Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (335)

iamek 

všechny recenze uživatele

Zatím moje nejoblíbenější Coenovka. Millerova křižovatka má dobré herecké obsazení, lokace a doba ve které se film odehráva mě taky zajímá. Skvěle napsaná, zahraná gangsterka, která člověka nenudí ani vteřinu a rád se kní bude vracet. Coenovci dobře propojili klasickou gangsterku s černým humorem, skvělou hudbou a dokonalým příběhem. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Oproti novějším Coenům, jako je například Big Lebowski či Fargo, tohle dílko dost pokulhává po všech stránkách. Oproti jiným gangsterkám pokulhává snad ještě více. Musím však uznat, že je ve filmu několik nezapomenutelných scén...například úžasná přestřelka mezi Leem a gangstery, kdy Leo nebojácně kráčí s Thompsonem v ruce v županu po ulici a pěkně to všem nandá :-D Nebýt však těchto okamžiků, asi bych brzy zemřel nudou. 6/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $5,080,409Tržby Celosvetovo $8,200,000║ herecky dobré, má to miestami dobrú dravosť, či dramatický nádych, niekedy to príde ale rozvláčne takže ako celok to až tak nedostane aj keď pár dobrých momentov sa tu nájde /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A PAK ZASE BUDEME PŘÁTELÉ“.... /// Tohle není Leone. Ani Coppola. Coenové na to jdou (nečekaně?) jinak. PŘÁTELSTVÍ JE STAV MYSLI… a přátel není nikdy dost. Jedni maj prachy, druhý moc a občas se někomu zachce vlízt na naše teplý místo…Dialogy. Dialogy. Dialogy. Poetická přestřelka za doprovodu Danny Boy .. inu, každej dělá co umí, někdo i kámoše podrazí. Dialogy, dialogy a dialogy. Gangsterka, která ctí pravidla žánru i Coenovic naturelu a ve který zdánlivě nejde o víc než o moc. SAMÁ LEŽ A ŽÁDNÝ SRDCE. Mafiánskej film s trochou intrik, za který by se nemuseli stydět ani na dvorku Ludvíka XVI. Jen nevím, jestli tahle mazaná hra není příliš scénáristicky a filmově překombinovaná. Byť přehledně a srozumitelně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potrpím si na precizní filmařinu. 2.) Mám slabost pro gangsterský soundtracky. 3.) Thx za titule ,,Luk&Iva“ a ,,ThooR13“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

classic 

všechny recenze uživatele

Joelov, kde jeho v poradí, už tretí film, mi dal poriadne zabrať, aby som ho v kľude a bez stresov, dopozeral do konca, pozerať sa na debila, ktorý hrá na dve strany, nie je pre mňa zaujímavé, pokiaľ by si ho nezahral Ryan O'Neal z Barryho Lyndona, a nie Gabiel Byrne, ktorého v jednom kuse mlátia do brucha, až som si myslel, že sa pozerám na paródiu, úplne najlepšia pasáž z filmu, je v scéne, kde sa Albert Finney hrá na nezničiteľného muža - Terminátora, i taký strih, ma koľkokrát - znechucoval, postavy, ktoré mi nič nehovorili, aspoň, že som zazrel - Buscemiho, a večne kňučiaceho - Turturra. Sklamanie je tu ! Bratia vytvorili šialený guláš postáv, na ktoré mám chuť sa z vysoka... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Mnoho filmových situací, postav a dialogů bylo převzato z románů "The Glass Key" z roku 1931 a "Red Harvest" z roku 1929 od Dashiella Hammetta. (Terva)
  • Millerova křižovatka se může pyšnit tím, že obsahuje nejdelší palbu ze zbraně Thompson, která se kdy objevila v kinech. Palba trvá rovných 20 sekund a není ničím přerušena. (PanZahadnyCZ)
  • Budova, ve které je Tom Reagan (Gabriel Byrne) ubytován, se jmenuje Barton Arms, což je odkazem na film Barton Fink (1991), ke kterému v době natáčení bratři Coenové tvořili scénář. (Itar)

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama