Reklama

Reklama

Temná legenda 3

  • USA Urban Legends: Bloody Mary (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruh se uzavírá. Děsem vám budou vstávat vlasy na hlavě. Režisérka Mary Lambert (Hřbitov domácích zvířátek, The In Crowd) přichází s posledním dílem legendární strašidelné trilogie - TEMNÉ LEGENDY. Na jednom z výročních studentských večírků se trojice bývalých spolužaček baví přeříkáváním různých zaklínadel a nechtěně tak probudí dávného zlého ducha. Ještě netuší, že pro někoho to bude mít smrtelné důsledky. Téže noci jsou uneseny gangem středoškolských frajírků, kteří se za svůj čin brzy dočkají spravedlivé odplaty. Jeden po druhém umírají krutým způsobem - přesně jako v příběhu temné legendy. Je to všechno jenom školní vtípek dovedený do strašlivého extrému nebo opravdu Krvavá Mary vstala z hrobu, aby vykonala svou pomstu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosté zprznění a vykastrování už takhle průměrné slasherové série, tentokrát s nádechem nadpřirozena. Jedna část puberťáků tu umírá, druhá jim chodí na pohřby a ta třetí - jakožto diváci - se nudí. Bloody Mary je už totiž hodně mimo mísu a korunu nasazuje hnusný televizní zpracování. Tu jednu hvězdu dám těm digitálním pavoukům a z důvodu, že jsem si u toho hezky podřimoval. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Kate Mara, kupodivu slušná atmosféra, konečne v rámci série něco nového -na vykuchání mohlo být více lidí a známější tváře, mohlo to být ještě akčnější a tvůrci mohli být vynalézavější, prostor k tomu měli/// Tohle má společného s předešlími díly jen to, že příběh opět vypráví o nějaké městské legendě. Jinak je to úplně jiný film a to je jen dobře. Hodnocení sice nedávám přímo vysoké, ale naštěstí to není o moc horší než bych si přál a vlastně na třetí film v sérii to ještě jde. Hodně dělá atmosféra, která velmi připomene serii Nezvratný osud a trošičku Noční můru z Elm Street. Jinak jestli bude ještě nějaké příště, chětlo by to víc peněz./// Celkem 60%/// ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

"To nie je mestská legenda, to je z toho filmu Candyman..." Kdeže odpad... Áno, film postupne padá na držku, lebo kombinuje NOČNÚ MORU, KRUH, NEZVRATNÝ OSUD a mestske legendy. Minimalne do polky štandardne (direct-to-video) zvládnutá teen vyvražďovačka. Škoda, že sa odklonili od kriminálnej zápletky - potenciál tu bol. Ak to porovnám s TAJOMSTVOM MINULÉHO LETA 3, nemôžem ísť pod dve... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že keď pôjdeš do kúpeľne, zhasneš svetlo a tri krát vyslovíš pred zrkadlom slová "Krvavá Mary", tak sa zjaví jej prízrak. Jej tvár je mŕtvolná a telo v rozklade. Keď sa na ňu pozreš, tak zomrieš príšernou smrťou. Je to jej pomsta zo záhrobia. Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary... To je "Temná legenda 3" (Urban Legends: Bloody Mary). Je to celkom podarený nízkorozpočtový, americký, teenagerský high school horror, ktorý režírovala Bloody Mary Lambertová. Režisérka, ktorá u mňa naplno zabodovala v roku 1989, keď natočila perfektnú filmovú adaptáciu románu Stephena Kinga "Cintorín domácich zvierat" (Pet Samatary). *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zčásti teenagerovské drama, zčásti slasher těžící z předchozích dílů. Od Lambertové jsem čekal větší maso, ale je fakt, že poslední třetina/čtvrtina má napětí a spád. Z vražd jsou nejlepší pavouci, škoda, že práce s rozbitou lahví nebyla v přímém záběru. Že močit na plot pod vysokým napětím je pěkná hloupost, se přesvědčí jeden z frajerů. O zábavu se postarala tak trochu do hippie Tina Liffordová. Škoda, že Samantha se nakonec zachovala jako blbka. Si snad myslela, že sejme chlapa o dvě hlavy většího? Dříve bych nejspíš hodnotil níže, ale dnes jsem shovívavější... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film měl mít původně čtvrté pokračování pod názvem Urban Legend: Goldfield Murders. Společnost Sony si však vyžádala zpět filmová práva a snímek později vyšel pod názvem Ghosts of Goldfield (2007). (Terva)

Reklama

Reklama