Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to celý můžete přejmenovat na "Sam Raimi v mnohošílenství Marvelu", páč bylo stejně každýmu jasný, že z toho vznikne přesně takováhle cheesy strašidelná ptákovina. Tohle je čarodějnický zásah přímo do černého a důkaz, že když jako renomovaný režisér zkombinujete všechny svoje předešlé filmy, nemusí z toho nutně vzniknout ultradebilní patvar, ale naopak zábavná comicsová laskomina. P.S. Všimli si doufám všichni toho vteřinovýho probliknutí na Marvel Noir Multiverse!!! OMG! [CinemaCity Zličín] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové... No... Obyčejné.  Zápletka sice fajn, ačkoliv kdybych viděl seriál WandaVision, našel bych si k ní cestu rychleji a nemusel čekat, až mi film aspoň trochu vysvětlí / vyspoileruje, oč vlastně jde. Ale největší problém to nezakryje. Většina nového Doctora Strange na mě totiž působila jen "jako". Novou mladou postavu se nepodařilo úplně dobře představit, prostě tam najednou byla a všechno se začalo točit kolem ní. Strange a Wong mají schopnosti spíš jako Green Lanternové než jako ti mystici z prvního filmu, taková ta polobéčková atmosféra, kterou měl Sam Raimi už ve svých Spider-Manech, Strangeovi podle mě také nesluší, co chvíli se něco stane jen proto, že někomu přišlo jako dobrý nápad, aby se to stalo, ale moc to nedává smysl... A horor, který občas opravdu zavládne, zase - bohužel - vyvažují ne moc dobré vtipy. No a pak je tu ten mnohovesmír, od kterého jsem si tolik sliboval, ale který nakonec vlastně skoro není využitý! Postavy můžou teoreticky skákat z jednoho světa do druhého, ale přitom většinu filmu stráví ve dvou, přičemž ten, v němž se konají očekávaná camea (která ale také nejsou žádné terno), je docela nudný a odlišuje se hlavně tím, že se v něm přechází na červenou. Třeba Avengers: Engame využili cestování časem stokrát nápaditěji. Škoda. Pár dní před kinem jsem se podíval na Strangeův první film a líbil se mi mnohem více.______P.S. Ani ten Danny Elfman se bůhvíjak nevytáhl, protože sice používá Giacchinův super motiv, ale jeho vlastní hudba není nijak zajímavá._____P.P.S. Myslím, že Strange nemá moc co závidět sólovce Black Widow a určitě není horší než nedávný Morbius, tak jsem docela zvědav, jak se s tím kritici popasují :) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Jeden plagát zobrazuje sochy tigra s krídlami a ženskej bohyne. Títo sú známi ako Hoggoth a Oshtur, ktorí v Marvel Comics spolu s Agamottom tvoria trojicu bohov mágie známych ako Vishanti. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama