Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 598)

choze 

všechny recenze uživatele

"Tohle je Amerika. Jestli nevyděláváš, seš debil." Parádní kriminálka se špičkovým ústředním hereckým trojlístkem (kterému zdatně přihrává hyperfuckující Wahlberg) a božími hláškami a dialogy, které ale chybí styl a drajv Goddfellas a Casina. Těm taky pomáhal fakt, že byly natočené podle skutečných událostí. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle není důvod k naštvání, spíš ke smutku. Mistr se jednou utne a zrovna za to dílko je vynesen do nebe. Stupidní scénář, ušláplí herci, naprosto bezúčelná milostná linie, otravná kamera a jeden z nejtrapnějších konců, co jsem kdy viděl. Mám Scorseseho tvorbu moc rád, ale tady jsem jednoznačně v opozici. Promiň, Marty... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Peniaze som nepotreboval, odkedy som ako tretiak chcel desiatu a nemal som na ňu peniaze. Ani ženy už nepotrebujem. Ale páčia sa mi.“ Brutálny americký remake decentnej ázijskej kriminálky VOLAVKA (ktorá sa časom rozrástla do trilógie). Scorsese a jeho scenáristi idú na plný plyn od úvodných sekúnd, čo im vydrží celých 151 minút, dole klobúk. Od začiatku dupe na plyn a vy si vravíte, že také závratné tempo mu predsa nemôže vydržať dve a pol hodiny. Ale môže. Báječne zamotaný príbeh má logiku, postavy konajú logicky, dialógy odsýpajú a vo chvíli, kedy podáva doslova oscarový výkon aj večné herecké drevo menom Wahlberg, treba uznať, že tu sa niečo podarilo. Snáď len nešťastný Anthony Anderson vyskočil z iného filmu, ale to nič nemení na maximálnom hodnotení, pretože toto je ostré a ponúka to krásny priestor pre väčšinu hercov, ozdobou je Satan Jack Nicholson, na zrelé kolená dokazujúci, že na to stále má. Polus Bratislava 2006 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky díky nádherně suchému závěru. Celkově mě tento film ale zrovna dvakrát nenadchnul. Je tu sice spousta zvučných jmen, z nichž však nejlepší výkon podává DiCaprio, který mi zde byl upřímně nesympatický, ačkoli zahrál sebelíp. Jeho protihráč Matt Damon je naopak občas až napřesdržku - ne že by hrál špatně, ale tu roli jsem mu nějak nemohl uvěřit. Děj se rozjíždí docela pomalu, ty správné obrátky to nabere až asi kolem poloviny, do té doby musí člověk přetrpět množství dialogů, které mají působit vulgárně, špinavě a drsně, ale místo toho jsou jasně z prstu vycucané a umělé. U mne to má Skrytá Identita asi tak za 75%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se filmu vyhýbal, že mu musím bez přemýšlení napálit plnéj kotel, protože tohle je parádní jízda plná mých oblíbených hereckých hvězd a co si budeme povídat, já snad lepší cásting ve filmu ještě neviděl, celé je to podkreslené slušnými dialogy, parádním storybuildingem a excelentním krvavým vyvrcholením. Ke konci jsem už vrněl slušně slastí a nevěřícně koukal, jak nás scénarista tahá za nos. Lituji svého odkládání, líp bych 151 minut nestrávil. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (65)

  • Mezi držiteli Oscara za nejlepší film je Skrytá identita snímkem s nejvyšším výskytem slova "fuck". Ve filmu zazní v různých modifikacích celkem 237x. (don corleone)
  • Postava Mr. Frenche (Ray Winstone) je odkazem na film Cotton Club (1984) Francise Forda Coppoly, v němž loajální a obávaný pomocník mafiánského bosse rovněž nechává říkat French. Na film odkazuje také rozhovor o loajalitě a důvěryhodnosti mezi Frankem Costellem (Jack Nicholson) a Mr. Frenchem. V Cotton Clubu proběhla také obdobná debata. (Mr. Lobo)
  • Když štáb pracoval v Bostonu, chodil si režisér Martin Scorsese pouštět natočené záběry do místní školy Emerson College. (don corleone)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama