Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Spoiler alert!) Blue Beetle mi svým příběhem i atmosférou dost připomínal Spider-Mana (máme co dočinění se superhrdinským "hmyzákem") a Shazama (obyčejný mladík je vyvolený a získává mocnou sílu), zároveň měl film nepřehlédnutelný oldschoolový vibe - od titulků, přes Tedovu tajemnou místnost a různá udělátka (létající mouchostíhačka byla cool). Nejnovější DC snímek stojí - místy ale i padá - na rodinných hodnotách, které sice nebijí do očí jako libovolný trailer na Rychle a zběsile, nicméně jsou místy už trochu více okaté. Revolucionářská babča s "lahkým gulometem" vypadala na papíře jistě lépe, asi tak jako paranoidní strýček - na druhou stranu ale oceňuji mile zahranou scénu z "druhé strany". Hlavní hrdina/herec byl na pohodu a rád jsem viděl po delší době na plátně Susan Sarandon. Lepší tři hvězdičky! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Úroveň superhrdinksých filmů po roce 2020 je opravdu tristní a Blue Beetle promrhal svůj potenciál v prvních 10 minutách. Místo, abychom sledovali hlavního hrdinu, jakožto se vyrovnává se strastmi života, aby nakonec „povstal z popela“, tak všechno odbudeme jedním rozhovorem: „Synku, vítej doma ze školy. Tvůj otec měl infarkt, ztratil práci a protože nemůžeme platit nájem, tak přijdeme o barák. Ale nedělej si starosti.“ „Tak dobře, nějak to vyřešíme.“ Blue Beetle mohl být Spider-Man 2, ale lazy writing a pitomé vtípky vyhrály. Nejvíc ze všeho mě zaráželo, že tvůrci ani nedokážou naplno využít filmový jazyk. Ne nadarmo se říká „show, don't tell“. Vůbec se nedivím, že film v kinech totálně propadl. Při rozpočtu 100 mil. celosvětově nedal ani 150 mil., což je totální průšvih. A to neberu ohled na reklamu, která koštovala min. dalších 50 mil. a kina si berou cca polovinu výdělku. Vůbec bych se nedivil, kdyby film skončil aspoň 50 mil. v mínusu. DC rozhodně pšenka nekvete, Flash je totiž podobný, ne-li horší průser. WB šlápli vedle, když se nakonec rozhodli nasadit film do kin místo rovnou na stream. „BUT REALLY IT'S ABOUT FAMILY. AND THAT'S WHATS SO POWERFUL ABOUT IT.“ Což potvrzuje nejvíc cringe scéna, kdy se rodinka vydá zachránit syna a zabíjí přitom vojáky, kteří jim v tom chtějí zabránit. Z babičky je rázem vraždící maniak, ale vnuk nene, ten je zásadně proti zabíjení. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno vznik podobných filmů moc nechápu. Jasně, pokud by patřily k prvním komiksárnám, které tu vlnu někdy na přelomu tisíciletí rozjely, slavily by bezpochyby úspěch. Ale v dnešní době? Takhle to vypadá, že film je natočený výhradně kvůli tomu, aby Mexikáni měli svého hrdinu. A navíc Soto téměř nepokrytě vykrádá Green Lantern a to fakt není film, který by měl sloužit jako inspirace. Tam kde chybí vlastní invence, snaží se tvůrci zakomponovat vtip, ale ten absolutně nefunguje a třeba pšouk či babka patří k těm nejzoufalejším fórům, které jsem v posledních letech viděl. Herecky to celkem ujde a akční stránka věci je také slušná, byť nijak dechberoucí. Ale to je v dnešní konkurenci strašně málo. Jo kdyby z toho udělali erkový souboj kartelů, kdy má mají gangsteři vlastní superhrdiny, byla by to jiná. Ale toho se nejspíš nedočkám. 35% ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Nadmíru průměrný komiksový origin, který výrazněji vyčnívá jen ve velmi málo aspektech. Jsou jimi obstojné akční scény, zajímavý neonový vizuál (který však nebude pro každého), a slušný hlavní hrdina. Být latino tak mě to asi odváže víc, ale jelikož nejsem, tak je Blue Beetle zapomenutelnou jednohubkou, jehož hlavní postavu uvítám třeba v nějakých případných týmovkách, ale na další sólovky potenciál nemá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě tahle Mexická komiksovka docela bavila, protože režisér rozhodně není žádný břídil a dokáže bez problému řídit jak herce tak příběh. Postavy si mezi sebou povídají a reagují na sebe a je to fajn, jenže tohle je komiksovka a někdo by mohl kafrat že zde chybí akce a vizuální efekty. Takže samozřejmě i tohle přijde na řadu a celé to jde do kopru. Myslíte si pánové producenti že diváka po 15 letech baví minimálně 6x do roka sledovat stále to stejné znovu a znovu? 50% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • V španělsky mluvící televizi vysílající v domě Reyesových lze zaslechnout: „Bruce Wayne koupil Twitter.“ (NiWi)
  • Oblek hlavního hrdiny byl skutečný, nikoli digitální – Xolo Maridueña se nechal slyšet, že v rámci možností byl kostým vcelku pohodlný. (fiLLthe3DD)
  • Obleky, které jsou vidět v pracovně Teda Korda (Bobby McGruther), jsou původní obleky, které v komiksech nosili předchozí nositelé titulu Blue Beetle, Dan Garrett a právě Ted Kord. (NiWi)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama