Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (133)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nebol som ja cieľovka tohto počinu. Romantická, kostýmová, typicky anglicky suchá vzťahová telenovela, kde len sledujete, kto ským, kto koho by chcel a kto sa o koho snaží. Anyu mám rád, tie jej očičká by za toto mali dostať aspoň glóbus. Skutočne je to dobre zahraté, len dlhé a mňa to nejak extrémne neoslovilo. 2 z 5 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nová adaptace Emmy je ze stejného soudku jako moje oblíbená Pýcha a předsudek s Keirou Knightley. Hravá, moderně pojatá a vizuálně lahůdková. A je samozřejmě jiná v tom, že Emma je příběhem o něco menším a pro mnohé slabším - hlavní duo se od začátku zná a chová k sobě přátelskou náklonost a ačkoli mezi nimi vznikají konflikty, nikdy se nejedná a vášnivou animozitu jako mezi Elizabeth a panem Darcym. Emma jako hrdinka nevíc není a nemá být tak sympatická jako Elizabeth, má být rozmazlená slečinka, která si myslí, že si může hrát s životy jiných. A sám příběh ji poučí v tom, že občas zkrátka nemá strkat nos tam, kam nemá. Anya Taylor-Joy a Johnny Flynn mají bohudík dobrou on-screen chemii, takže jejich romance funguje - pro mě asi nejlépe ze všech adaptací Emmy, které jsem viděla. Jako třešničku na dortu film nabízí nádherné kostýmy a jemný humor. Pro milovníky romantických filmů nutnost. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Emma je dobová komedie na motivy knihy z pera Jane Austenové, které dala světu nespočet klasik červené knihovny. To nezbytně znamená i řadu televizních a filmových adaptací, z nichž je Emma rozhodně jednou z těch slabších. Knihu neznám takže z tohoto pohledu se to špatní hodnotí, ale dá se rozhodně říci, že tato filmová adaptace je poměrně chaotická a dějově nezajímavá. To podporuje i cast, který je až zoufale tuctový a nesympatický. A to platí pro všechny. Včetně hlavní postavy, kterou ztvárnila Anya Taylor-Joy, která mi normálně nevadí, ale v dobových kulisách působila dost nepatřičně a ztraceně. Ve finále tak jde o promrhané dvě hodiny. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Takhle mi zkazit pana Knightleyho! V tomto případě mu měli říkat spíš Emoley, rytířského v něm nebylo za mák (na konci mi ho bylo vážně líto, že takhle dopadl. Poor Mr. Knightley!). V mnoha ohledech si z knihy vybrali zvláštní motivy a ty tradiční poněkud překroutili – místy bych se nechytala neznat předlohu. Jinak krásné kostýmy (paní Eltonová), vtipné scenérie (zvláště s chovankami internátní školy) a obrovské oči Emminy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film s Gwyneth jsem neviděla, takže nemám s čím porovnávat, ale musím říct, že jsem od toho moc nečekala. Ani samotná kniha od Jane Austenové mě nebavila a značím jí jako nejméně oblíbenou knihu od této autorky. Z filmu jsem měla stejný pocit jako z knihy, je tam příliš mnoho postav a i ze začátku je těžké se zorientovat a vybavit si kdo je kdo a o kom se zrovna mluví. Stejně jako v knize. Taky musím říct, že Anya Taylor-Joy mi je jako herečka velmi nesympatická a vůbec se mi nelíbí. Zatím jsem si k ní nenašla vůbec cestu, třeba se to zlepší, tím, že je teď vidět skoro všude. Atmosféra filmu je ale krásná, stejně tak jako dobové kostýmy a vcelku se povedlo i obsazení. Ale příběhově mě to prostě nezaujalo, stejně jako v knize. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)
  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama