Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sadako je úplně obyčejná studentka. Je spíše plachá a nespolečenská, ale když začne hrát divadlo a projeví svůj vyjímečný talent, začnou na ni ostatní žárlit. Když náhle zemře představitelka hlavní role a Sadako hraje místo ní, podezření roste. Jednoho dne ji ve škole navštíví vyšetřovatel, který se zabývá případem její matky a také řadou dalších podivných úmrtí... Odkud pochází zlo, které připravilo o život tolik lidí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sadako (Yukie Nakama), tichá a plachá studentka, které by si ve skupině téměř nikdo nevšiml. Až do okamžiku, kdy se v jejím okolí začnou stávat podivné nehody, díky nimž získává Sadako různé výhody - např. hlavní roli v divadelním představení. Sadako se rázem stává hlavní podezřelou.. A jéje, některé filmy by měly zůstat jen při původním námětu. Jejich různá pokračování, alternativní příběhy, prequely a sequely, které na úspěchu původního filmu parazitují, jen celou legendu poškozují a ničí. A stejné je to i s Ring 0, který kromě jména hlavní hrdinky (a dobře, způsobu její smrti) s původním Ringem nemá nic společného. To že jsem se u sledování filmu většinu času jen nudil (snad s výjimkou pár minut těsně před koncem) asi říká vše. A s čistým svědomím říkám, že na "Ring -1, Početí" už se fakt dívat nebudu... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největším problémem snímku je jeho nerovnováha v udržení pochmurné atmosféry. Právě tento fakt zapříčinil poněkud nudnější spád, než tomu bylo u jeho předchůdců. Co nudnější spád, spíše jednu velkou nudu. Po celou dobu jsem měl dojem, že sleduji jakýsi asijský romantický film v němž všichni ubližují jedné ‘‘nevinné‘‘ dívce. Místy se tu sice objevil jakýsi náznak o pokus navodit psychodrama, ale já jsem jim to moc nebaštil. Zhruba v půlce se atmosféra začala blížit k tragikomedii, která mi začala na rtech kouzlit úsměv. Místo abych se začal bát a třásl se strachy jako ratlík, tak mi začalo být Sadako spíše trochu líto. Přesně to byl zřejmě i pravý záměr tvůrců vzbudit v divácích lítost, ale já tohle v Ringu vidět nechci. Teprve v posledních zhruba dvaceti minutách konečně ukáže snímek i svou temnou stránku příběhu. Jako mávnutím kouzelného proutku se ve mně opět probudil zájem a já si blížící se finish začal opravdu užívat. Sice se mi moc nelíbilo to ‘‘rozdvojení‘‘ Sadako, ale to mi bylo v tu chvíli úplně jedno. Konečně tu stála černovlasá dívka ze studny, jak jí všichni milujeme a započala pětiminutovka hrůzy. Příchod hororové atmosféry byl tu a že to byla celkem jízda. Scénka v lese a závěrečná koncovka je tím nejlepším co je zde k vidění. Škoda jen, že se tenhle film neodvíjel po celou dobu. Zřejmě by bylo mé hodnocení i o cosi vyšší. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré završení a doplnění této série. Úbytek hororových momentů vám vadit nebude, protože lekací a strašidelné scény vystřídá dusná atmosféra která doslova a do písmene připomíná hon na čarodějnici. Zfanatizované herce je opravdu úžasné sledovat. Jejich strach a z něj plynoucí nenávist je věruhodně vykreslena. Na konci filmu budete kroutit nechápavě hlavou až si uvědomíte, že jste vlastně hodinu a půl fandili "záporné hrdince" celé série :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nultý japonský Kruh mám ze všech tří japonských Kruhů nejradši, i když (anebo protože) je od obou předchozích japonských Kruhů hodně odlišný - není to ani tak horror, jako spíš taková romanticko-softhorrorově psychologizující japonská variace příběhu Carrie Whiteové. Mám hodně rád jeho klidné, pomalé, melancholické tempo, strašně moc se mi líbí představitelka Sadako, no a možná v té jeho mojí oblibě hraje roli i to, že tenhle film byl kdysi dávno mým prvním DVD filmem, který jsem koupil na zkoušku svého nového DVD přehrávače v Levných knihách tuším asi za čtyři pětky, takže je to i trocha nostalgie... Nemám co vytknout, no... snad jen... být po mém, nechal bych na konci Sadako, aby tu bandu lynchujících hysteriků spolu s jejím krkavčím otcem rozsračkovala co možná nejbrutálnějším slasherovým způsobem, třeba stylově katanou... No, ale to už by pak byl asi jiný film... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběh se posune o 30 let zpátky , kdy je Sadako ještě studentka ,ale velice plachá. Kazety ještě nebyly, tak že se tentokrát ozve hlas z kotoučáku i s nákým šumem. Sadako chodí do divadelního kuzru, ale většina lidí jí nemá ráda , jenže se Sadako není něco v pořádku má halušky a zapřičiní smrt kolegyně a dostane se na její místo v souboru což ještě více popudí ostatní proti ní. Pouze zvukař jí má rád a snaží se jí pomoc. Jenže se později ukáže že má nákou poruchu a že pochází z dvojčat. Při premiéře se stane mnoho zlého a lidi jí chtějí zabít což se jim téměř povede a pak jedou za jejím doktorem , aby zabili i druhou Sadako, jenže se jim to krutě vymstí. Opět hodně ponuré a nápadité. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama