Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Blue Beetle aneb když si hispánská rodinka buranů z Palmera City vyšlápne na elitní ozbrojené komando. Právě téma rodiny, které staví režisér Angel Manuel Soto ve svém snímku na piedestal, jej tolik odlišuje od všech ostatních superhrdinských snímků. Láska k vlastní rodině je hlavním hnacím motorem Blue Beetla a diváka provází takřka po celou jeho stopáž. Scénář ani akční scény nepřináší na poli superhrdinských filmů nic převratného ani objevného. Příběh samotný je dost sterilní, přímočarý, nenadchne, neurazí, a to je na současnou kinematografii málo. Vyjma rodinného přesahu Blue Beetle nenabízí nic, proč by si jej měl divák opětovně pustit, což je ohromná škoda. Výsledný produkt je daleko za ambicemi tohoto mimozemského skaraba. Na pomezí dvou, tří hvězd. S ohledem na nekonvenční a vlastně originální rodinný přesah, v porovnání s žánrově obdobnými snímky, se přikláním k třetí hvězdě. 🙂 (17.08.2023) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Extrémně generický, předvídatelný snímek, který mě ovšem nijak nenudil a k celé té bláznivé hispánské rodině jsem si udělal po dobu sledování celkem vřelý vztah. Zbytek tvořil superhrdinský patos, tentokrát cílící až na příliš uřvané transformace, či na dnešní dobu příšerné vizuální efekty. Kdybych to neviděl, absolutně o nic bych se nepřipravil. DC jde zkrátka taky trochu do kelu, asi jedou s Marvelem na podobné vlně. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No, nejlíp to za mě asi řekne zasloužilá plagiátorka a normalizační mumie soudružka Zagorová: Na projekční stěně mi přistál modrý šváb, mexický svrab, tuze vážný / Nestřík jsem na něj insekticid, kokot já, nerozvážný / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. // Och jakou trýzeň schovává švábí plíseň mokvavá, ta plíseň zlá. / Přitrouble trapný Mexikán, rodinných hovnot pán / mě pěkně sral…// U-u-u-úúú. Do mé pohody vlétl šváb / jak hnědý splav hajzlem bílým / Kreténa ze mě udělat chtěl, smůlu měl, už jsem zmrd, plán nevyšel. / Satan ví proč, já zmáčkl Plej a dost se týral / homixem přiblblým. / Kam tím mířil, když se jen dva čuráci zkoksovali před Sarandonkou prodejnou? *** Jediným pozitivem této furtdokolové pásové pičidity je, že se tentokrát zcela obešla bez negrů a buzerantů, neboť Aztékové hrdě nevycházejí ven, páč neteplají, a otročili jen pro Španěly a Portugalce. Čili až pro Dislektického Cigána přestanou kopírovat scénáře juvenilní oligofrenici, může se stát i hvězdičkovatelným. P.S.: Jakube, poďuž! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Skarabeus, ktorý dáva nadľudskú moc si vybral svojho nositeľa. Bohužiaľ sa ním stal chlapec z chudobnej rodiny a teraz sa mu celá korporácia na super vojakov snaží vycucať život z tela. Herecké obsadenie:  Xolo Maridueña je chlapec, ktorého som si obľúbil v Netlixovskom Kobra Kai, ale tu dosť prehrával ale možno to bolo tak debilne v scenári ale nemyslím si. Prevedenie: Aj Hispánci potrebujú svojho super hrdinu a tak im ho DC naservíroval na striebornom podnose aj s kopou rodinkárskej melasy a balastu o súdržnosti a všetko to zaklincovali babkou partizánkou so samopalom. Film nefunguje vo viacerých rovinách ale najpodstatnejšia je rovina zábavy, ktorá tu viac ako iba absentuje ona to vlastne nie je. Pocity: Neviem vlastne na čo sa pozerám. Je to taký guláš všetkého čo sme doteraz v super hrdinských filmoch videli a ide to ako z rýchlika. Origin - Prerod - Sláva. Všetko napchané do dvoch hodín pseudozábavy.  Ja som sa teda nebavil a ani akčné sekvencie to nezachránili. Bohužiaľ. Pridaná hodnota: Hispánsky super chrobák. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno vznik podobných filmů moc nechápu. Jasně, pokud by patřily k prvním komiksárnám, které tu vlnu někdy na přelomu tisíciletí rozjely, slavily by bezpochyby úspěch. Ale v dnešní době? Takhle to vypadá, že film je natočený výhradně kvůli tomu, aby Mexikáni měli svého hrdinu. A navíc Soto téměř nepokrytě vykrádá Green Lantern a to fakt není film, který by měl sloužit jako inspirace. Tam kde chybí vlastní invence, snaží se tvůrci zakomponovat vtip, ale ten absolutně nefunguje a třeba pšouk či babka patří k těm nejzoufalejším fórům, které jsem v posledních letech viděl. Herecky to celkem ujde a akční stránka věci je také slušná, byť nijak dechberoucí. Ale to je v dnešní konkurenci strašně málo. Jo kdyby z toho udělali erkový souboj kartelů, kdy má mají gangsteři vlastní superhrdiny, byla by to jiná. Ale toho se nejspíš nedočkám. 35% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Oblek hlavního hrdiny byl skutečný, nikoli digitální – Xolo Maridueña se nechal slyšet, že v rámci možností byl kostým vcelku pohodlný. (fiLLthe3DD)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílely společnosti jako ILM, Rise FX nebo Rodeo FX. (fiLLthe3DD)
  • V španělsky mluvící televizi vysílající v domě Reyesových lze zaslechnout: „Bruce Wayne koupil Twitter.“ (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama