. Marvel si opět jede pouze v bezpečně položených kolejích, ničím diváka nepřekvapuje a ty jeho osvědčené gimmicky v podobě tuctů zbytečných cameo rolí, které mrtvolně brzdí děj, jen aby teasovaly další spin-offy, jsou už totálně na facku. A navíc letošní Everything Everywhere All at Once rozhodně v hrátkách s mnohovesmíry tomuhle předraženému korporátnímu produktu jednoduše nakopalo řiť... Same, doufám, že jsi za tohle zinkasoval solidní šek, a teď si za něj natoč nějaký low-budget horor, co udělá radost tobě i divákům. Prosím. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Xochitl Gomez chcela zostať verná zdrojovému materiálu napriek tomu, že hrá mladšiu verziu postavy, než je zobrazená v komiksoch, a povedala, že jej cesta začína tým, že postava bola dlho sama a „utekala pred svojou jedinečnosťou.“ (Pat.Ko)
  • Když se America Chavez (Xochitl Gomez) ptá, zda Spider-Man (Tom Holland) střílí štíty ze zadku, tak se jedná o referenci na postavu Brown Widow z animovaného seriálu The Venture Bros. (od r. 2003)) z distribuce Warner Brothers. Brown Widow je totiž až nápadně podobný Spider-Manovi a střílí pavučiny právě tímto otvorem. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno