Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 007)

Tomiczekk 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý zombie horor s pořádnou dávkou krve, jeden z mnoha nejoblíbenějších hororů hned po "V zajetí démonů 1,2" ()

wrzec 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce bez slabšího okamžiku. Zack Snyder svým debutem oprášil, nablýskal a povznesl zombie žánr do nebeských výšin. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Musim povedat ze asi u ziadneho hororu som sa tak nebavil. Uzasna kombinacia stracu humoru a akcie sa proste vydarila. Remaky nedosahuju urovne originalu ale tu sa da hovorit o prekonani povodneho snimku. Vazne som tam nenasiel vazny problem. Klobuk dole. ()

veere 

všechny recenze uživatele

Sice mi uplně nesedlo, že zombíci běhaj rychlejc než nadopovaný cyklisti na Tour de France; zábava to byla slušná a zajímavý nápad s (ne)mrtvým novorozenětem. ()

miromir 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich zombie hororu, dobri herci, skvele zrezirovano, uzasna atmosfera, v neposledni rade soundtrack a nesmim opomenout vymecne bonusove materialy na originalnim dvd, proste nezapomenutelny zazitek. ()

schindler 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů zombie-žánru. Už jen předtitulková scéna dává tušit, že sleduju něco vyjímečného. Přece jen bleskurychlí zombíci si zaslouží větší respekt, než jejich ploužící se předchůdci. Masky na výbornou, několik drsnějších scén může časem patřit i do kategorie,,nezapomenutelný", to vše podkresleno dobře zvlolenou hudbou. Alfa omega podobných filmů bývá skupinka přeživších a ta je zde zastoupena od seniorů až po jedno krásné miminko. Nikdo tu není ztvárněn vyloženě jako hlavní hrdina a tak velice těžké tipovat kdo přežije a kdo ne. A abych nezapoměl, chovají se dokonce logicky. Upozornění: Po naskočení závěrečných titulek ještě následuje krátké home video (také velice drsné). Ještě musím pochválit na DVD v bonusech 2 minifilmečky, ktéré jen podtrhují tento vyjímečný film. ()

powda 

všechny recenze uživatele

Úplná paráda!! :) Zombie žáner patrí medzi moje obľúbené. a Úsvit mŕtvych splnil všetky predpoklady. Atmosféra, gore, miestami humor, a kamera hodná uznania. Like! ()

Zevluska 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Zombie filmů této doby, škoda že tento žánr jaksi upadá. Zombíky mám prostě ráda! Ještě že se záchranou přispěchal např. Walking dead. ()

JamesRyan 

všechny recenze uživatele

Snyderův styl mám prostě rád. Je to horor? Akčňák nebo snad komedie? Je to z každého něco a divák si sám zvolí které poloha se mu líbila nejvíc. Scénář je nenucený a nechvává divákovi tu správnou volnost rozhodování na co se vlastně chce dívat. Délka sedí, neunudí ani nemá useklý závěr. Na Zombieland jako komedie nemá ale v ostatních žánrech ho předčí takže celkový dojem je lepší. A taky kvůli Michaelu Kelly kterého prostě můžu. Krásných 80% ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy nemám rád, protože většinou je to naprostá nuda postavená na tom, že se banda špatně namaskovaných herců potácivým krokem plíží za hlavními hrdiny. Proto mi trvalo 6 let než jsem se odhodlal podívat na tento film. Výsledný dojem je dobrý. Snyder i zde ukázal, že je dobrý režisér. Je to určitě nejlepší zombie film, jaký jsem kdy viděl. Ale jinak je to dílko ryze průměrné - nic na tom nemění ani nápadité titulky. ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Za mě, nejpovedenější remake všech dob a jeden z nejlepších debutů režiséra. Na to, aby se Snyder dobře ukázal, nemohl zvolit vděčnější téma, ještě když při tom čerpá z klasiky. Od Romera vzal nápad s prostředím a vyplodil něco tak krvavě dokonalého, že snad do dnes nemá konkurenci. Hned od začátku máte pocit, že sjíždíte zombie na tripu, úvod je dynamický bez zbytečných keců a ve chvíli, kdy vidíte sprintující mrtvolu (ještě ktomu malou holčinu), máte úsměv na ksichtu jak Joker. Totéž platí o následném průjezdu městem nebo o sbírání přeživších, na žánr nebývalá sugesce dotažená do detailů, podpořená spoustou krve a chladnou atmosférou. Přidejte k tomu opravdu perfektní masky, které díky dobré kameře a střihu vychutnáte, gradující akci vládnoucí celému filmu a pak pochopíte vysoké hodnocení. Jo jasně, jsou tam i herci, své postavy zvládají na jedničku (tady to bohatě stačí) a hlavně chovají se tak, jako by se choval každý z nás, pokud by trávil celý den v megamarketu, tudíž hraní her, plenění krámů a šu..ní je běžné. Po tomhle už čekám každý Zombie horror jen horší. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Baf! Jestli jste se teď lekli, ale ne moc, tak tenhle film dáte taky. Tady se to hemží pětihvězdama, ale za co? Že to je atmosférický snímek? Že zombíci jsou rychlí?? Za masky??? Tohle je film, o kterém si můžete v polovině říct: to jsem už někdy viděl. A taky, že jó. 50% za to, že mám rád tyhle ptákoviny ()

Whyyess 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem se stejně jako u Vřískotu spíše smál, než bál. Ale to na kvalitě filmu nic nemění. Doporučuji ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Na zombie filmy jsem nikdy moc nebyl, ale po Úsvitu mrtvých jsem svůj postoj přehodnotil. Není to totiž jen o chodících mrtvolách, ale hlavně o lidských charakterech a to dostává snímek o třídu výš nad konkurenci. ()

iL3gAl 

všechny recenze uživatele

Já osobně nemám rád horory ale jednou za čas se stává že mi tak trošku přeskočí a rád se podívám na jeden z dobře hodnocených krváků. Málokdy dávám plný počet hvězdiček už jen proto že se mi tyto filmy příčí ale u tohoto kousku jsem nemohl jinak. Film mi kromě 2 scén (zvrtlé ranní idilické probuzení a ruská novopečená maminka) nepřišel tak děsivý jako spíš akční vyvražďovačka která jede od začátku do konce a nenechá diváka vydechnout. Bráno jako akční film obohacený děsivými prvky dostává plný počet. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut je akce jak víno, úvodní lekačka dost dobrá a únik z domu, následné scény s autem a také další části s kamionem přejíždějícím zombíky mi úhlem kamery připomínaly akční počítačovou hru. Film je dobrý po hudební stránce, zombíci vydávají výborný zvuky (nejvíc jsem si asi oblíbil třasáka, za ním hned "pani prasnici", jak jsem si ji soukromě pojmenoval a taky novorozeně). V obchoďáku atmosféra na chvilku trochu opadne, ale pak se zase vrací na svojí úroveň. Scény byly dostatečně krvavé, napětí nechybělo (průnik do protějšího baráku), transformace na zombíky také no a málem bych zapomněl na vyvedené titulky. Ving Rhames hrál asi nejlíp ze všech. P.S. "Až v pekle nebude již žádného volného místa, pak budou mrtví bloudit po zemi." ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama