Reklama

Reklama

Šílenec

(neoficiální název)
  • USA Madman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dětský tábor, skupinka lidí kolem ohně si vypráví strašidelné historky na dobrou noc. Když tu jeden drzý mládežník zvolá jméno místního masového vraha. Podle legendy se totiž traduje, že onen „Madman Marz“ kdysi pozabíjel celou svoji rodinu a byl oběšen, jenže jeho tělo do rána zmizelo z oprátky. A tak běda tomu, kdo ho přivolá… A také že ano, naši hrdinové začnou být jeden po druhém masakrováni. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (61)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Madman mi pripomenul o päť rokov mladší camp slasher Twisted Nightmare a podobne ako ten ma tiež moc nebral... Naivita týchto lesných vyvražďovačiek je častokrát až iritujúca - jeden týpek ide do lesa... nevráti sa, ďalší ho ide hľadať a tiež sa nevráti, takže so slovami typu "Počkajte ma tu, idem nájsť tých dvoch a hneď som späť..." vyráža do akcie aj tretí frajer a nie je ťažké uhádnuť, ako to s ním nakoniec dopadne... Potom všetci chvíľu pobehujú hore-dole, prenasledovaní čímsi ťažko identifikovateľným a nakoniec prichádza "veľké finále", v ktorom nedočkavý divák v dvoch približne trojsekundových záberoch konečne zazrie dlho očakávanú tvár neľudského Madmana Marza... Chvályhodné je aspoň to, že tvorcovia Madmana sa s tým moc nepárajú a zopár táborníkov to tu schytá dosť drsným spôsobom, čo je v rámci tohto subžánru samozrejme plus, mínusom je naopak absencia nahoty, ktorá ku camp slasherom neoddeliteľne patrí... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zbierka slasherovských klišé. Historka, ktorá sa stáva skutočnosťou, desať malých černoškov, gore atď. Snáď len tie ´´buchty´´ mohli mať lepšiu fyziognómiu, pretože pozerať sa na ne viac než pár minút hraničí s preorientovaním sa radšej na mužské pohlavie. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame dalsiu taborovu vyvrazdovacku na lesnej chate a opat s nulovym dejom a postavami. To by este tak velmi nevadilo ale samotna atmosfera a napatie fungovali len na pol plynu. Skratka cele to je az prilis priamociare- za kazdou vrazdou nasleduje zopar tupych dialogov a tym sa vcelku slusne budovana atmosfera nici. Herci-amateri nemaju co hrat, divak s nimi nema moznost sympatizovat (bolo mi suma fuk koho ta vlasata yetiovska "opica" odrovna co by sa stavat nemalo) a nizkorozpoctovost z tohoto becka citit na mile daleko. Co sa mi vsak paci velmi je sposob akym v 80. rokoch osvetlovali scenu. Na tie modre svetla sa strasne dobre pozera. Iste, dnes sa takto neosvetluje z dovodu ze to posobi neprirodzene ale z vizualneho hladiska je to rozhodne plus. K dalsim kladom si treba priratat zopar krvavych zaberov a syntakovu hudbu. 45% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o jednej legende o ktorej sa rozprávajú pri táborovom ohni, ale každá legenda má niečo pravdivého. To myslím vo filmovom priemysle a jasné,že tento nie je výnimkou.Camp horory u mňa vyvolávajú jednoduchú zábavku bez nejakého zložitého príbehu, ale so silným krvavým dojmom a keď hlavný záporák má sekeru tak o hojnosti krvi a odseknutých častí nie je núdza. A presne tak bolo aj v tomto prípade. Niektoré tie dialógy boli otrasné, ako keď sa zhovárajú malé deti. Nemôžem sa ubrániť takému nudnému dojmu, čo sa týka toho zabijaka,pomaly sa pohyboval, ale všade bol. No tu zas logika ustúpila scenáru .Ale pre mňa to bol dosť nudný zážitok, čakal so viacej gore festivalu. A tento film sa dopustil veľa nelogickostí a niektoré som ťažšie pre dýchaval. A vrah bol strašne komický a neviem či by aj holuby na streche vystrašil. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Další z řady osmdesátkových slasherů. Madman má šablonovitý scénář, u kterého asi nikoho nepřekvapí, že na nějaké odbočky nebo zvraty tu není prostor. I proto je hlavním vodítkem atmosféra a celkem dobře natočené vraždy, i když jich není mnoho. Ty má na svědomí hromotluk Madman Marz, který se svojí sekerou dokáže nebývalé kousky. Pro budování atmosféry zde slouží slušná hudba, gradující ve správných momentech, a také relativní neznámo, neboť Madmana není moc vidět. Nejlepší scéna je asi schovka v lednici, nicméně scén, které si vás dokážou získat, je tu víc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mezi mé oblíbence Jasona Worheese a Michaela Myerse přibyl další, Madman Marz, který nelítostně likviduje každého, kdo mu stojí nebo nestojí v cestě. On si prostě každého najde a jeho sekyrce nikdo neuteče. Neměli vyslovovat jeho jméno, kdysi vyvraždil svoji rodinu a lidi ho oběsili, do rána však z oprátky zmizel...Dost dobrý slasher s výborným skučícím zabíjákem, dobrým hudebním doprovodem, atmosféra tam prostě je, škoda jen těch nesympatických postav a otřesných dialogů. Ale i to se dá překousnout, protože je jasné, že Madman Marz se o ně určitě postará.... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Stále skvelý 80s slasher, ten druh, na ktorý slasher fans spomínajú s nostalgickou slzou v oku, a stále si ho radi pustia. Cheesy chovanie postáv, to k tomu patrí, ale aj nádherná jesenná lesná atmosféra, skvelý killer zo sekerou, jednoduchý, ale výborný príbeh a gore a masky, ktoré dajú spoľahlivo dole všetko dnešné CGI. Výborne natočené, hlavne nočné zábery v tmavej a modrej farbe, starý dom v lesoch, tábor neďaleko. Balzám na dušu pre old school horor fans! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o slabučký camp slasher ktorý by som hodnotil ešte horšie nebyť roku výroby. V roku 1982 sa camp slasher kvázi iba rozbiehal takže klonov Piatka 13 ešte nebolo toľko aby som toto považoval za úplný brak (Aj keď k tomu veľa nechýbalo). Hlavný problém s Madmanom sú herci.. Nevedia hrať, sú neuveriteľne nesympatický. Zvuk je odpudivý. Pridané chrochtanie vraha úplne degradovali atmosféru a masky (hlavne vraha) nestáli absolútne za nič. Jediné pozitívne vidím na tom to, že vždy keď nejaká postava opustila tábor, vrah ju okamžite zabil.. A takto skoro celý film ľudia netušili, že sa v blízkych lesoch nachádza Maniakálny zabijak. Škoda toho nedomysleného konca.. Možno by som prihodil o hviezdičku viac. ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

ten film je úplne na hovno... každá jedna vec v tom filme stoji za vylíž prdel... jediná vec čo za dačo stála bol ten príbeh o Madmanovi pri ohni... ostatne: postavy - odpad! , napätie - odpad! , gore - (vzhľadom na rozpočet) - 2* , zabijak - odpad! , chovanie postav - odpad! ...a takto by som mohol pokračovať... ono keď sa na to pozriem kolem a kolem... je to dosť nepozerateľný film.... Ta akože erotická scéna vo výrivke...paroduje sama seba... Madman sa objaví vždy tam kde treba... a to nehovorím o tých lacných pičovinách typu, že ani jedno auto nejde normálne naštartovať a podobne... tento film je pre mňa odpadom v rámci subžánru slasher.... ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher 80. let, ze začátku fakt solidní, potom čím dál tím nudnější s nelogickým chováním postav, nepřekvapivými zvraty (které tam skoro vůbec nebyly), otřesnými hereckými výkony, špatnými triky a maskami, okopírovaným příběhem z původního Friday the 13th a se spoustou "inspirace" z původního The Texas Chain Saw Massacre. Pro mě nejprůměrnější průměr = 50% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film budete mít nejspíš dost rozdílný názor v závislosti na tom, kterým hororům (zda-li je vůbec máte rádi) dáváte přednost. Pro slasherového fandu to nejspíš bude lehce nadprůměrný film, pro toho, kdo dává přednost jinému subžánru, to bude něco, na co rychle zapomene. No a ty ostatní z řad "nefanoušků hororu" to nejspíš moc bavit nebude. Pro mě je to vcelku obstojný zástupce svého druhu, který je stavěn tak klasicky až klišovitě, že na tom v podstatě ani nejde moc zkazit. Máte děstský tábor a historku o vraždícím maniakovi, která se ukáže jako pravdivá. Umře pár postav, přičemž všechna děcka a nejsympatičtější z instruktorů to přežijí. Konec. I přes veškerou předvídatelnost a okoukanost tématu to však nenudí a i zabiják se celkem povedl. Není to nic, co bych si pamatovala kdovíjak dlouho, ale zatracovat to rozhodně nebudu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když se někdo začne vysmívat Madmanovi musí za to zákonitě zaplatit! Tady ale pujde o platbu životem, nikoliv prachama! Na "Friday 13th" se podívat na vyvražďovačku z letního dětského tábora? Paráda! 60% ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Madman je standartní vyvražďovačka, která mě ničím výrazně nezaujala. Za zmínku snad stojí, že hlavní "hrdina" vypadá jako Yeti a že se natáčelo v prostředí hodně podobnému tomu, které známe z Pátku Třináctého. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto neznámý, ale o to cennější starý slasher. Jedna noc, jeden kemp, několik mrtvol a jeden Madman Marz. Snímek trpí tolika mouchami a zároveň takovou mírou filmového nadšení a vzpomínek na staré časy, že jsem si ho okamžitě oblíbil. Remake s premiérou příští rok si nenechám ujít. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Na začátku máme skupinu táborníků u ohně, kde si vyprávějí strašidelné historky, až dojde na místní legendu. Podle pověsti se dá přivolat, když zavoláte jeho jméno... Madman Marz. A jak to tak bývá, zase se jednou jeden chytrák našel. A od této chvíle začíná systematické vyvražďování osazenstva táboru... Přesně takhle si představuji táborové horory. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štandartný osemdesiatkový slasher plný snad všetkých možných obligátnych klišé. Jednotlivé scény jasne kopírujú Friday The 13th a Texas Chainsaw Massacre a chovanie postáv je vyložene dementné. Ale hlavne je to strašná nuda. Pozeral som tento film neskoro v noci a v úplnej tme, ale stále to so mnou nedokázalo ani hnúť. Jediné čo z filmu stojí za pozornosť, je pozoruhodná vizáž titulného vraha, ktorý vyzerá jak horský troll z jaskyne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tyhle (nejen) lesní slashery jsou jeden jako druhej. Znáte to - psychouš se zálibou v ostrých i tupých nástrojích, schopností být přesně tam, kde se hrdina nepodívá, nestartující auta, dementní hrdinové, kteří se vydávají do lesa sami podívat co se děje, případně pokud už jdou ve dvou, tak se radši rozdělí. Dlužno říct, že i když Madman Marz je skutečně slušný kosič, vraždy nejsou zrovna originální a zbytek je škoda mluvit. Ta demence postav, podpořená příšernými hereckými výkony, donekonečna natahované plíživé scény a pitomý konec dělají z průměrnýho filmu těžko koukatelnou záležitost. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Madman je povedený slasher, i když levně natočený a bez většího úspěchu u fanoušků. Pro mě kvalitní porce hutné atmosféry a brutality. "Šílenec" si vystačí pouze se sekerou a kusem provazu, nicméně milovník slasherů z osmdesátých let by si zde měl přijít na své. Nic vás nepřekvapí, ale budete se bavit. Mě se nejvíce líbil zvuk praskajících lebek. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Zajímavá vyvražďovačka, zajímavá i v tom, že zde umírají i postavy od kterých bych to nečekal ... a do třetice všeho " dobrého " zajímavé je, že se film nedočkal pokračování, ( nebyl bych proti ) jako další šílenosti z oné doby ... ()

Reklama

Reklama