Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (139)

  • Spoiler: Druhá potitulková scéna odkazuje na filmovou sérii Sama Raimiho Smrtelné zlo. Bruce Campbell v této sérii nemá ruku a místo ní má přidělanou motorovou pilu, proto jeho finální zvolání: „Je konec,“ a pohled na jeho ruku je odkazem na tuto sérii. (LucasAbelle)
  • Spoiler: Když se Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) dostane do hlavy Profesor X (Patrick Stewart), je možné ji vidět zasypanou pod hromadou trosek. To symbolizuje nejen uvěznění Wandy Maximoff, ale také odkazuje na to, že takto uvězněná pod hromadou trosek byla v době, kdy bylo město Novi Grad v Sokovii bombardováno a kvůli němuž uvízla Wanda a její bratr Pietro (Aaron Taylor-Johnson) na 2 dny pod troskami stejně, jako je zde ukázáno. (Karlosik_4)
  • Spoiler: Při boji s Gargantosem je zde vidět reklama na „magic tea“. Je to narážka na magický čaj, který později použije baron Mordo (Chiwetel Ejiofor) z jiné reality, aby omámil Doctora Strange a přivedl ho před skupinu Iluminátů. (Frca)
  • Spoiler: Doctor Strange měl i v komiksech sestru Donnu, kde jí Stephen pomohl po nehodě, což ho přivedlo na medicínskou dráhu. V 17 letech dostala křeč během plavání se Stephenem, během níž se utopila a její bratr jí nedokázal pomoci. Podobně jako filmový Stephen (Benedict Cumberbatch) se považoval odpovědný za to, že ji nedokázal zachránit. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Ve scéně, ve které se Tommy (Jett Klyne) a Billy (Julian Hilliard) koukají na televizi, sledují pohádku od Disney s postavičkou Oswald the Lucky Rabbit. (Kubaaa97)
  • Spoiler: V potitulkové scéně se objeví Clea (Charlize Theron), která žádá o pomoc Doctora Strange (Benedict Cumberbatch). Clea je v komiksech čarodějkou a učednicí a milenkou Stephena Strange. Sporadicky byla vládcem Dark Dimension (Temné dimenze), mystické říše, do které byl vyhnán Dormammu. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Hayley Atwell si zopakovala svou roli Peggy Carter, v tomto snímku ve verzi Captain Carter. Nejedná se ovšem o stejnou postavu, kterou jsme mohli vidět v seriálu What If...? (od r. 2021). (Kubaaa97)
  • Spoiler: John Krasinski v tomto filmu ztvárnil postavu Reeda Richardse. John se tak po nezdařených castinzích na Steva Rogerse a Petera Quilla dočkal své role v MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama