Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (835)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slabota. Sklamanie a to nebudem písať o tom, že tento snímok má asi toľko spoločné s hororom, ako Matovič s objektívnou pomocou rodinám s deťmi. Nevedel som sa dočkať konca, tie dve hodiny napriek solídnemu vizuálu v tempe, aj tak príliš nedokážu zabaviť. Je to ako film bez chémie a charizmy. Aspoň že sa podarilo tú Ameriku zachrániť - to si robia normálne piču s tým vymývaním mozgov - čistý grc. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nemám rád digitálny sajrat, a aj napriek tomu som si pozrel film, ktorý má v názvu "The multiverse of Madness" - takže za miestami až mučivý filmový zážitok si môžem sám... Nie som prekvapený úpadkom Marvelu, nakoľko majú za sebou desaťročie kinematografického a kasového vrcholu, ktorý im bude závidieť celý zbytok filmového sveta ešte niekoľko dekád. Môžu za to najsympatickejšie komiksové postavy všetkých čias a dokonalý casting - naopak, teraz prichádza éra pokusov žmýkania dolárov z druhoradých postáv a multikulti obsadení, kde už nie vždy hraje prim herecké remeslo prvého kalibru. ---  Politická korektnosť je koncom vtipu, a kvôty sú elixírom netalentu. --- Cumberbarch týmto filmom urobí radosť alespoň svojim Cumberbitches, Olsenka je herecky vynikajúca, a naopak Gomez zablúdila do nesprávneho vesmíru - do toho hereckého. Sam Riami osvieži svojím miestami 90-kovými psychedelickými kamerami a strihmi, ale kôli slabému scenáru film pôsobý vo výsledku nekonzistentne a zastaralo. Prišla doba, keď bude štandardom, že keď niektorú Áčkovú Marvelovku vynecháte, tak vlastne skoro vôbec o nič neprídete. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Smutně spálená příležitost na potenciálně exkluzivní komiksové orgie. Ani Spider-Man: Bez domova, který vycházel z obdobného základu, rozhodně nebyl dokonalý, ve výsledku však šlo o dostatečně komplexní blockbuster, který v adekvátní míře nabídl vše potřebné (kromě akce je v něm spousta prostoru pro příběh, postavy i emoce). Tady ale jede všechno na půl plynu a hlavně hrozně zbrkle a zkratkovitě. Velkolepou akci (souboj s chobotnicí) i práci s tempem Raimi stále zvládá velmi dobře, nezměrný potenciál paralelních vesmírů ale zůstal ukrutně nevyužit (těch pár bezvýznamných cameo roliček může nadchnout jen hodně nenáročné fanoušky). A v žádném případě to nezachraňují ani postavy a (mizerná) práce s nimi (motivace záporáka mi přijde strašně mimo a nefunkční). Ten film mohl být ohromnou podívanou, fungující na několika rovinách, nakonec je ale jen jednou velkou pouťovou atrakcí, která nabízí solidní množství blyštivého pozlátka, pod nímž se ale překvapivě neukrývá vůbec nic. Zklamaný jsem především jakožto dlouholetý fanda nejen režiséra, ale hororů obecně. Údajný "první MCU horor" na mě totiž po celou dobu působil přinejlepším jako obstojná superhrdinská kouzelnická fantasy, kterou se ale nějaký chytrák na základě pár trochu temnějších scén pokusil světu prodat skrze populární žánr, na nějž dosud z logických důvodů v rámci budování MCU nedošlo. Sice to není taková nudná srágora jako Eternals, ale víc jsem se bavil i u Black Widow nebo Shang-Chiho. A z toho je mi regulérně smutno. 60 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)
  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama