Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 2
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (768)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film je skvelý,M.Scorsese,už tradične vo vynikajúcej forme.DiCaprio je skvelý herec to viem už dávno,tých, ktorí si mysleli,že je iba maznáčik s Titanicu,už asi presvedčil.Ale ešte lepší,zaujímavejší je DayLewis,ten sa po dlhšej hereckej odmlke vrátil a stvárnil Billa tak,že je jednoducho nezabudnuteľný.Výborná scéna s hádzaním nožov.Upps!80%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bylo to pro mě zklamání roku. Fakt jsem nevěřila svým očím a jen těžko se nutila dodívat tu bezbřehou nudu do konce. Tvůrce Zuřícího býka a Taxikáře natočil film, kde zaujme spíš bezvýznamná scéna s kurvama v bordelu než ten zbytek. Přitom je vidět, že se točilo s maximálním nasazením všech a s těmi nejpoctivějšími úmysly. Daniel-Day-Lewis je herecká persona, nicméně se do této role absolutně nehodil a DiCaprio je tady tak zajímavý, že scéna, kde se mu řezník "mstil", by byla pro mne vysvobozením, pokud by skončila Leovou smrtí. A proč za ním šly davy (davy, které se celým filmem plouží jak zombies), to už vůbec nechápu. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela brutalitka - snad první film, v němž není jediná postava, která by v jeho průběhu nedostala do držky (včetně ženských). Daniel Day-Lewis jako nekorunovaný psychopatický vůdce starousedlíků New Yorku je geniální arcixindl a všechny scény s ním ženou zážitek o několik děly pošramocených pater výše. Jinak jsou Gangy New Yorku především fantastické divadlo ve fantastických kulisách, na něž je v jednom kuse radost koukat. Obsahově je to dost vyprázdněné a drobátko klišé, každopádně pokud by každá obrnkaná písnička byla takhle parádně oblečená, filmový svět by se stal lepším místem. Poslední záběr filmu - slast. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod bol po všetkých stránkach geniálny. Skvelá výprava, kostýmy a mne osobne sympatickí herci dokázali už od prvých minút vytvoriť fantastickú dobovú atmosféru. Celý stred snímku žiaľ upadá do slovnej nezáživnosti a priemerných až nudných dialógov. Skrátka to politikárčenie ma až tak nebavilo. Potom však prišiel záver a s ním oku lahodiaca akcia, vypäté scény a zahralo sa aj na emotívnu strunu. Film síce nepatrí k tomu úplne najlepšiemu čo Scorsese natočil, ale na nadpriemer to bohato stačí. 75/100 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Gangy New Yorku mají dva obrovské klady, které je samy o sobě dělají výjímečným filmem: jedinečnou atmosféru a Daniela Day-Lewise, jenž předvádí výkon desetioscarových rozměrů. Atmosféra je budována vynikající režií, krásnými kostýmy, dokonalými dobovými interiéry a exteriéry a hudbou šitou na míru. I když scénář místy klopítne, nic se neděje, protože jej podrží klady výše zmíněné, takže na výsledném efektu to není znát. Jen jednu výtku bych měl a to k minutáži. Gangy jsou vážně příliš krátké ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

  • Martin Scorsese nechal v římských atelierech Cinecittà vybudovat ulice New Yorku 19. století. Na kulisy se byl podívat George Lucas a prohlásil, že by mu nedělalo problém vytvořit stejné město s pomocí počítačových efektů. (Petr23)
  • Když štáb, tou dobou už v mnohatýdenním skluzu, uspořádal 20. prosince 2000 vánoční oslavu, dostal Martin Scorsese od spořivého producenta Harveyho Weinsteina zlatou Davidovu hvězdu, doprovázenou sebeironickým komentářem: „Mysli jako Žid. (NIRO)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama