Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejhorší Rocky. Jestliže se u čtvrtého dílu (ku prospěchu věci) zcela vykašlali na Rockyho osobní život a celou dobu jsme jen sledovali jeho přípravu na zápas, tady se karta obrací. Vidíme prakticky jen Rockyho osobní život a popravdě to stojí za starou belu. Tenhle díl je zcela průměrný a neměl ani vzniknout. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek i závěr jsou přímo super, návrat na stará známá místa také, Stalloneho nevzdávající se bojovník nemá chybu a potěšil mě i návrat Billa Contiho. Jenže ta hrozná zápletka s mladým boxerem a synem... Bylo to nutné? Rocky se až do tohoto dílu klišé buď úplně vyhýbal, nebo je podával bez problémů stravitelně. Tentokrát mi ale uvízlo mezi zuby. Jsem rád, že sága neskončila tímhle ne moc povedeným příspěvkem, ale že ji završil víc než důstojný následující díl. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to pouliční boxer a já ti říkal: nikdy s takovým na ulici neboxuj." Doktoři zasedli, študovanýma hlavama moudře pokývali a usnesli se na tom, že dlouhodobý výkrývání úderů velkých bijců hlavou není zdraví prospěšný. Takže Rocky nemá boxovat a mě to má bavit? Ale ono to nakonec celkem ušlo, protože manažér Duke kul pikle poměrně obstojným způsobem, Tommy Gunn o ránu do čenichu vyloženě prosil a v závěrečný pouliční bitce si Rocky svý tři poctivý hvězdy uboxoval s naprostým přehledem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Italský hřebec má po masáži od Dragových anabolických kladiv problémy s hlavou. No dle mého je má už od úvodu jedničky.. Návrat ke kořenům společně s Avildsenem přinesl defilé otřepaných rodinných dramat, hip hopu, pánské ješitnosti a otravných postav. Od zanedbávaného spratka s náušničkou, přes manipulující promotérskou karikaturu, až po ten oklahomský balík, co si při šněrování boxerských bot plete tkaničky se slámou. Paní Balboová je měla všechny tři proplesknout. Manžela, sic by si taky zasloužil, už raději ne, protože by v pak v rozevlátém postoji ještě více mentorsky blábolil. Není se co divit, že tohle celou sérii na čas obložilo ledem. Vždyť při streetfight finále nechybělo mnoho a parodie zvítězila na body.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný. (kaladze77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno